Velikonoční šoldra
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku. Název zůstal, suroviny se lety změnily jen nepatrně.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 463 kJ / 7 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 212,10 g |
| Tuky | 331,84 g |
| Vláknina | 36,72 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 7,84 g |
| Sůl | 18,75 g |
| Sacharidy | 783,36 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční šoldra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71N1
Moje poznámka
Velikonoční šoldra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71N1
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 1 hodinou
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 15 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 17 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
GitaV před 12 minutami
Sedlácké fondue
vitula1 před 3 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 15 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 16 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 17 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 18 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 19 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 21 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 22 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční soudra,
soudra,
šoudra recept,
recepty šoudra,
velikonočni recepty,
šouldra,
velikonoční šoudry,
těsto na šoldru,
velikoniční šoudra,
šoudry,
zajímavé velikonoční recepty,
šouldry,
souldry recept,
těsto na soudry,
vynikající šoldra,
recept šoudra,
souldra recept,
szoldra,
šoudra s uzenym maso,
těsto na šouldry
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
sůl,
cukr,
olej,
maso uzené,
tuk 100%,
kabanos,
klobása zapékací,
maso uzené,
tuk,
mouka
Komentáře (25)
Ostrava
Peču ji pouze na Velikonoce a snad proto vždy bádám, jak dosáhnout nejlepšího výsledku. Proto se zde ptám, jak zařídit, aby se šoldra co nejméně nebo vůbec drolila. Moc děkuju za rady.
Do těsta na šoldru balím moravské klobásky, případně jiné, domácí.
Je to dobré pohoštění pro koledníky, i chutná svačina nebo večeře obzvláště pro muže.
Takže díky za recept