Jednoduché a levné langoše
Langoše, kynuté smažené placky milované návštěvníky poutí a trhů, si můžete lehce připravit i doma. Připravíte jednoduché kynuté těsto, vykrájíte kolečka, necháte dokynout a dozlatova usmažíte. Finální zdobení už je jen na vaší chuti.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 574 kJ / 2 049 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,40 g |
| Tuky | 16,42 g |
| Vláknina | 18,36 g |
| Cholesterol | 24 mg |
| Sodík | 1,77 g |
| Sůl | 4,40 g |
| Sacharidy | 388,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Část vlažného mléka smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple.
Krok 2: Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek, postupně zbytek mléka a vypracujeme těsto v robotu, nebo ručně.
Krok 3: Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple.
Krok 4: Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm vysoký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka.
Krok 5: Kolečka necháme ještě 10 minut vykynout.
Krok 6: Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme dozlatova ve fritéze nebo ve vyšší pánvi a větší vrstvě tuku.
Krok 7: Hotové langoše odkládáme na ubrousky, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Krok 8: Doplňujeme je vybranými surovinami naslano nebo nasladko, podle chuti.
Zveřejněno 21. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduché a levné langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7nwQ
Moje poznámka
Jednoduché a levné langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7nwQ
Nejnovější recepty
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 16 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 1 hodinou
Išlské dortíčky
dra.carol před 2 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 3 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 10 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 12 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 13 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 14 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 14 hodinami
Tématické fráze:
levna jidla,
jednoduchá jídla,
levné jídlo,
levne jidla,
levné langoše,
jednoduché těsto na langoše,
levná jídla recepty,
recepty na levná jídla,
levné recepty na jidlo,
jednoduché langoše,
jednoduché recepty,
jednoduche jidla,
jednoduchá jídla recepty,
jednoduche jídlo,
recepty levná jídla,
levné jídla recepty,
recepty na jednoducha jidla,
levná jidla-recepty,
levna mouka,
langoše těsto recept
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
cukr,
mléko,
droždí,
olej,
česnek,
sýr,
kečup sladký,
marmeláda,
šunka,
tatarská omáčka
Komentáře (19)
Pro kuchařky-začátečnice doporučuji přidávat mléko raději po částech a méně, každá mouka má jiný obsah lepku a pohltí jiné množství tekutiny.
Motorkabezkol a jehlanko, vám to opravdu šlo?