Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 128 kJ / 1 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,41 g |
Tuky | 86,47 g |
Vláknina | 9,10 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 28,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nachystáme si filety z ryby - necháme je rozmrazit, omyjeme, osušíme, posolíme, pokapeme šťávou z citronu a můžeme pomazat třeným česnekem. Necháme odpočinout.
Krok 2: Mezitím si uděláme omáčku. Na oleji nebo na másle ( 60 g) zesklovatíme cibuli, zaprášíme tak 2 lžícemi hladké mouky, prosmažíme jako jíšku. Zalejeme 500 ml vody (nebo může být rovnou bujon, když jenom voda, bujon tam hodime, až nam to začne vařit) a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme smetanu, provaříme, přidáme mraženou zeleninu, provaříme. Dochutíme nastrouhaným čedarem, solí, kořením - majoránka, trochu kmínu, grilovací koření, ... a nakonec tam dáme třený česnek. Když je potřeba, můžeme dohustit instantní jíškou nebo normální. Záleží na tom, jak máte rádi husto.
Krok 3: Omáčka je hotova a doděláme rybu. Každý filet obalíme v polohrubé mouce smíchané se solí, pepřem, kmínem, červenou paprikou a majoránkou. Osmažíme na oleji po obou stranách a je hotovo.
Zveřejněno 2. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ryba s bílou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPZY
Moje poznámka
Ryba s bílou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPZY
Nejnovější recepty
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 2 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno před 21 hodinami
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno před 23 hodinami
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Sendvič „Tuňákový sen“
Přidáno 24. 7. 2025 14:22:53
Sendvič s řízkem ve stylu české klasiky
Přidáno 24. 7. 2025 13:41:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky s gothajem a sýrem
vagundova před 37 minutami
Mexická tortilla s kuřecím masem
Palenka před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Niks22 před 1 hodinou
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
janickajan před 3 hodinami
Pochoutkový salát
Ivyjg před 4 hodinami
Pečený tvaroh s jablky a ořechy (vhodné pro diabetiky)
Ivyjg před 4 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
zana.3 před 4 hodinami
Jogurtové langoše
JajkaP před 6 hodinami
Cuketová krémová polévka
vagundova před 7 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Mulli před 7 hodinami
Tématické fráze:
omáčka na ryby,
omáčka na rybu,
ryba s omackou,
omáčky na ryby,
ryba s těstovinami,
ryba,
ryby s omáčkou,
na ryby,
na ryby,
recept na rybu,
bílá ryba,
omáčky k rybám,
omáčky na rybu,
ryba recept,
omáčka z ryb,
recept na rybu s omáčkou,
omáčka, na rybu,
ryba recepty,
ryby s těstovinami,
omáčka k rybá
Suroviny:
ryba,
mouka polohrubá,
kmín celý,
sůl,
majoránka,
koření grilovací,
česnek,
citron,
olej,
cibule,
česnek,
vývar,
smetana,
směs zeleninová mražená,
sýr chedar,
koření,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (14)
Při vaření omáčky jsem dala zesklovatět cibulku, přidala jsem trochu kurkumy, 2 stroužky česneku, libeček a čerstvou mrkev nakrájenou na kolečka+mraženou zeleninu. Další postup byl dle tvého popisu. Do omáčky jsem ke konci vlila čtvrt dcl 12%smetany.