Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená rajčata ve vlastní šťávě

Máte rádi pečená rajčata, ale ta přesušená kupovaná nechcete ani vidět? Máme pro vás jednoduchý recept, podle kterého si snadno připravíte lahodná rajčata sami doma. Lahůdku z nich dělají především bylinky, česnek, balzamiko a třtinový cukr.

Hodnocení receptu je 5,0 (92×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 180 min pečení dle velikosti rajčat

220 min (40 min příprava + 180 min tepelná úprava, pečení dle velikosti rajčat)

7. 8. 2010 12:58

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

9. 8. 2012 21:57

jahoda: musím ještě napsat, aby to bylo fér..:-8;-)
takže: dnes jsem donesla na návštěvu, tam se to rovnou otevřelo, ochutnalo a..... samá chvála;-):-K:yes::yes: i mě chutnalo a moc.. budu dělat znovu, nestačila jsem rozdávat recept:-D ještě jednou mooooc děkuju..:-K:-K jo, a to, co se ti zdálo, že je moc tekutiny, byl olej+šťávička z rajčat.. pochoutka náramná a třeba pod maso.. hmmm nebo naložit do sosíku masko.. jooj..to bude dobrota:-8:-D;-):yes::yes:

rebeka rebeka

8. 8. 2012 17:51

jahoda: no jak jinak, než úžasně:-8;-):-?:-D já mám moc ráda balzamiko, a nejraději z Modeny.. ten je sice dražší, ale:yes::yes::yes: ten světlý je, jak to říci...:-? jemnější, ne tak ostrý jak ten tmavý.. a měla jsi někdy z Modeny:-? ten je úplně nej:-p:-p;-):yes:

jahoda jahoda

8. 8. 2012 17:40

rebeka: díky, zase jsem chytřejší:-*:-D, musím se po něm poohlídnout. Hlavně mě zajímá, jak chutná, protože ten tmavý teda můžeme:-p:-K

rebeka rebeka

8. 8. 2012 17:31

jahoda: fotky krásné:-O:-? jahu.. kdypak jsi byla naposledy na očním:-8:-?:-D:-D:-D přesně tak.. sklenice jsou mršky.. lesklé.. neumím to:-S:-8:-D:-D:-D
ne, nepřidávala jsem nic;-) možná, že jsem dala kapku víc oleje, já jsem je potom ještě zavařila;-)
no, rajčátka byla ze zahrádky od dědy, šťavnatá.. mňam;-);-)
světlý balzamiko mám taky, ale dala jsem tvavý ( tak to říká neteř:-8:-D )
tady je ten světlý;-) a děkuji ti:-) http://www.bio-shopping.cz/bio-shopping/eshop/73-1...

jahoda jahoda

8. 8. 2012 17:15

rebeka: Krásné fotky (sklenice se špatně fotí, pořád se mi lesknou a není dobře vidět vnitřek:-//), vypadá ale, že máš hodně šťávy, nepřidávalas vodu??? Já to vždy mírně natlačím a tím se to ponoří do vlastní šťávy. Ale také záleží na druhu rajčat.
Dávám jen tmavý balzamico (ani neznám světlý), ale jen trochu, je dost silný...
Díky moc;-):-K

rebeka rebeka

8. 8. 2012 17:02

hlásím hotovo, ale bude repete:-D:-D, jen co dozrají další rajčátka;-) je to dobrota náááramná:-p:-p a ta vůůůně, co se nesla bytem:-8:-K;-):-D:yes::yes:
bodík už jsem dala dávno, teď už jenom spoustu díků a foto, jestli neva;-)
ne, nespálila jsem je, jak by se mohlo na 1. pohled zdát:-8:-D, jenom jsem dala tmavý balzamiko ocet;-)

jahoda jahoda

7. 8. 2012 15:15

Bibinka::-D, díky za připomenutí, stárnou nejen naše recepty:-//:-D

Bibinka Bibinka

7. 8. 2012 15:04

jahoda: Jahodo, jestli pak si si všimla, že tomuto tvému receptu jsou dnes přesně 2 roky;-):-DNo a já o něm vůbec nevím, tak jsem ráda, že byl připomenutý, protože ty rajčata určitě udělám-pokud jich dost naroste, myslím, že ano. Dávám jasnej 25.bod:yes:

jahoda jahoda

7. 8. 2012 14:32

rebeka: budu ráda za vyzkoušení;-), také už letos díky hojné úrodě peču:-)
K těm podobným - měla jsem tam snad všechny recepty na sušená rajčata, což s tímto receptem má ještě míň společného hlavně v použitelnosti.
Holka ze severu: já díky:-K

rebeka rebeka

7. 8. 2012 12:23

chystám se na ně zítra, hned co přijdu z práce.. a už se těším na tu vůni, linoucí se z trouby:-8;-):-D:yes:
nevím, kdo tu dal ten podobný recept:-S podobné je na něm jen to, že jsou tam rajčata, jinak vůbec nic:-!:-//

holka ze severu holka ze severu

6. 8. 2012 10:29

Právě jsem dala tuto lahodu do trouby. Úplně se těším na výsledek a už teď tuším, že jej zopakuji. Díky za recept.:-K

jahoda jahoda

8. 3. 2011 22:09

magdalenka;-), víš, je to trefné, ale zrovna dnes jsem vysévala rajčata a tak mě to bavilo (zase nějaké nové odrůdy), že už jsem se viděla, jak je zase peču v troubě a ta vůně:-*
Holt, jaro už ťuká na dveře:-D
Díky:-K

magdalenka magdalenka

8. 3. 2011 21:14

Otvorila som posledný pohár...ak sa ti dnes škytalo, tak vieš prečo. Sú neskutočne dobré.

magdalenka magdalenka

17. 10. 2010 16:08

jahoda , otvorila som prvý pohár. Mala som v oleji naložený Hermelín, s tým som to zmiešala v mise dokopy. Na rodinnej oslave to bola jedna z vecí, čo mizla veľmi, veľmi rýchlo. Ďakujem za recept, takto pečené paradajky sú naozaj skvelé!

madlina

14. 9. 2010 13:53

JAHODO, JAHŮDKO, OBŘÍ RAJČATA JSOU VE SKLENICÍCH. DOPADLO TO PŘEVÝBORNĚ. DLE TVÉ RADY, VÍCE STUPŇŮ, MÉNĚ STUPŇŮ, A CO SE NEVEŠLO, JSEM VYLÍZALA. MOC DĚKUJI. MADLINA

1 4 5 6 7 8 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečená rajčata rajčata pečená v troubě rajcata ve vlastni stave pečená rajčata recept pečená rajčata v oleji jak na pečená rajčata uskladnění rajčat co z rajčat pečené rajčata recept na pecena rajcata sušení rajčat, pečená rajčata rajčata ve vlastní šťávě recept pecena cherry rajcata rajčatová šťáva recept pečená rajčata v troubě rajčata recepty pečená rajčata, recept rajcata uskladneni rajče fotky štáva z rajčat

Suroviny: rajče, tymián, cukr hnědý, česnek, ocet balsamiko, olej olivový

TopRecepty.cz

Pečená rajčata ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyGM