Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená houbová směs s vepřovou tlačenkou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 10. 2010 18:49

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie1 768 kJ / 423 kcal
Bílkoviny23,52 g
Tuky30,26 g
Vláknina5,78 g
Cholesterol 107 mg
Sodík 2,02 g
Sůl5,00 g
Sacharidy12,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původně byl v plánu zapečený květák s houbami, ale děti si vyžádaly květák v jiné úpravě. Houby už ale byly rozmrzlé a poslední kousek tlačenky z farmářských trhů už potřeboval také spotřebovat...a tak vznikl tento recept :)

Tlačenku lze nahradit kouskem pečeného masa, uzeninou...podle situace a stavu lednice.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Moshe

21. 10. 2010 17:55

Zvláštna kombinácia, ale musím priznať páči sa mi. Tym že ta niva je až na konci pridaná na vrh pokrmu presne si viem predstavit ako to chutí. Už len kôli tak rozsiahlej diskusii to vyskušam.;-)

srettka

21. 10. 2010 12:06

každý recept nějakým způsobem a z nějakých ingrediencí vznikne, ať ze specielně zakoupených a nebo pobraných v lednici,proti gustu....je to zvláštní kombinace...ale přesto může chutnat výtečně...prostě zajímává směs;-)

spagetka spagetka

21. 10. 2010 11:43

Výbusna, nezlob se, ale Eliz je možná všechno, ale ne domýšlivá, řekla jen svůj názor, zbytečně možná prudce reagovala pak, jenže zas to vyznělo jinak než písla - tvrdím, že písemný projev je fakt něco jinýho nnež ústní, takže bych Eliz ani nikoho až tak neodsuzovala ;-);-) Výbusna, když tak mě vynadej do SZ jo, :-D:-D;-):-K
Ale myslím, že se tu budem bavit o receptu ne?
Líbí se mi právě schopnost využívat zbytky, dělá to řada lidí tady - pokud si vzpomínám - Bibinka, Mirka, a další a já taky a mám zkušenost, že ze zbytků kolikrát vzniknou mňnamky, že příště to už nejsou zbytky ale plánovaná jídla :-D:-D

Já to zkusím, ale bez cukru a ještě jeden nápad mám, ale to zveřejním, až jestli to bude jedlé ;-):yes:

Eliza Eliza

21. 10. 2010 11:37

Ivano, dík. Vážím si tě. Jako kuchařky, ale především jako člověka.
A tamto bylo myšleno na jeden čin, ne na osobnost.

katarina

21. 10. 2010 11:08

hm....koľko receptom vzniklo (uvedených aj v kuch. knihách) premýšľaním a plánovaním a koľko len tak náhodne \"pri čistení chladničky a komory\"..... ja by som to nevedela od seba rozoznať, ak by to niekto nepriznal sám.... oj, oj, nie som veľmi šikovná ;-):-8

isindy isindy

21. 10. 2010 07:34

Elizo, ještě pro tebe - myslím, že tyto stránky si nehrají na profi kuchařský net, podle mě mají být i inspirací pro ostatní, že i z "prdu" se dá vytvořit jídlo...často poněkud nestandardní, ale jídlo to je....;-)
nemyslím si, že bych byla soběstředná a dětinská, a ani nijak ješitná, ale považuji se neskromně za celkem ucházející kuchařku a pokud jsem se recept vložila, tak jen proto, že mi to prostě chutnal:-)o Netvrdím, že se mi vždycky všechno povede - a pokud nemám z výsledku dobrý pocit, nikdy by mě nenapadlo ho sem dát...;-)

isindy isindy

21. 10. 2010 07:25

já myslím, že by to už stačilo ;-)
Eliza řekla svůj názor, na něj má právo :-) ostatně, když jsem recept vkládám, dopředu jsem čekala, že Eli "šlápnu na kuří oko" a že se ozve, už ji za tu dobu tady znám :-8:-D...obě jsme jiné, přistupujeme jinak k vaření a asi i k životu, ale to neznamená, že je jedna horší než druhá...já neplánuji - vařím a nakupuji intuitivně, je to pro mě hra - Eliza má jídlo promyšlené, každé z nás vyhovuje něco jiného. Vím, že Eli neuznává zbytky a tyto "recepty o dům dal", já je mám ráda. No a co? Každý, kdo sem veřejně recept dáme, musí počítat s kritikou, nikdo mu nebude tleskat jen proto, že minule jsem takhle spotřebovávala zbytek kaše a masa a vznikl recept, který se naopak líbil i jí - a vznikal stejně nahodile jako tento ;-).
Já všem moc děkuji za podporu, je pravda, že kritika se nečte moc dobře a nepotěší, ale už to prosím uzavřete :-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

21. 10. 2010 07:11

Elizo,to jsem od tebe nečekala,čekala jsem trochu jinou úroveň.:-Sproč neříct kritiku,ale i ta se dá říci na úrovni.:no:

Eliza Eliza

21. 10. 2010 06:37

Omlouvám se, nechala jsem se vyprovokovat. Asi jsem si chvíli myslela, že mezi přáteli můžu vyjádřit názor. No tak asi ne. Nevím, jestli jsem domýšlivá, myslím, že nejsem. Zapomněla jsem na okamžik, že se mi všechno musí líbit, nebo musím mlčet, moje chyba. Chválím pomalu každý třetí recept zde, ale jiný názor mít nesmím. Dobře, beru to na vědomí... Protože se mi tu líbí, už budu jen držet krok. A to druhé taky. A zvyknu si, že čištění ledničky od zbytků je vlastně vaření.

vybusna vybusna

21. 10. 2010 00:10

Eliza prepac, ale v svojej domyslivosti si zabudla na jednu vec...naucit sa trochu pokory. :no:

miroslavrozsival

20. 10. 2010 22:59

Elizo měla bys ubrat:-(Isu není ani sebestředná a dětinská už vůbec ne a teď tě cituji doslova, abys zas neřekla, že mluvím zcestně:-((

Eliza Eliza

20. 10. 2010 22:26

Právě proto, že jsem Ivanku považovala za výbornou kuchařku (stále považuji), se mi tento recept-nerecept nelíbí. Kuchařka jejích kvalit nemá zapotřebí vkládat a psát takové slátaniny.
Zbytky si můžeme vyhazovat či spotřebovávat dle libosti, ale vydávat směs zbytků za recept je trochu nemístné a nevšímavé vůči případným čtenářům nebo lidem, kteří důvěřují a uvaří si tak. Vkládat recepty či něco jim podobného za každou cenu považuji za sebestřednost a dětinskost zároveň. To je můj názor a čekám na negativní reakce, ale budou mi lhostejné...

isindy isindy

20. 10. 2010 21:56

Dadule, neboj, už jsem se vyplakala a provaz zase schovala do sklepa :-D:-D:-D

Dádule

20. 10. 2010 21:46

Ivčo,máš tu spoustu skvělých receptů,tak se vykašli na tuhle diskuzi.Hlavně,že vám to chutnalo!:-)

savlinka savlinka

20. 10. 2010 21:42

ELIZ..ALE někdy to je dobrá rada;-)než ty zbytky vyhodit;-)je to vždy origální receptík....

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: co s tlačenkou houbová tlačenka kečupový utopenci houbové hody vepřová tlačenka s houbami vyroba tlacenky yhribku postup chyby pri vyrobe domaci tlacenky tlačenka domácí červená těsto na pizzu + domácí pekárna houbová tlačenka recept vepřová směs s s houbami houbo tlačenka houbové utopence houbová tlačenka recepty vepřová směs na houbách recept-houbova-tlacenka recepty s tlačenkou kdyz se udela rosol na utopenci sama domácí houbová tlačenka je mozno dat tlacenku do mrazaku

Suroviny: tlačenka, cibule, houby, protlak rajčatový, olej, sůl, česnek, cukr písek, hrášek mražený, kukuřice mražená, sýr niva

TopRecepty.cz

Červená houbová směs s vepřovou tlačenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69wL