Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 128 kJ / 1 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,41 g |
Tuky | 86,47 g |
Vláknina | 9,10 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 28,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nachystáme si filety z ryby - necháme je rozmrazit, omyjeme, osušíme, posolíme, pokapeme šťávou z citronu a můžeme pomazat třeným česnekem. Necháme odpočinout.
Krok 2: Mezitím si uděláme omáčku. Na oleji nebo na másle ( 60 g) zesklovatíme cibuli, zaprášíme tak 2 lžícemi hladké mouky, prosmažíme jako jíšku. Zalejeme 500 ml vody (nebo může být rovnou bujon, když jenom voda, bujon tam hodime, až nam to začne vařit) a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme smetanu, provaříme, přidáme mraženou zeleninu, provaříme. Dochutíme nastrouhaným čedarem, solí, kořením - majoránka, trochu kmínu, grilovací koření, ... a nakonec tam dáme třený česnek. Když je potřeba, můžeme dohustit instantní jíškou nebo normální. Záleží na tom, jak máte rádi husto.
Krok 3: Omáčka je hotova a doděláme rybu. Každý filet obalíme v polohrubé mouce smíchané se solí, pepřem, kmínem, červenou paprikou a majoránkou. Osmažíme na oleji po obou stranách a je hotovo.
Zveřejněno 2. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ryba s bílou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPZY
Moje poznámka
Ryba s bílou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPZY
Nejnovější recepty
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 21 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 23 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno 31. 7. 2025 13:01:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 9 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 9 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 12 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 13 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 13 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 14 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 14 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 15 hodinami
Tématické fráze:
omáčka na ryby,
omáčka na rybu,
ryba s omackou,
omáčky na ryby,
ryba s těstovinami,
ryba,
ryby s omáčkou,
na ryby,
na ryby,
recept na rybu,
bílá ryba,
omáčky k rybám,
omáčky na rybu,
ryba recept,
omáčka z ryb,
recept na rybu s omáčkou,
omáčka, na rybu,
ryba recepty,
ryby s těstovinami,
omáčka k rybá
Suroviny:
ryba,
mouka polohrubá,
kmín celý,
sůl,
majoránka,
koření grilovací,
česnek,
citron,
olej,
cibule,
česnek,
vývar,
smetana,
směs zeleninová mražená,
sýr chedar,
koření,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (14)
Při vaření omáčky jsem dala zesklovatět cibulku, přidala jsem trochu kurkumy, 2 stroužky česneku, libeček a čerstvou mrkev nakrájenou na kolečka+mraženou zeleninu. Další postup byl dle tvého popisu. Do omáčky jsem ke konci vlila čtvrt dcl 12%smetany.