Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Ideální jídlo do zimního počasí? Halušky - člověk se po nich cítí příjemně sytý a zalezl by rovnou pod peřinu. Nejpracnější je nastrouhat brambory na těsto. Jinak je ale příprava rychlá a jednoduchá. Verzi s kysaným zelím se říká strapačky.

Hodnocení receptu je 5,0 (78×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

5. 9. 2010 18:22

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že řada kuchařek dává přednost domácí výrobě halušek, je tu řada výborných receptů na jejich přípravu. Za sebe mohu říct, že s klidným svědomím využívám kupované směsi – polotovary (Halušky v prášku) – a ani žádnou značku neupřednostňuji, chutnají nám všechny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

majablack

20. 5. 2015 09:42

není nad originál. trvá to pár hodin,ale aspoň tam nemám éčka a vím co v tom mám. Nevím jak vám, ale mě chutnají víc, když si je uvařím. Zelíčko z Bystročic a kápnout na masnu s výborným uzeným ocáskem...:-8 supr:yes:

Ružena

17. 2. 2015 14:00

Díky bohu za halušky z pytlíku...nejen pro ženy co chodí z práce do práce. Ať si u plotny krátí dlouhou chvíli jiní:-p

ondra

17. 1. 2015 15:26

Přečetl jsem první ingredienci "halušky v prášku" a hned mi přešla chuť. Dál jsem recept už ani nečetl. Tomu někdo říká vaření? Z prášku ? :no:;-(

Kudrna

9. 12. 2014 21:51

Tak právě před chvílí jsem tento receptík vyzkoušel a chci Vás moc pochválit za sqělý postup! Celá rodina byla spokojená a vzhledem k tomu, že to ukonejšilo chutě všech členů rodiny nad očekávání,už abych teď přemýšlel nad zítřejší večeří:-))

hasic

8. 12. 2014 13:43

Samozřejmě, že halušky z prášku, navzdory žvástům některých zdejších rádobykuchařů, že něco takovýho sem nepatří. Nebudu se patlat s haluškama z brambor, když to trvá několikanásobně dýl a výsledek je úplně stejný, na chuti to nepoznáte. Dělám je úplně stejně jak je v tomto receptu popsáno:yes:

Kristy2708

18. 8. 2014 09:09

Tak už vím, co dnes bude k večeři..mňam :) Děkuji za krásně dopodrobna popsaný recept.

Dajda Dajda

18. 3. 2014 07:41

Andy: Musím Vám trochu odporovat. Samozřejmě, kuchař, který vaří řadu let, si udělá halušky sám, ale začínající kuchtík bude rád, že tu má podrobný popis výborného jídla, kde to nejtěžší za něj obstará Vitana.
Uvařit halušky nebo chlupaté knedlíky není snadné. Já dnes dělám chlupaté knedlíky celkem běžně, přinejmenším 2 druhy (normální a chodské) Když jsem s nimi začínala, připravovala jsem je z prášku a přidávala jsem syrové brambory. Tak jsem se je postupně naučila vařit sama. Stejně tak bramborové knedlíky. Takže proč ne? :yes:

Andy

18. 3. 2014 01:41

Vidím že to tu už nejspíš někdo psal, ale přikláním se k tomu názoru, že takovýto recept je zbytečný. Už jsem je dlouho nedělal tak jsem si to chtěl osvěžit na netu, jestli si to pamatuji správně. Přestal jsem číst ve chvíli, kdy jsem narazil na "do mísy nasypeme směs". Připravit cokoliv z pytlíku dokáže každý podle návodu na obalu a další věci (konkrétně uzené a zelí) každý stejně připraví jak je zvyklý. Za mě osobně jsem nenašel to co jsem hledal. PS: k vánocům my nějaký chytrák nadělil kuchařku, ve které se také vaří z polotovarů. S poznámkou že si ze mě asi někdo dělá prdel jsem knížku odložil a jediný důvod proč jsem jí ještě nevyhodil je ten, že je to dárek, tak jí chci zachovat alespoň rok. Jinak je dobrá akorát na podpal.

isindy isindy

10. 2. 2014 21:13

díky všem za komentáře i fotky :-)

savlinka savlinka

10. 2. 2014 13:00

Dnes jsem je také dělala:yes:

Jirka75

8. 2. 2014 14:00

Postup je skvělý, chuť úžasná, takové halušky jsem nejedl, manželka s dcerou se shodli že zítra je uděláme znova. :-K:-*:-8:-8:-):-)

Hanka

5. 1. 2014 13:33

Samé chytré rady tady zase...kdo má něco proti haluškám z pytlíku tak ta ten recept nečte..já je taky delám z pytlíku nehodlám strávit celý den v kuchyni jelikož mám deti,radši ten čas věnuji jim než abych tvrdla sporáku;-)

Hanka

11. 12. 2013 17:12

Díky za recept :yes: jsem ráda , že je detailní. A kdo halušky z pytlíku odsuzuje, ať si je dělá z brambor. Já v ních nevidím rozdíl a tyto u nás rozhodně bodují ;-):yes:

Majinka

22. 10. 2013 16:15

tak to je drsné dát sem recept na halušky z pytlíku neuvěřitelné:-)):-)):-)):-))

Alexiss Alexiss

24. 9. 2013 06:21

Martin: Ani moje bývalá tchyně, původem ze Slovenska, nepoznala, že jsou z "pytlíku". Je to asi téměř jediné, kde polotovar využívám- ušetří dost práce a ve výsledku žádný velký rozdíl. :-8

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: halušky se zelim halušky s uzeným bramborové halušky se zelím a uzeným slovenské halušky se zelím bramborové halušky se zelím domácí halušky se zelím halušky domaci halušky výroba halušek bramborové halušky s uzeným a se zelím halušky s kysaným zelím recept na halusky se zelim recepty halušky s uzeným domácí bramborové halušky bramborové halušky s uzenym halusky se zelim recept domácí halušky recept testo na halusky halušky v prášku halušky z prášku

Suroviny: brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl, zelí kysané, maso uzené, cibule, cukr krystal, olej, kmín celý, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G853