Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zuza1962

5. 10. 2014 19:58

Chlebík už peču potřetí..je vynik,dnes ho dělam s ořechy..Jen se mi zdá že je více vlhký stale...Co s tím? Jinak kyklopit jde bezvadně a popraskaný je jak má být :):yes:

spagetka spagetka

19. 9. 2014 12:38

jahoda69: zcela určitě myšlená kávová lžička

jahoda69

19. 9. 2014 10:06

Zdravím, rozhodla jsem se zkusit upéct tento chleba jen mám možná hloupou otázku:-8(předem se omlouvám), ale tou lžičkou myslíte kávovou lžičku?Díky za odpověď.:-)

kucharovaevca

10. 9. 2014 12:35

Dobrý den, přidám svoji zkušenost a snad mi tu někdo poradí. Chléb jsem pekla už asi 20, chuťově je moc dobrý, ale nikdy mi tak krásně nevyskočí jako vidím na vašich fotkách tady. Maximum, kterého dosáhnu, je chléb vysoký 3,5 cm a není to tím, že bych měla moc velkou nádobu, chléb se prostě jakoby zdrcne (je hodně hutný, vůbec ne kyprý) a prostě nenaskočí. A to nechávám kynout minimálně těch 12 hodin. Nevíte, čím by to mohlo být? Recept dodržuji, jen nahrazuji 1 hrnek mouky moukou celozrnnou.

Dajda Dajda

2. 9. 2014 10:38

Volcom: Taky se mi to občas stává. Když chleba nakrojíte ještě teplý, tak ho nechte trochu "vypářit", vlhkost zmizí. Pokud ne, tak to chce prodloužit dobu pečení.

Dajda Dajda

2. 9. 2014 10:37

zlatka67: Já ho peču dost často. Není třeba chleba hníst, aby byl kyprý. Dejte místo vody sodovku nebo minerálku s bublinkama a dejte jí raději méně. Já dávám na 3 hrnky mouky tak 1,2 hrnku vody. Také záleží na tom, jak dlouho chleba kyne, čím déle tím lépe.

casino: Taky si myslím, že nahřívat troubu půl hodiny před vložením hrnku je nesmysl. Záleží na tom, jak dlouho se ta která trouba rozehřívá. Podstatné je, aby se dostatečně rozpálil hrnec, jinak se chleba přilepí:-!

zlatka67

2. 9. 2014 08:32

Ja som ho tiež už viackrát robila, ale som ho asi 2x v priebehu kysnutia tak trochu premiesila a zdal sa mi po upečení trochu kyprejší. Ale je super :-p

Mirka K.

4. 8. 2014 13:45

Vyzkoušený a povedl se.:-))

petrzelka

24. 7. 2014 21:18

tak jsem dnes vyzkoušela a jiný recept už ani nebudu hledat:-) dodržela jsem přesně suroviny,ale neměl čas tak dlouho kynout,asi jenom 7 hodin,ale i to stačilo...taky jsem to pekla ve várném skle a má pěkný "chlebový "tvar;-)

Volcom

11. 7. 2014 10:13

Dobrý den,chleba po upečení krásný,křupavý ,ale vnitřek se mi pořád zdá při zakrojení trochu vlhký.Dělám vše tak jak je psáno,s ničím jiným problém nemám,nebo to tak má být?Děkuji za odpověď.

pekařka

30. 6. 2014 19:12

chlebík právě upečen, vypadá skvěle tak snad bude i tak chutnat:-p:-p

vladimirana

29. 6. 2014 17:12

Přitom je to starý recept a teď je s tím slavný Hruška na Nově

paukrtova

29. 6. 2014 13:01

Super chlebíček a skoro bez námahy - vřele všem doporučuji :-)

Darina

28. 6. 2014 14:50

Nevesticka ho upiekla a musim konstatovat, ze je vyborny.☆☆☆☆☆
omikalegu@post.sk

Kumbayo

28. 6. 2014 11:59

Používám trochu jiný recept nebo varianty podle nálady(žitná mouka, semínka, ...) a při překládání ho plním karamelizovanou cibulkou(asi jako štrůdl). Vynikající. Při vsazení do pekáče ho před přikrytím zapařím, peču 30 minut a pak poklici sundám a peču dalších 25-30 minut. Po vyklopení postříkám vodou s octem aby změkla kůrka a nechám vystydnout.

1 10 11 12 13 14 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ