Velikonoční šoldra
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku. Název zůstal, suroviny se lety změnily jen nepatrně.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 463 kJ / 7 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 212,10 g |
| Tuky | 331,84 g |
| Vláknina | 36,72 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 7,84 g |
| Sůl | 18,75 g |
| Sacharidy | 783,36 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční šoldra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71N1
Moje poznámka
Velikonoční šoldra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71N1
Nejnovější recepty
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 5 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 6 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 6 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 6 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 1 minutou
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 2 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 2 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 4 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 6 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 6 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 6 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 7 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční soudra,
soudra,
šoudra recept,
recepty šoudra,
velikonočni recepty,
šouldra,
velikonoční šoudry,
těsto na šoldru,
velikoniční šoudra,
šoudry,
zajímavé velikonoční recepty,
šouldry,
souldry recept,
těsto na soudry,
vynikající šoldra,
recept šoudra,
souldra recept,
szoldra,
šoudra s uzenym maso,
těsto na šouldry
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
sůl,
cukr,
olej,
maso uzené,
tuk 100%,
kabanos,
klobása zapékací,
maso uzené,
tuk,
mouka
Komentáře (25)
Ostrava
Peču ji pouze na Velikonoce a snad proto vždy bádám, jak dosáhnout nejlepšího výsledku. Proto se zde ptám, jak zařídit, aby se šoldra co nejméně nebo vůbec drolila. Moc děkuju za rady.
Do těsta na šoldru balím moravské klobásky, případně jiné, domácí.
Je to dobré pohoštění pro koledníky, i chutná svačina nebo večeře obzvláště pro muže.
Takže díky za recept