Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazole na kyselo

Čočku na kyselo netřeba představovat, tu zná každý. Ale zkoušeli jste takto připravit i fazole? Levný a vydatný pokrm do chladných dnů, který zvládne i začátečník. Doplnit je můžete opečenou uzeninou nebo sázeným vejcem.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby namáčení

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby namáčení)

5. 6. 2010 17:28

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie7 156 kJ / 1 710 kcal
Bílkoviny115,98 g
Tuky4,17 g
Vláknina94,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy256,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Abychom skoro úplně odstranili u strávníků plynatost po konzumaci pokrmu, přidáme jak výše uvedeno sušenou nebo čerstvou nasekanou bazalku. Uzenina opečena - dle model Jenda1.

http://www.toprecepty.cz/recept/11219-kabanos/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

21. 7. 2013 09:22

Jarda: Tady je důkaz, že bazalka působí proti nadýmání, kromě jiných účinků
http://abecedazahrady.dama.cz/default.aspx?article...

Jarda

21. 7. 2013 09:19

To slyším poprvé, že na odstranění plynatosti cibule je bazalka. Kdysi jsem slyšel v TV, že se cibule - třeba do bramborového salátu - má spařit.

Eva K.

18. 7. 2013 21:49

Výborná klasika!ocet trochu cukruju,jako nálev na okurky.Musí to být
chutička jak se říká "ne jehlu".

Jirka

24. 4. 2013 12:22

Tak to vím náhodou docela přesně, mám to vyzkoušené. Fazole se v tlakkovém hrnci vaří 30 - 35 minut. Já to dělám tak, že po 30 minutách hrnec sundám z plotny a hrnec ochladím pod vodou, otevřu ho a fazole zkusím. Jestli nejsou měkké, hrnec zavřu a nechám ještě cca 5 minut vařit. Ale pozor, 5 minut vařit, ne nechat 5 minut na plotně. Když necháte fazole vařit 35 minut, bude to akorát.

Colombo65 Colombo65

31. 3. 2013 12:39

katka:
... 25 minut ;-);-);-)

katka

31. 3. 2013 11:16

Chtěla bych se zeptat jak dlouho asi bych měla nechat dusit fazole v tlakovém hrnci.Děkuji za odpověď

BILKOVAI BILKOVAI

21. 1. 2013 18:10

Výborná klasika:-p To mi připomnělo, že jsme tyto fazole dlouho neměli.:yes:

Hanka.

21. 1. 2013 11:50

:yes:Dnes je právě vařím, myslím že večer jdu raději spát do vedlejšího pokoje, abych měla opravdu pokoj. ,,ČUCHALKA ,,:-//

Colombo65 Colombo65

2. 12. 2012 17:46

ivana herudkova:
... ano, druhý den se fazole scedí a vaří ve vývaru. Cibulka dle chuti, ale doporučuji jen do sklovata;-);-);-)

ivana herudkova

2. 12. 2012 10:19

Kdy se přidává ten vývar. Myslí se tím, že se fazole druhý den vaří ve vývaru s přidanou sibulkou. Cibulka má být jen zesklovatělá bebo více opečená

Petra Ku. Petra Ku.

6. 11. 2012 13:25

Tuto "máčku", jak my říkáme, pravidelně vařívala babička a já ji nikdy neměla moc ráda. Ale od včerejška jsem na ni měla strašnou chuť, tak jsem ji zrealizovala na dnešní oběd. Dávám :yes: a dovoluji si přidat foto ;-)

Laďka

25. 10. 2012 15:36

Dnes jsem si uvařila fazole na kyselo. Jako základ jsem vzala tento recept. Fazole jsem uvařila spolu s kořením (celý pepř, nové koření, bobkový list, šalvěj-do čajového vajíčka), zahustila jsem jíškou (sádlo, hladká mouka), osolila, osladila, okyselila a na závěr ochutila sušeným tymiánem. K tomu opečený buřtík a místo chleba volské oko. Musím se pochválit, byla to dobrota :-p
Někde jsem se dočetla, že když se luštěniny vaří v jiné vodě než se máčely a s kořením, potom prý nenadýmají. U mě to tak funguje.

Colombo65 Colombo65

24. 10. 2012 19:58

tygr z mompracemu:
... upraveno tak, aby to bylo jasné i tygrům ;-);-);-)

tygr z mompracemu

24. 10. 2012 18:09

mozna je to jednoduchy recept, ale ten postup je zmatecne napsany.
tu bazalku po konzumaci pridame kam? :)

Klariska Klariska

27. 2. 2011 13:18

Je to dobrota :yes::-K.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fazole na kyselo fazolky na kyselo bílé fazole na kyselo fazole na kyselo recept fazole na kyselo recepty recept fazole na kyselo fazole po kyselu fazole na kyselo s uzeným červené fazole na kyselo recepty fazole na kyselo fazula na kyselo bílá fazole na kyselo recept na fazole na kyselo fazola na kyselo fazole nakyselo fazolky na kyselo recepty fazolový salát na kyselo recept fazolky na kyselo zelené fazole na kyselo červené fazole na kyselo recept

Suroviny: fazole bílé, cibule, vývar masový, olej, sůl, pepř mletý, ocet, mouka hladká, voda, bazalka čerstvá

TopRecepty.cz

Fazole na kyselo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4z9V