Postup přípravy
Krok 1: Filety ze pstruha očistíme – pinzetou odstraníme zbytky kostí, které přejetím rukou po filetu ucítíme.
Krok 2: Z obou stran filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, bohatě posypeme směsí koření „Dědkův kapr“ a lehce obalíme pouhým položením do hl. mouky (netlačíme filet do mouky, potřebujeme minimum mouky jen pro krustu).
Krok 3: V teflonové pánvi si rozehřejeme 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla a vložíme pstruží filátka kůží dolů. Opečeme do křupava, otočíme a opět opečeme do křupava.
Krok 4: Po opečení filety vyjmeme a každý překrojíme na tři díly – lépe se nám s rybou bude na talíři manipulovat.
Krok 5: Jako přílohu použijeme opečené vařené brambory sypané mletou červenou paprikou a ozdobíme plátkem citronu.
Zveřejněno 4. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dědkův vánoční pstruh
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2QR
Moje poznámka
Dědkův vánoční pstruh
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2QR
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 17 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 20 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 23 minutami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 24 minutami
Domácí kečup
Baruska. před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 6 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 12 hodinami
Krenex
dragomirac před 14 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 14 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 14 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 15 hodinami
Tématické fráze:
pstruh recepty,
příprava pstruha,
vykoštění pstruha,
jak vykostit pstruha,
pomazánka z ryb,
koření na pstruha,
recept na vanocniho pstruha,
recepty na pstruha,
pstruh,
kořenářství samuel,
filety z pstruha,
vánoční recepty ryby,
priprava vanocniho pstruha,
výborný pstruh,
pstruh kosti,
vánoční ryba,
recept na pstruha,
pstruh recept,
přepuštěné máslo recept,
jak udělat filety z kapra
Suroviny:
pstruh,
sůl,
citron,
mouka hladká,
ghee,
koření,
petržel,
česnek,
hořčice,
kmín celý
Komentáře (6)