Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťávička za studena dělaná

Z čerstvého rybízu můžeme připravit výbornou osvěžující šťávu, kterou oceníme hlavně během horkých dnů. Pokud přidáme i maliny, bude krásně vonět. Ovoce nevaříme, díky tomu nepřijdeme o vitamíny, které obsahuje.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + 4 dny na vylouhování a rozpuštění cukru

30 min (30 min příprava, + 4 dny na vylouhování a rozpuštění cukru)

28. 7. 2010 18:59

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie41 838 kJ / 10 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 500,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud použijeme rybíz černý, má šťáva krásnou barvu, pokud přidáme i maliny, je úžasně voňavá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cardanka

29. 7. 2010 10:44

Zdeni1:-K díky za něj:yes::yes::yes: a pak pozdě, ale přece, a to je důležité:yes:;-):-K

Zdenka1

29. 7. 2010 10:36

Cardi, recept sem vložila Rebečka na mou žádost po ochutnání darovaného vzorku:-p. Já vím, měly jsme se poznat dřív, zdá se mi.....
Rebi tobě děkuji za recept a posílám samozřejmě plusík. Sirupek je velice dobrý.:yes::yes::yes:

cardanka

29. 7. 2010 09:37

rebeka:-K :-O:-O:-Obáječný :-preceptík:yes:, již v oblíbených uložený;-) a magický 8. bodík uložený:yes:
Čím to asi je nebo já mám jen ten pocit, že nejvíce receptů na různé variace se zde objeví tzv. s křížkem po funuse:-//, leč mne to neodradí a za rok to tu na mne z compu vykoukne:-)):-)):yes:

yanull yanull

29. 7. 2010 09:28

Finneto, s dovolením odpovím za autorku receptu. Šťáva už se nezavařuje, protože ji konzervuje ta kyselina, cö se tam dává, tudíž je to rychlé a vydrží i 2 roky, v chladu a temnu, tedy pokud se nevypije dříve. :-p;-)

finneta

29. 7. 2010 07:33

a ta šťáva, když se dá do skleničky, tak se nezavařuje? :-O a jak dlouho vydrží? protože to zní až moc dobře.:-D

jaroslav231

28. 7. 2010 20:49

Tuto šťávu dělám 20 roků, je výborná a v rodině oblíbená.

Dádule

28. 7. 2010 20:37

Nadi,vždycky jsem přemýšlela,jak se ta šťáva "za studena" o které jsem slyšela asi dělá.Tak to konečně vím,díky za recept.:-:-))

yanull yanull

28. 7. 2010 19:08

Nadi, tato šťávička se mi líbí, i přes tu trošku chemie, která tam je. Je mi milá příprava za studena, neničí se vitamíny, proto posílám 2. bodík. :-p:-):yes::-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

28. 7. 2010 19:06

:-OTo mě mrzí,že už máme po rybízu:-KAle nevadí,rok zase uteče jako voda:-(ukládám a bodíček posílám+1:yes::-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: malinový sirup za studena ostružinová šťáva štáva z černého rybízu za studena rybízová šťáva za studena šťáva z josty ovocná šťáva za studena stava z malin ostružinová šťáva recept sirup z josty šťáva z rybízu za studena citronový sirup za studena ovocné šťávy za studena recept na rakytníkovou šťávu třešnová štáva recept sirup z ostružin za studena ovocný sirup za studena rybízová š´táva rybízová šťáva za studena recept štáva z černého rybizu za tepla malinová š´táva

Suroviny: rybíz, voda, kyselina citronová, kyselina sorbová, cukr krystal

TopRecepty.cz

Šťávička za studena dělaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PzoA