Vánočka
Bez vánočky na sváteční tabuli by to nebyly ty pravé Vánoce. Krásně vláčná vánočka, posypaná mandlemi, provoněná vanilkovým cukrem a s rozinkami, pomůže u vás doma navodit tu správnou vánoční atmosféru.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 767 kJ / 3 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,74 g |
Tuky | 111,26 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 955 mg |
Sodík | 2,28 g |
Sůl | 5,85 g |
Sacharidy | 483,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C.
Krok 2: Z trošky mléka, čerstvého droždí a trošky cukru připravíme kvásek a necháme vzejít.
Krok 3: Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva. Přidáme zbylé suroviny, kvásek a vypracujeme těsto, které dobře prohněteme.
Krok 4: Necháme alespoň hodinu kynout, poté upleteme vánočku.
Krok 5: Necháme ještě vykynout a pak potřeme vajíčkem a posypeme nasekanými mandlemi.
Krok 6: Před pečením zapíchneme do vánočky špejle, aby při pečení držela tvar.
Krok 7: Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Zpočátku při teplotě 200°C, ke konci pečení můžeme teplotu snížit (záleží na vaší troubě).
Zveřejněno 12. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VDM
Moje poznámka
Vánočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VDM
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Tématické fráze:
vánočka pro začátečníky,
vánočka recept,
pečení vánočky,
vánočka top recepty,
vánočka,
top recepty vánočka,
vánočka recept pro začátečníky,
teplota pečení vánočky,
vánočka pečení,
pečeme vanočku,
pečení vánočky recept,
vánočka teplota pečení,
teplota na pečení vánočky,
dia vanocka recept,
pečení vánočky teplota,
recept na vanočku,
vánočka recepty,
recepty vánočka,
recept vanocka,
vánočka teplota
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
droždí čerstvé,
máslo,
žloutek,
sůl,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
kůra citronová,
mléko,
rozinky,
vejce,
mandle
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.