Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš

Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".

Hodnocení receptu je 5,0 (94×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min platí pro přípravu v tlakovém hrnci

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, platí pro přípravu v tlakovém hrnci)

25. 3. 2008 22:36

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 505 kJ / 1 077 kcal
Bílkoviny116,89 g
Tuky34,16 g
Vláknina26,74 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 4,31 g
Sůl10,60 g
Sacharidy65,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podáváme s knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

malaneta

12. 1. 2017 16:23

smetanu jsem sice neměla ( protože mléčné nesmím ), ale v lednici jsem našla bezlaktózový jogurt. Použila jsem ho do záklechtky - mouku rozmíchat v jogurtu, přidat trochu vody - nalít do guláše. A šlo to také. Poprvé jsem zkoušela vařit zelí mimo guláš a přidat ho až ke konci a přišlo mi, že je to lepší. Mělo to daleko lepší chuť, guláš byl výborný. :yes:

Slavomír

23. 7. 2016 11:48

Ak sa varí toto jedlo bez smotany,potom sa to nemôže volať Segedínsky guľáš,lebo tam je práve tá smotana dôležitá a vlastne tretia najdôležitejšia složka,to ako keby ste do sviečkovej nedali zeleninu.

Petra

9. 4. 2016 11:42

hosta: no, autorka se stále neozývá ale tož proč nepřidat to zelí do papiňáku třeba na posledních 10 minut... Třeba napíše a prozradí nám to tajemství :)

Dajda Dajda

9. 4. 2016 06:14

Petra: Já dusím maso i zelí zvlášť, obojí na cibulovém základu a s paprikou. Místo vody dávám do masa sladší bílé víno. Po smíchání a přidání kysané smetany (s tou rozhodně nešetřím) a trošky česneku, zapékám. Žádná mouka na zahušťování, žádné knedlíky, ale dobrý chleba. Nemá to chybu. :-8

hosta hosta

8. 4. 2016 21:20

Petra: možná proto, že kdyby se přidalo hned do papiňáku, bylo by moc rozvařené, v normálním kastrole to vaří jinak:-8

Petra

8. 4. 2016 20:53

1974andrea: To ano, záleží jak ho kdo chce křupavé - já radši měkčí tak ho dávám rovnou k masu, někdo dává až na posledních pár minut.... ale vařit ho zvlášť , to nevím jaký má účel :) Třeba autorka vysvětlí :-8

1974andrea 1974andrea

8. 4. 2016 19:17

Petra: Petruš, já taky dělám nejdřív maso se základem zvlášť a když je skoro měkké, přidávám zelí, tak na posledních 20 minut. Jinak bych ho měla strašně měkké a to nechci. Ale vařit zelí zvlášť mi přijde zbytečné, uvaří se krásně i v základu :-p

Petra

8. 4. 2016 19:11

Proč se vlastně zelí vaří zvlášť a k němu se pak přilije zbytek? :-O Má to nějaký důvod? Já vařím zelí přímo v segedínu, řekla bych asi tak jako všichni ostatní a i tam přidávám nálev

Richard

8. 4. 2016 17:14

Na Szegedin se zero nevari zvlast ale pridava k polomekkemu masu a dusi spolecne. A patri do nej jeste nove koreni bobkovy list a trochu kopru.

Luxfery

30. 1. 2016 00:50

Záklechtka je ředěná mouka a jíška nebo zásmažka je smažené máslo s moukou. To u nás ví každá malá holka :) Jinak já osobně dělám segedín někdy se smetanou, někdy bez. Podle stavu žaludku a střev :)

jirholu jirholu

13. 1. 2016 17:56

Straslipka Martin: Také do segedínského guláše smetanu nikdy nedávám ;-)

Dajda Dajda

13. 1. 2016 17:24

Straslipka Martin: Není to svíčková, ale přesto se do segedínu smetana dává, pokud možno hezky hustá kysaná - pak není ani třeba zahušťovat moukou. ;-)

Straslipka Martin Straslipka Martin

13. 1. 2016 16:30

Určitě bude dobrý,ale vynechám smetanu.... Jde o guláš,ne o svíčkovou...:yes:;-)

Janča

11. 1. 2016 10:51

Já to znám taky jako záklechtku :-D :-D :-D Jo a máte řešit segoš :-p a néé hloupé slovíčkaření ;-)

Anička

23. 12. 2015 13:27

Luxusní záležitost!!!!! :yes:

1 2 3 4 5 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: segedínský guláš segedínský guláš segedínský guláš z vepřového segedinský guláš z vepřového masa segedinsky gulas recept segedínský guláš recept segedynsky gulas recept na segedínský guláš recept na segedínský guláš segedin recept segedín segedinský guláš se smetanou jak se děla segedinský guláš recept na dobrý segedínský guláš segedínský guláš recept z vepřoveho masa segedínský guláš recepty recept segedínský guláš recept segedínský guláš segedínský guláš -recept szegedinský guláš

Suroviny: plecko vepřové, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, zelí kysané, mouka hladká, smetana

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLJ