Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš

Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".

Hodnocení receptu je 5,0 (94×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min platí pro přípravu v tlakovém hrnci

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, platí pro přípravu v tlakovém hrnci)

25. 3. 2008 22:36

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 505 kJ / 1 077 kcal
Bílkoviny116,89 g
Tuky34,16 g
Vláknina26,74 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 4,31 g
Sůl10,60 g
Sacharidy65,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podáváme s knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jiřina

28. 11. 2015 15:35

Míra Mašek:použít slovo Segedýn je vetší hrůza, záklechtka asi bude nářečí, ale Segedýn nevím odkud pochází, to trhá uši

Míra Mašek:

ospala

11. 11. 2015 14:15

Zelí jsem přidávala rovnou k masu, a papriky dala tak 5 lžiček, jinak dle receptu. Gulášek je super. Jo a co se "zaklechty" týče, tak u nás doma se používá výraz "zátřepka" ;-)

Michal Hrubý

31. 10. 2015 14:00

Míra Mašek: Už od dob mé babičky se u nás doma normálně používá termín "záklechtka". V jiných regionech se může nazývat jinak. Nevidím na tom nic, co by dávalo "hubu šejdrem". Více na clanky.vareni.cz/zahustovani-polevek/

Petra

14. 10. 2015 18:58

Míra Mašek: Jíška, zásmažka nebo nedejbože zavářka se použít nedá, protože to je úplně něco jiného... :-) Já říkám mouce s vodou amerika... každý ať si tomu říká jak chce, vy jste taky napsal "Segedýn" místo Segedín.

Míra Mašek

14. 10. 2015 13:15

Dnes se pokouším o Segedýn,snad to s využitím tohoto receptu klapne. Jen jedna věc mě děsí. To je výraz "záklechtka" . Huba mi jde šejdrem,jen se pokusím tento paskvil vyslovit. To se opravdu nedá použít slovo yásmažka,jíška nebo zavářka? Prokristapána to už je skoro jako outsoursink nebo podobné zkomoleniny. Sned je to jediné negativum na tomto receptu,které mi nevoní.

Freesty

25. 2. 2015 20:30

valach: aj ja!! :-p

valach

25. 2. 2015 12:42

Idu na to, výborné zelíčko, krásný nízký bůček a zápražka... ;-)

marta

10. 2. 2015 12:38

vynikajicí::;-):-D

Darja

4. 2. 2015 14:52

Luxusní segedínek :-) Pochutnali jsme si :yes::yes::yes:

berca

20. 1. 2015 03:57

Taky jsem dělala z plecka, jen jsem ho nechala i s tím mastnějším při krájení:) a taky jsem přidala bobkový list a nové koření,jak někdo psal a vařila jsem vše v jednom hrnci. Povedl se výborně takže děkuji za recept a za některé užitečné komentáře :yes::-)

valach

10. 1. 2015 14:44

Ahoj,zkuste místo toho zápražku, je to hladká můka opražená na sucho a po vychladnutí rozmýchaná se smetanů ;-)

cvrnda cvrnda

29. 12. 2014 15:20

:yes:

glocklovaa

10. 12. 2014 12:39

Alenka: No já jsem se inspirovala tímto receptem, ale tedy jedna kávová lžíce papriky, se mi zdála málo, pro tu správnou chuť a barvu na kterou jsem zvyklá, jsem papriky musela přidat daleko více. Jinak maso nebylo třeba vařit v papiňáku, který stejně nemám, ale masíčko bylo ani né za půl hodinku krásně měkoučké, smetana mi to trochu zjemnila tak jsem musela přidat ještě trochu octu , mám to ráda kyselejší :) a musím říct že to byla špica! :) díky za inspiraci

dana

2. 12. 2014 13:09

Ksmils:

spagetka:můj syn, vyučený kuchař používá výraz amerika, to jsem já nevěděla co to vlastně je , ale záklechtku používám už při vaření nejméně 50 let.Já do segedínu přidávám ještě divoké koření,a jalovec.
A čím kyselejší zelí tím lepší.

tereza

22. 11. 2014 14:51

misa: dělám ho poprví ale zatím se mi daří..:);-)

misa::-O

1 2 3 4 5 6 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: segedínský guláš segedínský guláš segedínský guláš z vepřového segedinský guláš z vepřového masa segedinsky gulas recept segedínský guláš recept segedynsky gulas recept na segedínský guláš recept na segedínský guláš segedin recept segedín segedinský guláš se smetanou jak se děla segedinský guláš recept na dobrý segedínský guláš segedínský guláš recept z vepřoveho masa segedínský guláš recepty recept segedínský guláš recept segedínský guláš segedínský guláš -recept szegedinský guláš

Suroviny: plecko vepřové, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, zelí kysané, mouka hladká, smetana

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLJ