Postup přípravy
Krok 1: Filety ze pstruha očistíme – pinzetou odstraníme zbytky kostí, které přejetím rukou po filetu ucítíme.
Krok 2: Z obou stran filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, bohatě posypeme směsí koření „Dědkův kapr“ a lehce obalíme pouhým položením do hl. mouky (netlačíme filet do mouky, potřebujeme minimum mouky jen pro krustu).
Krok 3: V teflonové pánvi si rozehřejeme 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla a vložíme pstruží filátka kůží dolů. Opečeme do křupava, otočíme a opět opečeme do křupava.
Krok 4: Po opečení filety vyjmeme a každý překrojíme na tři díly – lépe se nám s rybou bude na talíři manipulovat.
Krok 5: Jako přílohu použijeme opečené vařené brambory sypané mletou červenou paprikou a ozdobíme plátkem citronu.
Zveřejněno 4. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dědkův vánoční pstruh
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2QR
Moje poznámka
Dědkův vánoční pstruh
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2QR
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 6 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 7 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 10 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 11 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 4 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 5 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 7 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 8 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 8 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 9 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 11 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 12 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 13 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 13 hodinami
Tématické fráze:
pstruh recepty,
příprava pstruha,
vykoštění pstruha,
jak vykostit pstruha,
pomazánka z ryb,
koření na pstruha,
recept na vanocniho pstruha,
recepty na pstruha,
pstruh,
kořenářství samuel,
filety z pstruha,
vánoční recepty ryby,
priprava vanocniho pstruha,
výborný pstruh,
pstruh kosti,
vánoční ryba,
recept na pstruha,
pstruh recept,
přepuštěné máslo recept,
jak udělat filety z kapra
Suroviny:
pstruh,
sůl,
citron,
mouka hladká,
ghee,
koření,
petržel,
česnek,
hořčice,
kmín celý
Komentáře (6)