Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana.Ma

24. 6. 2014 14:28

Lucievach: Já chléb peču v litinovém kastrolu a nechávám ho rozpálit i s pokličkou. Ještě se mi nestalo, že bych chléb nevyklopila.

nicky292: Pokud je problém s vyklopením, dala bych do kastrolu pečící papír. ;-)

Lucievach Lucievach

21. 6. 2014 12:43

Dávám do trouby rozpálit skleněný pekáč a nikdy se nestalo, že by se chléb nedal vyndat. Necháváte ten pekáč (kastrol) rozpálit i s víkem? Možná že je problém v tom...

nicky292

12. 6. 2014 08:13

Chléb vypadá báječně, ale nemohu ho vyklopit ať se snažím, jak se snažím. Nevím, co s tím. Je v tom kastrolu jak přilepen vteřinovým lepidlem.

Modřina

19. 5. 2014 12:45

Hana:Ano, jde to samozřejmě hodně zkrátit, ale pro chleba, který si lidi spletou s kváskovým, je potřeba dát těstu čas. Já zadělávám jeden večer, peču druhý večer, takže těsto kyne skoro 24 hodin. I já jsem si původní recept upravila, a to takto: http://salomino.cesnet.cz/album/index.cgi?album=/D.... Už několik let jsem chleba nekoupila. :-)

Milan

4. 5. 2014 19:20

Ďakujem za recept. Už som ho piekol xy krát a je najlepší zo všetkých receptov čo som vyskúšal. Upravil som si akurát kvôli potrebe znížiť lepok, tak dávam polovicu normálnu múku a polovicu ryžovú múku a je super ;-)

Markéta

7. 4. 2014 14:44

Ahojky, je lepší než ten od Ládi Hrušky? Našla jsem jeho recept na http://www.receptyladihrusky.cz/ a výsledek vypadá pěkně!

Markéta

3. 4. 2014 17:26

Tak jsem, po delším odhodlávání se, včera zadělala a dneska upekla... Jedním slovem DOKONALÝ! Všechno šlo jak po másle, krásně se vyklopil, má křupavou kůrku a nadýchaný vnitřek s bublinami. Brzy budu péct znovu a zkusím dát nějaká semínka. Moc děkuju za opravdu skvělý recept!:-):yes:

Hana

14. 3. 2014 14:28

Ahoj vespolek. Určitě vám nenapíšu žádnou objevnou info-možná hodně z vás přislo na to, že není nutné nechat chleba kynout 12-18 hodin. Stejně výborně chutná po poloviční době.Já zadělávám v v 7 ráno a odpoledne v půl 4 už je v troubě. Buď ho lze dát do rychlekynoucí mísy nebo v míse strčit do mikrovlnky a zapnout 30 vteřin na plný výkon, aby se teplem rozeběhly "kynoucí procesy". Chuti ani kvalitě to v žádném případě neublíží.

ivulinka ivulinka

13. 3. 2014 14:16

Maia: počkej, až chléb vychladne a pak nebude uvnitř vypadat jako nedopečený;-)

Maia

13. 3. 2014 13:19

Prosím o radu..dnes jsem chleba upekla...presne podle receptu a mela jsem ho v troubě přes dvě hodiny a vevnitř je pořád syrový a zvrchu se už pálí...v čem je chyba? Nemám žádnou pokličku vhodnou do trouby, tak jsem přiklopila alobalem..že by byl problém v tom?

ver.

5. 3. 2014 07:36

Pokud budu péct z většího množství mouky, prodlouží se doba pečení adekvátně k přidané dávce? Díky za odpověď!

Jana.Ma

25. 2. 2014 18:20

Dnes jsem upekla druhý chléb a přání se mi splnilo – hezky popraskal a opět sám vyskočil z kastrolu. ;-)

leosek leosek

25. 2. 2014 10:39

Moc děkuji za pusu:-8:-8:-8

Jana.Ma

24. 2. 2014 23:34

Recept je naprostá bomba!!! Dnes jsem po dlouhé době zase jedla chleba, který úžasně chutná a hlavně voní. Pekla jsem v litinovém kastrolu a ven vyskočil sám. Jen mi tak hezky jako ostatním nepopraskal, ale to je to poslední, co by mi vadilo, zítra třeba praskne. Přece jen něco negativního jsem na něm našla – rychle zmizel. :-) Včera večer jsem zadělala těsto, teď jdu zadělat na další.
Vkládám fotku.

Leošku, nezbývá mi nic jiného, než Ti poslat pusu (snad Ti za to doma nenatlučou). :-p

casino casino

23. 2. 2014 10:40

...a dávala děvčata těsto do opravdu, ale opravdu pořádně rozpáleného (nejlépe litinového) hrnce?

1 11 12 13 14 15 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ