Velikonoční šoldra
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku. Název zůstal, suroviny se lety změnily jen nepatrně.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 29 463 kJ / 7 042 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 212,10 g |
Tuky | 331,84 g |
Vláknina | 36,72 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 7,84 g |
Sůl | 18,75 g |
Sacharidy | 783,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept jsem asi před 10 léty dostala od kolegyně v práci a od té doby jsem si jej upravovala tak, aby mi vyhovoval.
Těsto se může dělat i v pekárně, ale v tom případě se určitě musí snížit množství droždí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 3. 2024 08:38
27. 3. 2024 08:28
26. 3. 2024 20:20
9. 4. 2021 11:09
8. 4. 2021 16:46
8. 4. 2021 16:43
Peču ji pouze na Velikonoce a snad proto vždy bádám, jak dosáhnout nejlepšího výsledku. Proto se zde ptám, jak zařídit, aby se šoldra co nejméně nebo vůbec drolila. Moc děkuju za rady.
3. 4. 2021 12:05
16. 3. 2016 14:46
31. 3. 2013 18:57
31. 3. 2013 00:44
26. 3. 2013 20:21
26. 3. 2013 20:04
Do těsta na šoldru balím moravské klobásky, případně jiné, domácí.
Je to dobré pohoštění pro koledníky, i chutná svačina nebo večeře obzvláště pro muže.senbja@seznam.cz
6. 4. 2012 19:41
6. 4. 2012 19:31
Takže díky za recept
14. 9. 2010 16:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 14 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 15 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 50 minutami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 3 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 11 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 12 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 12 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 12 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 13 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 13 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Jaké jsou tradiční velikonoční dobroty? Je libo jehněčí pečínku, šoldru nebo vaječný sýr ve tvaru hrudky?
Jak na domácí křupavé cini minis z tortilly: Snadná a rychlá snídaně voní skořicí a připravená je v cukuletu
Další recepty
Tématické fráze: velikonoční soudra soudra šoudra recept recepty šoudra velikonočni recepty šouldra velikonoční šoudry těsto na šoldru velikoniční šoudra šoudry zajímavé velikonoční recepty šouldry souldry recept těsto na soudry vynikající šoldra recept šoudra souldra recept szoldra šoudra s uzenym maso těsto na šouldry
Suroviny: mouka polohrubá, droždí čerstvé, sůl, cukr, olej, maso uzené, tuk 100%, kabanos, klobása zapékací, maso uzené, tuk, mouka
Velikonoční šoldra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71N1
21 názorů