Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Ideální jídlo do zimního počasí? Halušky - člověk se po nich cítí příjemně sytý a zalezl by rovnou pod peřinu. Nejpracnější je nastrouhat brambory na těsto. Jinak je ale příprava rychlá a jednoduchá. Verzi s kysaným zelím se říká strapačky.

Hodnocení receptu je 5,0 (78×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

5. 9. 2010 18:22

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že řada kuchařek dává přednost domácí výrobě halušek, je tu řada výborných receptů na jejich přípravu. Za sebe mohu říct, že s klidným svědomím využívám kupované směsi – polotovary (Halušky v prášku) – a ani žádnou značku neupřednostňuji, chutnají nám všechny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

isindy isindy

5. 9. 2010 21:48

Elizo :-D:yes: přesně, občas se divím, jak můžou beze mě ten den přežít...:-D

isindy isindy

5. 9. 2010 21:47

ja (neregistrovaný/á) - jsou polotovary a polotovary - pokud se mi nějaký osvědčí, chutná nám a ušetří mi čas a energii, ráda jej používám...nejsem ortodoxní zastánce pouze domácí výroby, klidně přiznám i výrobu bramborových knedlíků ze sáčku ;-) vzhledem k poměrně dost náročnému zaměstnání, starosti o celou domácnost čítajíci 4-6 lidí (jak kdy se sejdou děti ;-)), ráda věnuji čas a energii něčemu pro mě smysluplnějšímu bež je loupání a mixování brambor ;-)

ja

5. 9. 2010 21:36

Isahu, ja mluvil o tzv. haluskach co vyrabi cesnek, ze nemuzou to byt slovenske halusky - velikosti ani chuti. Spis klouzaky.
Z desticky to testo hazim do vody jedna radost, ac tchyne ani hospodyne nikdy nebudu. Leda.
Zajimalo by mne, proc uprednostnujes pytlikove halusky, proc ne poctivo udelane? Zasnu, ze decka ucime varit z pytliku...

Eliza Eliza

5. 9. 2010 21:35

Ivanko, máš pravdu, že tohle děti dělají a všimni si, že hlavně svojí mamince, před ostatními se chovají suverénněji (ty moje podezírám z toho, že je pro ně jednodušší se pětkrát zeptat mámy, než použít vlastní hlavu...;-):-D ).

Bibinka Bibinka

5. 9. 2010 21:26

Isahu, to nejen babičky a tvoje tchýně, já to dělám také z prkýnka a jde to rychle, tak to dělala moje zlatá maminka a já se to naučila od ní. Mám halušky hrozně ráda a ty máš 8.bod:yes:

isindy isindy

5. 9. 2010 21:13

ja (neregistrovaný/á) - nerada bych tu rozpoutala debatu na téma Halušky ;-), ale pokud vím, tak kdysi naše babičky (a na Slovensku doposud echt-hospodyně typu mé tchýně) neměly současná halušková síta (ačkoli to asi není vynález tohoto století ;-)) a halušky z prkýnka ručně v malých "bobcích" seškrábávaly do vařící se vody...alespoň takto to dosud má tchýně dělá, a má halušky stejně malé jako já, která je cpe přes síto :-O

česnek

5. 9. 2010 21:12

ja ,taky jsem psal,že jsem dělal tak i tak ,a nejlepší je napůl ,půl brambor syrový a půl brambor vařený,ale neměřim je jestli jsou 2cm nebo 4cm,hlavně ,že jsou výborný :-p;-) slovenské pravé to nejsou ,ale jak psala isahu je to pro začátečníky;-)

ja

5. 9. 2010 21:03

cesneku, to uz pak asi halusky nejsou. Slovenska haluska je malá, asi 2 cm, je z mouky a syrovych brambor. A ty sackove jsou pro line, neni to ono, co original, ale kazdy si muze vybrat, co mu chutna, ze jo. Davat sem navod na polotovary je o nicem...

česnek

5. 9. 2010 20:57

jo a ještě jedna poznámka,dělal jsem jak ze syrových brambor ,tak den předem vařených brambor,a nejlepší je když to dáš půl na půl,hladká mouka sůl nic víc,a hazim je do vroucí vody pomocí lžičky,je to delší ale dobrý:-)

česnek

5. 9. 2010 20:52

isahu ,foto super ,a bašta taky:-p ale já je dělám domácí ,a jen uzený a kysané zelí jiné já nedělám,a nejdřív než jdu dělat zelí dám trochu oleje a na to dozlatova cibulku pak tam dám zelí a nechám tak 10min to projít v hrnci a pak to dám vše dohromady a bašta:-p ,s jinými nemám zatim zkušenost,nám chutnají nejvíc tyhle;-)

isindy isindy

5. 9. 2010 20:45

Elizo, já se vůbec nezlobím a neberu to osobně :-), úmyslně jsem dala recept do Začátečníků - vycházím ze současné situace, kdy se učí vařit má 17letá dcera a 16letý syn...a věř, že jejich dotazy jsou daleko obsáhlejší než na co jim odpoví návod na zadní straně směsi:-8...i "pitomé" halušky z pytlíku jsou pro něj plné tajemství a překvapení ;-)
Navíc - komibaci s uzeným a kysaným zelím jsem tu ani nenašla, většina halušek je tu z čerstvého zelí nebo zase jen se slaninou a cibulí.
Vím, že pro kuchařku Tvých kvalit to žádné obohacení není, ale má dcera snad příště uvaří halušky sama bez 20 dotazů v průběhu kuchtění :-);-)

Eliza Eliza

5. 9. 2010 20:38

Asi budu za nepříjemnou, ale - jaký má smysl takový pseudo-recept? Cílem kuchařských stránek by spíše mělo být naučit se halušky či cokoli jiného připravit sám, a proto je tu řada receptů, konkrétně na halušky například od Tejaji. Není to nic zas tak složitého, ale to je jedno...;-)
Postup přípravy suchých směsí každý najde na jejich obalu. Nic proti nim nemám, šetří čas, ale k čemu to opisovat do internetové kuchařky? :-O Je to stejné úrovni, jako popsat přípravu bramboračky z pytlíku od Vitany + přidat brambory a majoránku... Něco jiného by bylo, kdyby směs posloužila k realizaci něčeho jiného - jako třeba Bibinky těsto na pizzu z knedlíkové sypké směsi, to je fajn nápad, vyzkoušela jsem a moc nám chutnalo...:-p
Isahu, nic ve zlém a nic proti tobě, tvoje recepty a hlavně fotky se mi líbí, ale tohle je fakt zbytečné. Podle mého názoru.

pipre pipre

5. 9. 2010 19:38

Já halušky miluji. Muž je miluje jen se špekem a bryndzou, já je mám ráda i se zelím a uzeným :yes::yes:+6

Colombo65 Colombo65

5. 9. 2010 19:22

Super klasika SK ;-);-);-)Já preferuji, bez zelí se slaninou a brynzou, ale to je můj problééééém. Tohle znám jako "strapačky".;-);-);-)

chocolate

5. 9. 2010 18:58

Myslím si, že je to báječně a srozumitelně napsaný recept a i začínající kuchařka se \"vytáhne\".Směs v prášku je dobrá a občas ji vylepšuji jedním syrovým nastrouhaným bramborem.:-K

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: halušky se zelim halušky s uzeným bramborové halušky se zelím a uzeným slovenské halušky se zelím bramborové halušky se zelím domácí halušky se zelím halušky domaci halušky výroba halušek bramborové halušky s uzeným a se zelím halušky s kysaným zelím recept na halusky se zelim recepty halušky s uzeným domácí bramborové halušky bramborové halušky s uzenym halusky se zelim recept domácí halušky recept testo na halusky halušky v prášku halušky z prášku

Suroviny: brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl, zelí kysané, maso uzené, cibule, cukr krystal, olej, kmín celý, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G853