Výpečky
S příchodem podzimu dáváme pomalu vale všem salátům i studeným jídlům. Zima si zkrátka žádá poctivé teplé pokrmy. Vepřové výpečky se zelím by sice neměly být na talíři každý den, čas od času ale určitě neuškodí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 251 kJ / 60 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,76 g |
| Tuky | 0,23 g |
| Vláknina | 0,77 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výpečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/27gN
Moje poznámka
Výpečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/27gN
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 20 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 20 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 37 minutami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 1 hodinou
Sýrová omáčka
Tamarilka před 4 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 4 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 4 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 4 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 5 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 5 hodinami
Mila kuličky
Marule před 6 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 7 hodinami
Tématické fráze:
výpečky,
výpečky se zelím,
veprove vypecky se zelím,
výpečky z vepřového masa,
výpečky recept,
vepřové výpečky,
výpečky z bůčku,
recept na výpečky,
vepřové výpečky dle pohlreicha,
výpečky z vepřového masa se zelim,
recept na vepřové výpečky se zelím,
vepřové výpečky recept,
vepřové výpečky knedlo zelo,
vepřo knedlo zelo výpeček,
vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem,
vípečky,
recept výpečky,
výpečky z vepřové pečeně,
výpečky z krkovice,
vepřové výpečky se zelím recept
Suroviny:
pečeně vepřová,
paprika sušená sladká,
koření grilovací,
pepř mletý,
sůl,
zelí kysané,
cibule,
mouka hrubá,
kmín drcený,
cukr,
olej
Komentáře (55)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Anna Kocikova:
No, patrně si pletete (a podle vašeho komentáře nejen vy
http://www.rodicka.cz/vypecky-z-veproveho-masa/
Já děkuji za novou inspiraci s kořením, papriku i grilovací vyzkouším, já zrovna tohle dělám s kmínem, česnekem a cibulí tak aspon ozvláštním. Pečené kousky z pečeně na různé způsoby máme rádi, doma nesnášíme žvejkačku a mastné kolo na vršku omáčky, tak dělám z libového, no a co? Já zase tohle maso nepeču, ale dusím na plotně
Dělávám podobně z pleckahttp://www.toprecepty.cz/recept/29938-pikantni-ple...
Dnes jsem pekla opět z vepřové plece,ale koření jsem použila přesně podle Tebe
casino:Někdy dělávám"výpečky i z kuřecího,nebo krůtího masa,tak proč ne z libové kotlety
Co se týká názvu,tak si myslím,že každý kuchař,nebo kuchařinka si své jídlo může pojmenovat podle sebe.Nevidím na tom nic špatného.
A když si v Daskabátě kousek za Olomoucí v restauraci"U Matesa" v pátek vyberete výpečky a v neděli moravského brabce,tak máte pořád jedno a to samé
pazderka83:
...a opravdu to děláte z kotlety?
A k těm výpečkům. Jsou zrovna vytažený z lednice a neohřátý, takže vypadají poněkud ztuhle. Tohle maso není vhodný na výpečky, je sušší samo o sobě. Mě by doma tučný maso bohužel nikdo nejedl. Asi proto MOJE KLASIKA!!!!! Takže sem už recepty nikdy!!! Moje chyba, ale co už. Víc se nemám co vyjadřovat. Ať si každej vaří co chce a z čeho chce.
Myslím, že té výchozí suroviny je na výpečky škoda
Veroly: nikdo vás neponížil víc než vy sama sebe když píšete " komu se to nelíbí ať si pr... políbí."
Vlastně úplně původně jsem chtěla pochválit tenhle recept a fotky
/Kdyby za pokaždé co toto vaříme by byl bod. tak by jsme měli jistě číslo se třemi nulami/
Dnes ho vaříme zase.
Do zelí vždy cibuli a dost. S tou moukou opatrně, někde jí nemají v zelí rádi. Zkuste příště vyměnit maso.