Hraběnčiny řezy
Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert jako ze zámku. Hraběnčiny řezy patří k velmi oblíbeným tradičním moučníkům našich babiček. Máme pro vás ověřený recept, který bude chutnat báječně.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 085 kJ / 6 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,46 g |
Tuky | 262,06 g |
Vláknina | 41,20 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 425 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 853,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Žloutky oddělíme od bílků.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, změklé máslo a žloutky, které zapracujeme co nejrychleji do těsta.
Krok 3: Těsto rozdělíme na dvě části: 2/3 namačkáme na plech a 1/3 těsta necháme v chladničce ztuhnout.
Krok 4: Ušleháme sníh z bílků, ke konci šlehání po částech přidáme krystalový cukr a ještě vyšleháme.
Krok 5: Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme je skořicí, opranými rozinkami a posypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru.
Krok 6: Na povrch řezů nastrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme péct do vyhřáté trouby. Až začne těsto růžovět, je upečené.
Zveřejněno 1. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hraběnčiny řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qgk
Moje poznámka
Hraběnčiny řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qgk
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
PetuleLevandulka před 2 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petranela před 2 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 3 hodinami
Plněná vepřová svíčková
Pavel2001 před 3 hodinami
Kuřecí kari po belizsku
Antonausprag před 3 hodinami
Sváteční koláčky
Koffi před 5 hodinami
Bábovka s větrníkovou příchutí
pajuska1511 před 5 hodinami
Bůčková tlačenka asi jinak
Vladatlaca před 5 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Napalsko před 5 hodinami
Krkovička pro vítanou návštěvu
Naja2801 před 5 hodinami
Tématické fráze:
hraběnčin koláč,
hraběnčin moučník,
hraběnčiny řezy s jablky,
hraběčiny řezy,
řezy,
hraběnčin štrůdl,
hraběnčiny jablečné řezy recept,
hraběnčinyřezy,
hraběnčiny řezy ze špaldové mouky,
hraběnčiny jablečné řezy strouhane,
hrběnčiny řezy,
haběnčiny řezy,
hrabjenčiny řezy,
hraběčin řez,
nejlepší hraběnčin řez,
hraběnčin koláč recept,
hrabenciny jablecne rezy,
hrabencina buchta,
hrabebciny rezy,
hraběnčiny koláč hrníčková kuchařka
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
žloutek,
jablko,
cukr krystal,
ořechy,
bílek,
rozinky,
skořice,
mouka hrubá
Komentáře (50)
Proti očekávání rebarbora nebyla v náplni vůůůbec cítit
Příště použiji pouze rebarboru
***
Na plech 37x33 cm jsem dávku zvýšil o 25%
Nahrubo sekané oříšky (lískové) sypu na podkladní těsto a zatlačím je do něho; je to větší maškrta než oříšky s jablky
Moc velká dobrota
***
Pečeno při 175°C cca 40´ bez HV
No, pod linecké těsto plech nevymazávám, natož abych ho vysypával...
Kateřina:
Skořice je naopak tělu prospěšná a smíchaná s medem je pro tělo velmi užitečná . Směs- jedna lžička ráno. Laďka
Začal se jíst ještě teplý a pochybuji, že vydrží do rána k snídani, což bylo původně v plánu!
Jinak 4 bílky na sníh byly až až. Vejce jsem měla vel.M.
Skořice jsem dala hojně, máme ji rádi a lžička by byla jak "prd"
Teprve mám dobrotu v troubě.
Celkově to vypadá famózně. Uvidíme, až ji dopeču.
Tak jdu na to, manžel a dcerka jsou spíš tvarohoví, tak to zkusím, a možná navrch, pod ten sníh nastrouhám jablíčko, to by taky nemuselo být špatné
ale vyzkoušela jsem a chutnalo nám