Krkovička se staročeským zelím
Vepřo-knedlo-zelo je naše téměř národní jídlo, kde se knedlíky s masem připravují téměř všude stejně, a největší odlišnosti jsou právě v přípravě zelí. Liší se kraj od kraje a hospodyňky si na své receptuře zakládají.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 710 kJ / 1 126 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,71 g |
Tuky | 52,68 g |
Vláknina | 13,60 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 289 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 55,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme slaninu na kostičky, vyškvaříme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 2: Zelí pokrájíme, osolíme, opepříme, okmínujeme, promícháme s cibulí a špekem.
Krok 3: Zalijeme malým množstvím vody (asi 1 dl). Dusíme asi půl hodiny. Hlídáme, aby se voda úplně nevypařila, ale moc jí nepřiléváme.
Krok 4: Když je zelí měkké, zaprášíme asi jednou lžící hladké mouky a provaříme, dochutíme octem a cukrem, jak jsme zvyklí, někdo má raději sladší, někdo kyselejší.
Krok 5: Maso osolíme, opepříme a v pekáči orestujeme, aby se zatáhlo. Přidáme pokrájenou cibuli a česnek, případně koření. Pak podlejeme vodou a klasicky upečeme do měkka.
Krok 6: Podáváme se zelím a knedlíkem.
Zveřejněno 2. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička se staročeským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6xR
Moje poznámka
Krkovička se staročeským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6xR
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 10 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Litý perník
Lenka Sedlackova před 1 hodinou
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 1 hodinou
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 2 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 2 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 2 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 3 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 4 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřová krkovice se zelím,
zahuštění zelí,
zelí k masu,
jak zahustit zelí,
veprova krkovicka se zelim,
krkovička,
vepřová krkovice na kyselém zelí,
vepřová krkovice na kyselém zelí,
krkovička recepty,
nadívaná krkovice recepty,
zahuštěné zelí,
vepřová krkovice na zelí,
zahuštěné kyselé zelí,
zahuštění bramborou,
zeli zahustene bramborou,
jak upéct krkovici,
jak upéct krkovičku,
zahustovani zeli,
kyselé zelí zahuštěné bramborem,
jak se dělá zelí
Suroviny:
zelí bílé hlávkové,
slanina,
cibule,
pepř mletý,
sůl,
kmín drcený,
ocet,
cukr,
mouka hladká,
krkovice vepřová,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
koření grilovací
Komentáře (12)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0