Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické české rohlíky

Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (128×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 10. 2010 16:50

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 207 kJ / 1 962 kcal
Bílkoviny56,75 g
Tuky24,70 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,08 g
Sacharidy370,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rohlíky pomocí omládku nádherně vykynou.

Tvarování rohlíků:

http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...

Povídání o omládku a Sladěnce je tady:

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

5. 5. 2016 14:37

Jana Bocksteffelová: to je moc fajn:-D:yes:

Jana Bocksteffelová

5. 5. 2016 14:09

Velmi Vám děkuji za tento recept, lepší rohlíky se mi nikdy nepovedly! Dlouho jsem hledala a zkoušela a nikdy to těmto rohlíkům nesahalo ani po paty :-) Udělala jsem rovnou z dvojité dávky a obávám se, že příště budu muset zadělávat tak ve vaně :-D

cathleen cathleen

28. 4. 2016 08:19

halgik2: po TŘECH neúspěších? :-O Máš můj obdiv za vytrvalost :yes::yes:
A rohlíky máš nádherné, moc pěkně vinuté - díky za všechny fotky :-K

halgik2

28. 4. 2016 08:13

Zdravím. Recept tu už dlhšiu dobu sledujem a konečne som sa do toho dal. Po troch neúspechoch sa mi to konečne podarilo. Rožky sú parádne a jedna báseň. Pridám aj foto. Proste, poctivá klasika :yes:

cathleen cathleen

29. 3. 2016 18:31

Valery21: díky :-):yes:

Valery21

29. 3. 2016 18:30

ZaSolanem, cathleen: Sádlo nevadí. Já dávám do tohoto receptu jenom sádlo, už od začátku a rohlíky jsou naprosto úžasné.

ZaSolanem ZaSolanem

11. 3. 2016 12:50

Aha, dobře, děkuji. Určitě to zkusím znova, věřím, že recept je dobrý. Dneska dělám Vaše špaldové bagetky se sezamem:-).

cathleen cathleen

10. 3. 2016 09:50

ZaSolanem: ne, zapařuješ troubu dobře - když se peče celou dobu s párou, pečivo nemá křupavou kůrku.
Myslím, že tady udělalo neplechu to sádlo a také polohrubá mouka. Jestli dáš receptu ještě jednu šanci, zkus to přesně podle něj;-)rohlíky jsou opravdu výborné.

ZaSolanem ZaSolanem

9. 3. 2016 20:46

..tak mohu definitivně potvrdit, že se nepovedly..ale podle komentářů tady je mi jasné, že to bude "rukama".. jsou sice docela dobře křupavé, ale střída až moc hutná a "vatová", spíš jak buchta.
Tak ostatním mnoho zdaru!

ZaSolanem ZaSolanem

9. 3. 2016 20:26

...mám je v troubě, vypadají hezky, jistě budou dobré, místo Sladěnky mám med a z jiného receptu jsem si půjčila sádlo.. a také jsem zvyklá rohlíky dělat z polohrubé. Co se týče té trouby, doporučuji hodně předehřát, rozpálit, asi jako na chleba, ty moje dnešní jsou už v troubě podezřele dlouho a jsou pořád bledé, což půjde na úkor kvality. Rohlíky mají jít ráz na ráz, obvykle se mi to tak i daří, jen dnes je nějaká krize. A taky podle receptu je hrnek s vodou v troubě celou dobu? Já po chvíli vytáhnu a páru bleskově odvětrám. Je to tak špatně?

cathleen cathleen

2. 3. 2016 07:39

Michaela, gabrusa: holky, moc děkuji za krásné zprávy:-K

Michaela

1. 3. 2016 21:51

Nechápu, jak někomu mohly rohlíky vydržet 3 dny:-) Já je včera pekla poprvé, vyšlo mi na 6 pletýnek a hned jsme je ještě za tepla sežrali málem i s plechem. Místo sladěnky jsem dala lžičku medu, ale jinak jsem dodržela gramáž i postup a super. Lepší jsem ještě nepekla. Recept ukládám.

gabrusa

28. 2. 2016 07:46

Naprosto úúúúúúúúžasné rohlíky!!! S omládkem jsem pracovala poprvé, ale stálo to za to. Dojídám poslední - 3.den po upečení a pořád je to výborný rohlík. Dnes budu dělat další várku a zkusím část hl. mouky obyčejné nahradit hladkou celozrnnou. Snad se taky povedou.

cathleen cathleen

12. 2. 2016 15:32

terouska: děkuji za moc hezkou dokumentární fotku i zprávu!:-)):-K

terouska

12. 2. 2016 14:27

1 2 3 4 5 6 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na rohliky rohlíky recept výroba rohliku pravé česke rohlíky jak upéct rohlíky prave ceske rohliky recept kubíkovy rohlíky omládek jak vytvorit rohlik rohlíky jako z obchodu pavla v troubě rohlíky rohlíky jako z obchodu recept rohlíky z omládku těsto na rohlíky klasické rohlik recept co je sladěnka co je to sladěnka slané rohlíky rohliky na omladku babicovy dobroty recepty z 24.10.2010

Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk

TopRecepty.cz

Klasické české rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJmW