Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená rajčata ve vlastní šťávě

Máte rádi pečená rajčata, ale ta přesušená kupovaná nechcete ani vidět? Máme pro vás jednoduchý recept, podle kterého si snadno připravíte lahodná rajčata sami doma. Lahůdku z nich dělají především bylinky, česnek, balzamiko a třtinový cukr.

Hodnocení receptu je 5,0 (92×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 180 min pečení dle velikosti rajčat

220 min (40 min příprava + 180 min tepelná úprava, pečení dle velikosti rajčat)

7. 8. 2010 12:58

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 7. 2013 21:55

jahoda: Určitě budu dělat, přivedla mne na tento recept rebeka, jak dělala nějaké maso s těmi rajčaty. Recept čtu;-), jen se zeptám..Netřeba pečící papír? Nepřilepí se to? Určitě vyzkouším hned, jak nám dozrají rajčata, máme jich vždycky hodně. ;-)

jahoda jahoda

11. 4. 2013 18:09

Pajaja: ano, nic nepřidávat. Je to šťáva z rajčat. Rajčata se pomalu pečou, ale nesuší a proto zůstane i dobrá šťávička.
Záleží také na druhu rajčat - viz fotky, šťávy je někdy víc, někdy méně.
Dej potom vědět, budu ráda;-)

Pajaja

11. 4. 2013 14:11

Možná mám hloupej dotaz. . . Ta tekutina, která je s rajčaty ve sklenicích, to je slitá šťáva po tom upečení rajčat? Nic jiného se do toho nepřidává? Moc se mi to líbí, chtěla bych vyzkoušet - tedy, až bude sezona rajčat, samozřejmě. Díky, Jahůdko! :-K

jahoda jahoda

23. 11. 2012 20:32

varilamyskakasicku: mysko, asi sis nečetla recept, že jo:-O.
Koření se dává před pečením, pokape se olejem, při pečení pustí šťávu a jen je natlačím do sklenice(viz název receptu "ve vlastní šťávě";-) a pokud chceš, aby vydržela třeba do příští sezóny, tak je steriluješ (viz recept, já steriluji vždy, je to jistota).
Běžně je mám rok ve sklenicích, když je dobrá úroda, zavařím si jich více.
Takže po upečení nekořením, ani nezalévám olejem;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

23. 11. 2012 17:52

jahoda: aha, tak já jsem to včera pekla, pak jsem to dala do sklenic, okořenila a zalila olivovým olejem, sice jsem to jen zkoušela, ale asi je to úplně blbě, takže, jak píšeš, takže bez oleje? Musí se sterilovat pak?? Také bych chtěla poznat nějaký rychlý recept na tato rajčata, tak to zde studuji, co je nejlepší, jsou šíleně drahá, tak se musím na vše kouknout ještě jednou, díky všem:-K

aisha

17. 10. 2012 16:47

Dnes jsem recept vyzkousela a muzu rict, ze takovou pochoutku jsem uz dlouho nejedla..:yes:.. Chtela jsem pecena rajcata pouzit do omacky na testoviny, ale nakonec jsem pouzila pouze samotna upecena rajcata. Chutove jsou vynikajici a s testovinami idealni. Jedinou chybou bylo, ze jsem upekla pouze jeden plech..:-8..zaslouzene pridavam dalsi bodik..;-)

jahoda jahoda

9. 10. 2012 16:32

Niki42: ;-):yes:
To je super.
Niki, protože se rajčata pečou při nízké teplotě, tak jestli ti to trouba dovolí:-*, můžeš péct současně dva plechy (po určité době je třeba přehodíš...)
Díky:-K

Niki42

9. 10. 2012 14:00

Musela jsem se zaregistrovat, abych mohla dát bodík:yes:

Niki

9. 10. 2012 13:43

Zrovna jsem dopekla, naložila jednu sklenici a zbytek snědla:-p. To je bašta,musela jsem nechat na vyzkoušení 3 kousky švagrovi a už vím přesně, co budeme oba dělat o víkendu.:-D Pečené rajčata aspoň z 5 dávek;-) Moc děkuji za skvělý recept:yes:

Olina

12. 9. 2012 15:01

jahoda:Děkuji za báječný recept!!!Já dělala také bez soli a vůbec ji tam nepostrádám.Je to opravdu moc dobré a snadné!Děkuji Olina Škvorová:-K

jahoda jahoda

11. 9. 2012 09:01

Zdena z JM: je to určitě o chuti každého, původní rcpt je bez soli, ale ostatní přísady rajčata konzervují...
Jak píše Andrejka, přisolit se může až v konečném receptu.
Toto je rcpt na pečená rajčata ve vlastní šťávě, tudíž ne sušená. U těchto je právě výhoda ta šťáva, kterou u sušených mít nebudeš, ty se zalijí olejem a chuťově jsou určitě jiná a neochutí případný recept jako tato.
Ale i tak díky za vyzkoušení, třeba přijdou někdy vhod;-):-K

rebeka rebeka

11. 9. 2012 08:41

1974andrea::-8:-8 já se kaju a omlouvám, já to tam ve svém komentáři po realizaci asi zapomněla napsat:-// zároveň se vším ostatním, co se tam dává, jsem tam sypla trochu mořské soli.. pardóón:-8:-8:-D:-D:-D;-)

1974andrea 1974andrea

11. 9. 2012 08:33

Zdena z JM:Já se na ně taky ještě chystám;-). Já si trochu solím i rajčata jen tak třeba na chleba:-p

Zdena z JM

11. 9. 2012 08:31

1974andrea:tak to asi ještě vyzkouším s tou solí.Rajčat mám letos opravdu hafo.

1974andrea 1974andrea

11. 9. 2012 08:30

rebeka:Že jo, ty liško podšitá:-D Pak to chutná samozřejmě jinak;-)

1 2 3 4 5 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečená rajčata rajčata pečená v troubě rajcata ve vlastni stave pečená rajčata recept pečená rajčata v oleji jak na pečená rajčata uskladnění rajčat co z rajčat pečené rajčata recept na pecena rajcata sušení rajčat, pečená rajčata rajčata ve vlastní šťávě recept pecena cherry rajcata rajčatová šťáva recept pečená rajčata v troubě rajčata recepty pečená rajčata, recept rajcata uskladneni rajče fotky štáva z rajčat

Suroviny: rajče, tymián, cukr hnědý, česnek, ocet balsamiko, olej olivový

TopRecepty.cz

Pečená rajčata ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyGM