Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš

Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".

Hodnocení receptu je 5,0 (94×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min platí pro přípravu v tlakovém hrnci

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, platí pro přípravu v tlakovém hrnci)

25. 3. 2008 22:36

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 505 kJ / 1 077 kcal
Bílkoviny116,89 g
Tuky34,16 g
Vláknina26,74 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 4,31 g
Sůl10,60 g
Sacharidy65,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podáváme s knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

srettka

7. 5. 2020 20:16

stoudman: ano, tady vaří obyčejní lidé-amatéři. Vaří po svém a baví je to. Žádní mistři kuchaři a soupeři ve vaření. Obyčejní domácí kuchtíci od svých ploten, kteří vaří sobě i svým blízkým pro radost.
A není třeba se držet norem a původních receptur. Vše se přece neustále někam posouvá a to se týká i vaření.

stoudman

7. 5. 2020 18:49

Amsik: Naprosto souhlasím,je to banda amatérů.

stoudman

7. 5. 2020 18:45

Merylas: Na vašem místě bych to nekomentoval m.o.v. Učil jsem se v roce 1968 u mistrů kuchařů(doslova v té době jich bylo asi 10 v republice,kteří vyhráli nějakou světovou soutěž) a takové lidi jako Vy,měli pro srandu .Segetín je dost složitý a nezavděčíte se všem.A česnek tam určitě patří a smetana také.

MilaO

5. 4. 2020 09:29

Amsik: Proč chemici? Proč takhle škaredě? V receptu není použito nic závadného, chemického. Není to recept typu: "tradiční, staročeská...sójovku...Masox...Vegetu...", což někteří umělci dnes dokážou stvořit. To, že zelí je škoda vařit v hrnci vedle, když maso by naopak mělo při společném dušení natáhnout jeho chuť, to je fakt. Navíc je škoda do zelí lít tolik vody, i jako přílohu cca10 min. podusím na osmahnuté cibulce s min. množství vody, ale to je můj osobní způsob.

Andulicka 1

20. 1. 2020 14:57

Slavomír: nemáte pravdu segedinsky guláš zo smotanou nemusí byť v reštaurácii niekedy býval segedinsky obyčajný bez smotany a zo smotanu to bol segedinsky špeciál. A dobrý bol aj ten bez smotany. Nie každý môže alebo má rád smotanu.

Palika Palika

19. 1. 2020 17:35

:no:

sonal sonal

19. 1. 2020 15:20

milujem segedín s chlebom....<3:-):-K

casino casino

24. 3. 2019 13:42

"Podáváme s knedlíkem."
Jj, vím co je "Kološvárské zelí" :-) ale měl jsem na jídlo osobu, která si k segedínu vyprosila rýži... 8-(
Nakonec se rýže nedostávalo a knedlíky zbyly na potom... :-O
Nebudu psát že příště pouze rýže a nikdy jinak ;-) leč rád občas zopakuji s rýží :yes:
No, nakonec je to chutné a navíc pohodlnější, že :-D

Johnyindy

28. 6. 2018 20:29

Proc zas nekdo smaží cibulku v tlakači a vrchol všecho je dělat zeli bokem?..At si kazdy vaří jak umi.ale kdyz uz si vymýšlím zakladni postupy..nepůjdu s kůží na trh......:-D

Merylas Merylas (moderátorka)

14. 6. 2018 08:52

Amsik: Jako bývalý mistr odborného výcviku máte evidentně nervy v háji. Nejspíš jak Vy vyhazujete lidi od plotny virtuálně, tak Vás vyhodili z postu reálně. Ani bych se nedivila. Určitě taky máte výstavně udržovanou zahrádku.:-D Kdysi se vařilo v učňovských střediscích podle Receptur, možná ještě i teď, a tam česnek v surovinách vůbec není. Připravuje se trochu jiným technologickým postupem, to souhlasím, ale dá se uvařit i tímto. Nebude to žádná velká tragédie. Váš první komentář je pro Toprecepty opravdu "velkým" přínosem.:-// Vše se dá napsat, i kritika, slušnou formou.

Amsik

14. 6. 2018 02:21

FUJ!!! Jste chemici a ne kuchaři!!!:no::no:
Jako bývalý mistr odborného výcviku bych vás vyhodil od plotny!!:no::no:
Kde je česnek? A proč vaříte zelí bokem od masa??? Zelí se má nadrobno překrájet a ne tam dávat veliké kusance!!!
Jděte plevat zahrádku, jen proboha už nezveřejňujte tyhle vaše paskvily!!!:-//
:-//:-//:-//:-//:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

Astheart

5. 12. 2017 13:31

Janinan: Tak českou kuchyň se nenaučí vařit ani český truhlář! Ten ji vyrobí ze dřeva, nevaří! :D Vy se učte češtinu, jinak pletete slova. :D

Valéria

9. 5. 2017 20:59

Ešte toto nebol segedínsky guláš,toto je ako paradajková kapusta.Asi ste nejedli poriadny segedín.:-O :no:

casino casino

9. 5. 2017 14:42

Janinan: "Segedín se zásadně zahušťuje smetanou s trochou mouky."
Vy tady nemůžete přijít záklechtce na jméno, že ;-)
No a proto na rozdíl od MOUKY rozmíchané ve VODĚ, zahušťujete MOUKOU rozmíchanou ve SMETANĚ, že :-8 :-):-D
(a Zdendu P. mám taky rád <3

Janinan

9. 5. 2017 11:01

spagetka: v tom případě nelze hovořit o gastronomii, protože to úděsné lepidlo s gastronomií nemá nic společného. Záklechtku lze použít maximálně na zahuštění dušeného zelí, nikdy však do masových pokrmů a už vůbec ne do guláše. Zcela to zkazí barvu i chuť. Segedín se zásadně zahušťuje smetanou s trochou mouky. Bez smetany se toto nemůže nazývat segedínem. Svíčkovou taky nejde uvařit bez smetany. Přátelé, učte se vařit skutečnou českou kuchyň. Přece nedopustíme, aby se vyplnila panu Pohlreichovi jeho předpověď, že česká kuchyně nepřežije toto století.:-)

1 2 3 4 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: segedínský guláš segedínský guláš segedínský guláš z vepřového segedinský guláš z vepřového masa segedinsky gulas recept segedínský guláš recept segedynsky gulas recept na segedínský guláš recept na segedínský guláš segedin recept segedín segedinský guláš se smetanou jak se děla segedinský guláš recept na dobrý segedínský guláš segedínský guláš recept z vepřoveho masa segedínský guláš recepty recept segedínský guláš recept segedínský guláš segedínský guláš -recept szegedinský guláš

Suroviny: plecko vepřové, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, zelí kysané, mouka hladká, smetana

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLJ