Postup přípravy
Zveřejněno 16. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Seitan pro Lucasinku - domácí výroba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WLz
Moje poznámka
Seitan pro Lucasinku - domácí výroba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WLz
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 15 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 16 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 16 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 17 hodinami
Cizrnový teplý salát s rybou
Přidáno před 17 hodinami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno 12. 9. 2025 20:48:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté knedlíky se sladkou náplní
Petule123 před 2 minutami
Větrníky - habáni
wimra před 1 hodinou
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
chodura.bronislav před 1 hodinou
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
esso před 8 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 10 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Theodora před 11 hodinami
Smažená rýže s vejci a krevetami
DagmarK před 12 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
Nikijaho před 12 hodinami
Polévka z hlívy
MichaelaKulova před 12 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
kacaba10 před 13 hodinami
Tématické fráze:
jak vyrobit seitan,
domácí fondán,
seitan recepty,
seitan mouka,
seitan,
výroba špekáčků,
seitan recept,
vyroba domácího fondanu,
výroba domácích špekáčků,
domácí špekáčky,
výroba domácího salámu,
domácí sojanéza recept,
výroba šmakouna,
domaci salam,
jak vyrobit šmakouna,
domácí fondan recept,
jak se dělá seitan,
výroba riccoty,
recepty ze seitanu,
výroba šunky
Suroviny:
mouka polohrubá,
voda,
sůl,
cibule,
omáčka sojová,
libeček
Komentáře (28)
Řekla bych, že jen 250 g.
Roman Uhrin v kuchařce "Zdravá kuchyňa v praxi" popisuje výrobu seitanu z HLADKÉ mouky a na kurzu u něj jsme ho také z hladké vyráběli.
Niekedy aj ja mám záchvaty zdravej výživy, vtedy si spomeniem na toto. Rodina to každopádne prijala priaznivejšie ako sójový texturát.
rado se stalo,
jeste chci dodat je vhodne seitan v tom laku po uvareni nechat luhovat 2 dny, aby byla vyraznejsi chut, seitan tuto chut dobre nasaje. Lak je proto vhodne silneji okorenit nebot seitan nechutna po uvareni nijak.
pro 2 osoby
250 dkg mouky
150 ml vody
a udelat testo - priblizne 10 minut zpracovat (hnetnout) az je testo vlacne, nechat 30 minut ve vlazne az teple vode odpocivat. Pote v teto vode zacit hnetnout az co nejvice vyplave bila (mlecna) barva mouky, dat do dalsi teple vody a nechat 5 minut odpocivat a zase ho propracovat a tento postupa se dela asi 5x az je voda cira.
Pak ho dat do pripaveneho laku (lak si muzeme upravit dle chuti), kousky seitanu dle potreb bud nakrajet nebo udelat tvary dle predstav
a nechat prvnich 10 minut silne varit a az pote zmirnit plaminek a nechat pomalu klokotat asi dalsich 30 minut. Pak dat do mensich zavarovacek s vickem,
LAK:
1/2 litru vody
pulku cibule
1 strouzek cesneku
bobkovy list
sojovou omacku nebo worcestr,
sul, pepr
jinak zde si muzeme udelat lak dle chuti a take podle toho co z nej budeme varit.
Vyborna alternativa k masu a tak jednoducha na vytvoreni.