Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 117 kJ / 28 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,04 g |
Tuky | 0,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 4 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 2,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z rybízu si vymačkáme šťávu: v misce si rybíz vidličkou pomačkáme a poté přes sítko propasírujeme. Zbylou hmotu (semínka a slupky) si přemístíme do hrníčku a zalijeme horkou vodou, tak, aby byla hmota ponořená.
Krok 2: Červenou vodu, která nám vznikne si důkladně promícháme s rybízovou šťávou a cukrem.
Krok 3: Přilijeme mléko, můžeme i více - podle oka.
Krok 4: Ještě jednou promícháme, vychladíme, ozdobíme a můžeme servírovat.
Zveřejněno 11. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Studená rybízová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GMEr
Moje poznámka
Studená rybízová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GMEr
Nejnovější recepty
Opékané pirohy
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 3 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 9 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný jogurťák
danila před 1 hodinou
Macecha řezy
lenulenka1. před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 2 hodinami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 2 hodinami
Tvarohovo-ovesný koláč s jablky
Majanov před 2 hodinami
Rebarborový koláč
Libasaba před 3 hodinami
Lahůdkový losos za 10 minut
Lucie1001 před 3 hodinami
Tvarohová bábovka s rozinkami
Capkajda před 3 hodinami
Bábovka s tvarohem
habis před 4 hodinami
Tématické fráze:
ribizova polevka studena,
nejlepší štrúdl s rybízem,
ribízová polévka recept,
studené polévky,
polevy za studena,
rybízová semínka,
ribizova polevka,
poolévka z rybízu,
studena polevka ribizova,
dietní polévky
Suroviny:
rybíz červený,
cukr,
mléko,
voda,
meduňka
Komentáře (2)