Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čevabčiči

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení v chladničce

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení v chladničce)

Malé masové šištičky z balkánské kuchyně s názvem čevabčiči nejsou nijak složité a stačí na ně jen mleté maso, to ostatní budete mít zřejmě doma. Čevabčiči podávejte s nakrájenou cibulí, hořčicí a pečivem nebo bramborami.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 391 kJ /
1 049 kcal
Bílkoviny81,74 g
Tuky75,25 g
Vláknina5,83 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 658 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy10,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a smícháme s masem. Krok 2: Přidáme ostatní ingredience a důkladně promícháme. Krok 3: Rozmíchanou směs vytvarujeme do tvaru cihly a dáme asi na hodinu vychladnout do lednice. Krok 4: Po zchladnutí ze ztuhlé směsi odkrajujeme 2-3 cm silné plátky, z kterých vytvarujeme válečky. Krok 5: Pečeme na pánvi s troškou oleje nebo na grilu za stálého otáčení. Krok 6: Podáváme s cibulí, hořčicí a bramborem nebo pečivem.

TIP: Jídla z mletého masa

Zveřejněno 8. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čevabčiči

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6Yz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čevabčiči

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6Yz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Za mě fajn rychlé jídlo, jen sem do směsi přidal dvě vejce. Pokud se to někomu zdá gastronomicky odporné, tak ať to nedělá a vaří podle kuchařky od Babici a nebo si zajde do knajpy k Pohlreichovi 😁

ivanhoe111: ...pardon - ještě odkaz, aby bylo jasné - z kterého... www.tipnavylety.cz/products/cevabcici-s-bramborem-a-cibulkovou-horcici/

ivanhoe111: Docela se mi zvedá "kufr" z náhodně vybraného receptu na čevabčiči...alá po česku...

Nic proti české verzi čevabčiči, ALE. V kuchařce ("Vaříme zdravě, chutně a hospodárně" -rok 1952- 492 stran) se píše na straně 107 -Čevabčiči - 60dkg libového vepřového, sůl, pepř, lžíce sádla. Vypadá to uboze. Ale zase recepty si s nakrájenou cibulí,vejci, česnekem někde i 2 hrsti strouhanky do masa před tvarováním nezadají s obyčejnými karbanátky. Připadá mi trapné vymíchat maso a z jedné třetiny udělat čevabči -z druhé třetiny karbanátky a nakonec z poslední třetiny sekanou...Pokud vím dle balkánského originálu se také krájená cibule do masa nedává (hlavní je koření čubřica).Já jsem "vyrostl" od roku cca 1964 na čevabčiči podávánem v restauraci v Praze Strašnicích. Tam byla v masu navíc sladká paprika (proto se ten tuk zbarvil krásně do červena). A nyní vyvrátím spekulace, že nemám rád cibuli buď syrovou či smaženou.Tam se to podávalo s vařenými brambory (polité tím červeným tukem), asi dvěmi lžícemi nakrájené syrové cibule, "louží" plnotučné hořčice a "louží" dobré tatarky. Ta společná chuť Vás musí vystřelit až "na Mars". Já navíc to "vylepšil" tím, že aby se čevabčiči i přes pečlivé obracení nespálilo, že jsem při smažení "chladil" tuk extra nakrájenou cibulí na kolečka, které jsem dle stupně osmažení odebíral a doplňoval dalšími kolečky. Takže už je na talíři další příloha. A dnes jsem sehnal balkánský AJVAR (ostrý a též jemný) - takže se dle skeptiků pos... anebo mne to vystřelí až do jiné galaxie.

Cenda: ano, zacnete pravopisem :) ♥

Bez chuti ?? Tak si zajděte k lékaři! Vše má nějakou chuť . :-D

:-:yes:

Tytunky Kuba 11. 10. 2014 06:37
Dneska jdu zkoušet, tak snad se to vyvede :yes:

kuchuc:ovšem na příspěvku jsi se po stránce češtiny vyřádil dokonale:-D

jsem viuceni kuchac a todo sem nekde nevydel any neslisel:-K
du to skusit

kuchuc: analfabet, chjo...:no:

Jdu to skusit mam na to chut.nejaka finta na zacatek?..

vynikající, k tomu pečená paprika a brambůrky , čevabčiči chutnalo všem.:-)

:-)):yes::yes:už jse jedli i horší ne ne děláme si legraci chutnalo nám :yes::yes::yes::-D

Newyorkstyle 22. 12. 2012 11:08
k čevabčiči musí být hořčice aby vynikla chuť. Už léta toto jídlo miluju. Dnes bude k obědu díky za nápad:-8 :yes::yes:

:yes::yes:

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
čevabčiči z mletého masa, čívabčiči, čivabčiči recept, jak se dělá čevabčiči, čivab čiči, recept na čevapčičí, recept na čivabčiči, čebabčičí, čivapčiči, čevapčičí recept, recept čivabčiči, čavabčiči, cevebcici, čevapčiči recepty, čivapčiči recept, čevapčiči, recepty civabcici, čibabčiči, recept na čivapčiči, čevab čiči

Suroviny:
maso mleté, paprika sušená sladká, česnek, cibule, pepř mletý, sůl, paprika sušená pálivá, majoránka, olej

Přidat fotografie receptu