Škvarkový chléb
Chutný domácí chléb, kterému těsto připravuje domácí pekárna a správný vypečený bochník z něho připraví klasická trouba. Kombinací postupů získáte bochník výborného chleba ovoněného křupavými škvarky. Tomu nelze odolat.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 144 kJ / 2 425 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,33 g |
| Tuky | 71,01 g |
| Vláknina | 17,09 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 3,38 g |
| Sůl | 8,40 g |
| Sacharidy | 372,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme nejprve tekuté, potom sypké suroviny mimo škvarky. Necháme vymíchat a vykynout.
Krok 2: Troubu rozehřejeme na 220 °C.
Krok 3: Vysypeme ošatku moukou. Do vykynutého chleba zapracujeme škvarky a necháme ještě 15 minut kynout.
Krok 4: Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Během pečení potíráme vodou.
Krok 5: Správné upečení chleba poznáme podle poklepu. Dobře upečený chléb po poklepání duní.
Zveřejněno 25. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9n0
Moje poznámka
Škvarkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9n0
Nejnovější recepty
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 8 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 12 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 12 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 20 hodinami
Linecké koláčky s malinovou marmeládou
Přidáno 1. 12. 2025 17:48:34
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno 1. 12. 2025 15:48:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 1 hodinou
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 1 hodinou
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 3 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
lucyjezdikova před 4 hodinami
Bramboračka
artistichideaway před 6 hodinami
Vepřová bratislavská plec
kimlo před 7 hodinami
Tématické fráze:
škvarkový chléb,
škvarkový chleba,
domácí škvarkový chléb,
skvarkovy chleb z domaci pekarny,
škvarkový chleba z domácí pekárny,
škvarkový chléb recept,
domácí pekárna škvarkovy chleba,
kuchařka prostřeno,
domaci skvarkovy chleba,
skvarkovy chleb peceny v troube,
chléb se škvarky,
skvarkovy chleba do pekarny,
chleba se skvarkama,
škvarkový chléb z pekárny,
škvarkový chléb domácí pekárna,
škvarkový chleba recept,
škvarkovy chleba z pekarny,
nejlepší recept na škvarkový chleba,
recept na škvarkový chleba,
domaci pekarna škvarkový chleb
Suroviny:
voda,
sůl,
cukr,
olej olivový,
ocet,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
koření chlebové,
droždí,
škvarky
Komentáře (41)
Jiřko, úplně debilní dotaz, jak už jste všichni ode mne zvyklí
Jak dlouho na kolik stupňů celsila.
Předem děkuji za odpověď :)