Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda moc dobrá

Doma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády používáme všude tam, kde bychom použili sterilované okurky.

Hodnocení receptu je 5,0 (123×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení

90 min (65 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení)

30. 9. 2010 09:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 896 kJ / 4 755 kcal
Bílkoviny13,24 g
Tuky303,40 g
Vláknina29,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56,25 g
Sůl140,50 g
Sacharidy481,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hoskovavl

12. 10. 2012 19:50

Jana Remkova: Díky za přidání dalších foteček. Asi přijedu na návštěvu ochutnat protože miluji zavařené houby a v čalamádě budou určo ještě lepší. Já na václavky nenarazila už několik let. Výborný jsou v guláši.:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 10. 2012 15:05

Chystám se na čalamádu a tak projíždím receptíky. Super:-!:yes: Dovolím si přidat foto;-). Dělala jsem tady tuhle čalamádku, dala jsem tam vše, co tam být mělo a proti receptu jsem tam ještě přidala tepelně upravené václavky. Věřím, že všem bude chutnat;-):yes:

hoskovavl

22. 9. 2012 06:30

Marky:To jsem nikdy nezkoušela tak nemůžu říct.

Marky

20. 9. 2012 19:50

Musí se čalamáda zavařovat? Jak dlouho vydrží ve sklenicích bez zavaření a dá se zavařit dodatečně, třeba až po týdnu co je uzavřená ve sklenicích? Díky za odpověď.

ali

30. 8. 2012 14:09

Báječný recept, bez deka a um.sladidel.Přesně takový jsem hledala.
Přidala jsem tam okurku a za syrova to bylo moc dobré .
:-):yes:

Máňa

14. 8. 2012 15:56

Ještě jsem jí nezavařila a záhadným způsobem se ztrácí :-O je fakt výborná i za syrova. ;-):yes:

eva

3. 8. 2012 22:01

super recept jsi šikulka.přijedu ochutnat at se ti vše daři jak tato čalamajda...nejen v kuchyni pá pá.eva:-K5 5

Svatava

16. 7. 2012 11:21

Děkuji za recept,je výborná!!! Dávám bodík :-K

Metaphora

13. 7. 2012 09:26

Dělala jsem tuto čalamádu poprvé a je výborná;-)

sisina/neregistrovaná

3. 10. 2011 15:01

Čalamáda je super. O víkendu jsem ji dělala a chutná výborně i před zavařením.

jjirkas

2. 9. 2011 17:15

super, moc dobrá:yes:

janatka janatka

6. 10. 2010 09:27

Také dělám a letos jsem přidala i houby je jich dostatek.:-)):yes:Je to skvělá mňamka na zimu.

hoskovavl

1. 10. 2010 11:01

Všem mockrát děkuji za tak krásné komentáře a za opravdu hezké přivítání. Ještě jednou děkuji.:-K

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

1. 10. 2010 08:30

Vypadá dobře a bude i dobrá.+bodík 13

rebeka rebeka

30. 9. 2010 19:11

krásně barevná:yes:a samý vitamín:yes:;-)co jsem to chtěla..bodík:-!:-Duž vím:-D:-D:-K

1 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čalamáda čalamáda recept recept na čalamádu domaci calamada čalamády jak se dělá čalamáda recept na domácí čalamádu domácí čalamáda recept calamada bez zavarovani recept čalamáda recepty na čalámádu recepty na čalamády čalamáda recepty výborná čalamáda výborná domácí zeleninová čalamáda recept na dobrou čalamádu recepty čalamada zavařování čalamáda jak udelat calamadu zavarovani calamady

Suroviny: zelí hlávkové, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, cibule, mrkev, ocet, olej, cukr krystal, sůl

TopRecepty.cz

Čalamáda moc dobrá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOJE