Pampeliškový med
Venku hřeje sluníčko a louky i zahrady svítí žlutými květy pampelišek. Také jste je chodili sbírat s babičkou a potom z nich vyráběli med? Samozřejmě to není med v pravém slova smyslu, spíše by se měl nazývat sirupem. Nicméně je levný a velice dobrý, doma ho zvládne připravit opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 33 470 kJ / 8 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 000,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2022 16:28
Buchyna: Přesně tak, toho už jsem si všimla a je to docela dlouho. A i když možná tady u těch pampelišek je možné, že je nepoužili hned po natrhání. Oni pak mají tendenci se zavírat. Aspoň jsem si toho teď všimla, když mi vnučka utrhla pampelišky a já jsem si je dala doma do vázy. Zavřely se ještě ten den a už se neotevřely. Takže možná že prostě byly jenom déle natrhané.
Každopádně s tím, že videa a to velmi často neodpovídají receptu, jsem se tu setkala nesčíslněkrát. Pod recepty bylo i podotknuto, že se video neslučuje s popisem. Ale nikdo to neřeší.
Každopádně s tím, že videa a to velmi často neodpovídají receptu, jsem se tu setkala nesčíslněkrát. Pod recepty bylo i podotknuto, že se video neslučuje s popisem. Ale nikdo to neřeší.
8. 5. 2022 13:25
sychrova: nepochopím, proč jsou na videu všechny květy zavřené med se dělá z rozkvetlých květů Co video, to perla. Autoři videí by se měli věnovat kvalitě a dodržovat recept dle jeho autorky/ ra a ne si to dělat po svém. To tam radši to video nedávejte
8. 5. 2022 13:19
sychrova: cukrem to nebude. Do celé dávky jsem dala cukr krupici. Ale jen jedna sklenice zkrystalizovala.
8. 5. 2022 13:18
Vladka: dobrý den, mám stejnou zkušenost. Všechen med v pořádku, jen jedna sklenice zkrystalizovala. Ale to není žádný problém. V teple nechám zase " zkapalnit "
8. 5. 2022 13:13
Eja57: přesně tak. Sama jsem astmatik a med mi nedělá dobře. Léčit medem astma, tak to je hovadina
28. 5. 2021 14:49
Bara: místo krystalů zkuste mletý cukr
28. 5. 2021 14:48
Bara: místo krystalů zkuste mletý cukr
2. 5. 2021 12:38
Josef-ko: odjakživa se tomu tak říká.I moje babička tomu tak říkávala. Proč Češi pořád ke všemu mají připomínky ? Všechno musí narovnávat, kritizovat a opravovat?
2. 5. 2021 11:43
Dobrý den. Nechci snižovat význam této potraviny, ale nazývat ji medem je zcestné. Med produkují včely pomocí žláz ve svém těle, a to jak z nektaru květů, tak medovice produkované mšicemi. Obohatí jej o enzymy a jiné látky, odpaří vodu a uloží. To vše za studena. Tedy ve zkratce. Porovnáme li to s postupem výroby sirupu, sami vidíme, že jsme vedle. Tento sirup můžeme vesele zahřívat nad 45 stupňů, jelikož jsme jej při výrobě dvě hodiny vařili. Vznikly nám tak karcinogeny ze zahřívání cukru. Jinak mám tento sirup rád, ale necpu se jím a nepovažuji ho za lék.
26. 4. 2020 20:06
Eja57: Súhlasím, aj keď...ak akýkoľvek kvet "vypereme pod tekoucí vodou", tak ho zbavíme toho, čo je na kvete najhodnotnejšie a čo môže byť alergénom, teda peľu. Aký zmysel má potom takáto "potravina"?
26. 4. 2020 15:09
Nečetla jsem celou diskuzi - ale "léčení astmatu" potenciálním alergenem rozhodně není dobrý nápad
26. 4. 2020 14:10
Vařím třetím rokem a letos se mi povedl asi nejlépe,to bude mňamka a vnučka bude mít na zimu do cajicku
4. 5. 2017 12:32
Zuzka: Je pravda , že pampeliškový med není hustý , ale je to pouze na zahušťování cukru takže to nepřidává na kvalitu medu , ale pouze na vizualizaci . Já do něj přidávám sušené bylinky , které mám k dispozici a trochu sušených bezinek pro barvu -pozor hodně barví - pak by to nebylo hezké - pak to mívá chuť pravého medu a ještě je to léčivější . Pak to steriluji , aby se nevytvářel povlak na medu ve skleničkách .Počet pampelišek nesleduji - čím více , tím lépe a má větší účinnost.
30. 4. 2017 16:39
Zuzka: Zuzi jsme na tom uplne stejne.treba nam nekdo poradi :)
14. 4. 2017 21:47
Takže jsem med dělala a upozorňuji, že přesně podle receptu a místo krásného táhlého medu mám doma pampeliškovou šťávu ... Vůbec mi to nezhoustlo a to jsem to nechala pobublávat na plotně víc jak 4 hodiny, protože po hodině a půl jak je napsáno v receptu, jsem měla cukrovou vodu. Medu se to rozhodně nepodobalo. Nevím čím to .. Víte někdo prosím ?? :)
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 9 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 14 minutami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 54 minutami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 2 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 2 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 3 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 5 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit pampeliškový med nebo salát z mladých lístků. Jednoduché využití oblíbené bylinky v kuchyni
Listy pampelišky lehce dochutí čerstvý salát nebo báječně doplní banánové smoothie. Jen je třeba vědět, kde a jak je sbírat
Kdy sbírat pampelišky na med? Žluté květy sbíráme jen za slunečného počasí
Další recepty
Tématické fráze: med z pampelišek vyroba pampeliskoveho medu med z pampelišek recept recept na med z pampelišek med s pampelišek recept med z pampelisek výroba medu z pampelisek jak dlouho vařit pampeliškový med pampeliškový sirup jak udělat med z pampelišek jak se dela pampeliskovy med jak vyrobit med z pampelisek jak se dela med z pampelisek recept na med panpeliškový med pameliškový med recept na med s pampelišek recepty na med pampeliskovýmed pampeliskový sirup recept
Suroviny: květy pampelišek, voda, citron bio, cukr krystal
Pampeliškový med
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZw
113 názorů