Velikonoční šoldra
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku. Název zůstal, suroviny se lety změnily jen nepatrně.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 463 kJ / 7 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 212,10 g |
| Tuky | 331,84 g |
| Vláknina | 36,72 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 7,84 g |
| Sůl | 18,75 g |
| Sacharidy | 783,36 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční šoldra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71N1
Moje poznámka
Velikonoční šoldra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71N1
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 15 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 20 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 21 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 22 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masová paštika
Nanina před 3 minutami
Vosí hnízda
kolarz90 před 8 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 9 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 10 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 11 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 12 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 12 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 12 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 14 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční soudra,
soudra,
šoudra recept,
recepty šoudra,
velikonočni recepty,
šouldra,
velikonoční šoudry,
těsto na šoldru,
velikoniční šoudra,
šoudry,
zajímavé velikonoční recepty,
šouldry,
souldry recept,
těsto na soudry,
vynikající šoldra,
recept šoudra,
souldra recept,
szoldra,
šoudra s uzenym maso,
těsto na šouldry
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
sůl,
cukr,
olej,
maso uzené,
tuk 100%,
kabanos,
klobása zapékací,
maso uzené,
tuk,
mouka
Komentáře (25)
Ostrava
Peču ji pouze na Velikonoce a snad proto vždy bádám, jak dosáhnout nejlepšího výsledku. Proto se zde ptám, jak zařídit, aby se šoldra co nejméně nebo vůbec drolila. Moc děkuju za rady.
Do těsta na šoldru balím moravské klobásky, případně jiné, domácí.
Je to dobré pohoštění pro koledníky, i chutná svačina nebo večeře obzvláště pro muže.
Takže díky za recept