Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hraběnčiny řezy

Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert jako ze zámku. Hraběnčiny řezy patří k velmi oblíbeným tradičním moučníkům našich babiček. Máme pro vás ověřený recept, který bude chutnat báječně.

Hodnocení receptu je 4,8 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

1. 7. 2008 09:32

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie26 085 kJ / 6 235 kcal
Bílkoviny94,46 g
Tuky262,06 g
Vláknina41,20 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 425 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy853,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pitnerovci Pitnerovci

23. 8. 2014 18:39

Miláčkovi se tenhle recept zalíbil.. a protože jsem ho trochu pozlobila, jdu jako bolestné a omluvné péct.. ;) Už jen z fotky vypadá dobře...;-)

šéfkuchaři M a L

7. 7. 2014 14:25

Pochoutka:-D:yes:

Kateřina

25. 1. 2014 15:27

Prosím vás jak je to tam s tím cukrem???? všechen do sněhu to asi ne ne???

Katy

21. 11. 2013 19:51

A prosim vas ty jablka se nemusi nechat odkapat?

Vera Denisova

20. 10. 2013 16:28

jsou super

Iveta

8. 2. 2013 23:45

Dobrý den všem.Dala jsem jen jablka, skořici a kokos.Mňamka!
Začal se jíst ještě teplý a pochybuji, že vydrží do rána k snídani, což bylo původně v plánu!:-D

mama a dcera

5. 11. 2012 15:45

a nedali tam předponu do!:-((:-((:-((:-((:-((

mama a dcera

5. 11. 2012 15:43

no asi tam zapoměli dát cukr:no: ale jinak dobry:yes: ;-)

daša

4. 11. 2012 16:56

:dávám cukr do těsta do břlku na sníh dám jen 2 pol. lžíce stačí:-K

Jitka

4. 11. 2012 12:46

Můj postup: všechen cukr jsem dala rovnou do těsta, ale kdo si nepotrpí na sladké, ať krapet ubere. Plech mám celkem velky, tak jsem si oddělila větší třetinu (aby bylo dost na povrch). Je pravda, že jsem musela hodně těsto po dně rozmačkávat a bylo nizoučké, ale po upečení krásně vyběhlo. Pak jsem ho posypala strouhankou (jako u štrůdlu), nastrouhala jablka, posypala skoro 2 balíčky skoř. cukru (bez rozinek - nejíme a bez oechů - neměla jsem) - záleží opět na sladkosti jablek. Potřela vyšlehaným sněhem, nastrouhala zbytkem těsta a dala do trouby na cca 180 st. - je to nízké, nepeklo se to dlouho a výsledek? Mňamka.

rebeka rebeka

1. 11. 2012 10:42

brigitt: no, když si projedeš podobné, tak skoro jo.. někde je ho míň, prostuduj to;-):-)

brigitt

1. 11. 2012 10:28

prosim vas opravdu se tam dava tolik cukru???

daša

21. 10. 2012 18:39

peču tyto řezy často a moc chutnají:-K

Štěpánka

21. 10. 2012 14:40

Dělala jsem dnes prvně podle tohoto receptu. Dala jsem na rady "cukrářek" a udělala jsem těsto z hladké m. Ráda bych se zeptala, na jak velký plech dáváte těsto? Vše jsem vážila, dokonce i tu 1/3 :-D a přišlo mi, že je těsta po málu :-/. Spodní část mi vyšla jakž takž, ale navrch jsem strouhala i "očima" :-D.
Jinak 4 bílky na sníh byly až až. Vejce jsem měla vel.M.
Skořice jsem dala hojně, máme ji rádi a lžička by byla jak "prd" ;-) .
Teprve mám dobrotu v troubě.
Celkově to vypadá famózně. Uvidíme, až ji dopeču.

m

12. 10. 2012 13:52

Nějak moc cukru. Do těsta 200 a do sněhu dalších 200? Nebo všechno do sněhu? to snad ne.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: hraběnčin koláč hraběnčin moučník hraběnčiny řezy s jablky hraběčiny řezy řezy hraběnčin štrůdl hraběnčiny jablečné řezy recept hraběnčinyřezy hraběnčiny řezy ze špaldové mouky hraběnčiny jablečné řezy strouhane hrběnčiny řezy haběnčiny řezy hrabjenčiny řezy hraběčin řez nejlepší hraběnčin řez hraběnčin koláč recept hrabenciny jablecne rezy hrabencina buchta hrabebciny rezy hraběnčiny koláč hrníčková kuchařka

Suroviny: mouka polohrubá, máslo, prášek do pečiva, cukr moučkový, žloutek, jablko, cukr krystal, ořechy, bílek, rozinky, skořice, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Hraběnčiny řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qgk