Třeboňské kapří hranolky
Třeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je jednoduchá a důležitým základem úspěchu je dobře ochucená marináda.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 2 912 kJ / 696 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,81 g |
Tuky | 3,83 g |
Vláknina | 10,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,78 g |
Sůl | 21,60 g |
Sacharidy | 144,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podrobné video s vykosťováním kapra naleznete zde:
http://www.kucharskecarovani.cz/web/pages/video.ph.... Vyzkoušela jsem a opravdu to funguje.
Recept jsem objevila na www.třeboňský kapr, kde ho realizuje mistr Stupka a který vřele doporučuji zhlédnout.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 10. 2010 10:40
A mimochodem, vždy si u Vás výborně pochutnáme a dokonce spolu s dalšími nám nevadí čekat, až se uvolní stůl... Děláte svoji práci velmi dobře, díky.
14. 10. 2010 10:08
14. 10. 2010 09:26
13. 10. 2010 21:54
13. 10. 2010 21:45
13. 10. 2010 21:21
dám vědět, jak to dopadlo, děda rybaří a tak se určitě nějaký kapřík u našich najde
13. 10. 2010 21:19
13. 10. 2010 21:16
Musím se přiznat, že jsem kapra dlouho pokládala za bláto, které chutná jako když se nalokáš vody z bahnitého rybníku; bláto, z nějž trčí kosti; a znala ho jen od mámy, takže jen nasoleného a obaleného a usmaženého jako řízek plný kostí...
Ale tento recept mě naprosto rozhodil (už tehdy, kdy si ho má dcera objednala coby specialitu Šupiny - ona je děsná, zásadně si objednává sama a téměř vždy rybu), byl prostě dokonalý a nikdy bych nevěřila, že je možné jíst kapra, vychutnat si ho a nebát se kostí zapíchnutých v krku...
13. 10. 2010 20:56
13. 10. 2010 19:52
jinak samozřejmě ukládám, ryby miluji, i když dávám přednost mořským....
13. 10. 2010 19:04
Příští týden se budu zase vyskytovat u rybího stánku a zkusím kapří filety vcelku, stejným způsobem vykostěné, schválně, jestli to bude také tak skvěle fungovat...
Špagi a Žížalko, Ď.
13. 10. 2010 19:00
13. 10. 2010 18:46
13. 10. 2010 18:42
13. 10. 2010 18:38
Irreno, také jsem ho podle pánů z Rožmberka dělala a recept sem napsala a nafotila.
Rebi, byl docela malý, ale stačil i zbyl. I s kostmi (bez hlavy, ocasu a vykuchaný měl kilo dvacet. Krásné čtyři porce (takové, jako na fotografii), i když to moje první vykosťování nás o pár gramů obralo... To vykostění zvládneš, já na takové záležitosti také nejsem šikovná ani trpělivá, ale kapra jsem koupila právě proto, abych to zkusila. A víš, proč jsem ho hlavně koupila?? Dnes na trhu chyběl stánek s pštrosím masem, pro které jsem šla... Tak jsem skončila u rybiček, v ledu uchovaných, ráno ulovených... Moc jsme si pochutnali a Líza snědla tu porci, která je na fotografii, celou a sama...
Okrájené zbytky i s kostmi jsem strčila do mrazáku a zkusím z nich udělat polévku...třeba se povede.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené batáty
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 2 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Právě bylo uvařeno:
Řecké patates
Fitulka uvařila před 37 minutami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 50 minutami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 52 minutami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 1 hodinou
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 1 hodinou
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: třeboňské rybí hranolky rybí hranolky kapří hranolky stupka rybí hranolky recept rybí hranolky recept rybí hranolky video rybý hranolky smažené rybí hranolky kapří hranolky šupina kapří recepty hranolky filetování kapra rybí hranolky třeboň stupka kapří hranolky recept na rybí hranolky vykošťování kapra třeboňský kapr recepty trebonsky kapr marinada na kapří hranolky kapří
Suroviny: kapr, česnek, omáčka sojová, paprika sušená sladká, zázvor mletý, kmín mletý, sůl, mouka hladká, solamyl, paprika sušená sladká, olej
Třeboňské kapří hranolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6jx
33 názorů