 
	
		
Jednoduché a levné langoše
Langoše, kynuté smažené placky milované návštěvníky poutí a trhů, si můžete lehce připravit i doma. Připravíte jednoduché kynuté těsto, vykrájíte kolečka, necháte dokynout a dozlatova usmažíte. Finální zdobení už je jen na vaší chuti.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 574 kJ / 2 049 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 77,40 g | 
| Tuky | 16,42 g | 
| Vláknina | 18,36 g | 
| Cholesterol | 24 mg | 
| Sodík | 1,77 g | 
| Sůl | 4,40 g | 
| Sacharidy | 388,78 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Část vlažného mléka smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple.
	Krok 2: Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek, postupně zbytek mléka a vypracujeme těsto v robotu, nebo ručně.
	Krok 3: Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple.
	Krok 4: Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm vysoký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka.
	Krok 5: Kolečka necháme ještě 10 minut vykynout.
	Krok 6: Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme dozlatova ve fritéze nebo ve vyšší pánvi a větší vrstvě tuku.
	Krok 7: Hotové langoše odkládáme na ubrousky, abychom se zbavili přebytečného tuku.
	Krok 8: Doplňujeme je vybranými surovinami naslano nebo nasladko, podle chuti.
Zveřejněno 21. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Jednoduché a levné langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7nwQ
Moje poznámka
					 
				
Jednoduché a levné langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7nwQ
Nejnovější recepty
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 9 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 2 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 2 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 3 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 5 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 5 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 7 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 7 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 7 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 8 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							levna jidla, 
						
						
							jednoduchá jídla, 
						
						
							levné jídlo, 
						
						
							levne jidla, 
						
						
							levné langoše, 
						
						
							jednoduché těsto na langoše, 
						
						
							levná jídla recepty, 
						
						
							recepty na levná jídla, 
						
						
							levné recepty na jidlo, 
						
						
							jednoduché langoše, 
						
						
							jednoduché recepty, 
						
						
							jednoduche jidla, 
						
						
							jednoduchá jídla recepty, 
						
						
							jednoduche jídlo, 
						
						
							recepty levná jídla, 
						
						
							levné jídla recepty, 
						
						
							recepty na jednoducha jidla, 
						
						
							levná jidla-recepty, 
						
						
							levna mouka, 
						
						
							langoše těsto recept
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							mléko, 
						
						
							droždí, 
						
						
							olej, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sýr, 
						
						
							kečup sladký, 
						
						
							marmeláda, 
						
						
							šunka, 
						
						
							tatarská omáčka
						
					
 
	 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
	 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
Komentáře (19)
Pro kuchařky-začátečnice doporučuji přidávat mléko raději po částech a méně, každá mouka má jiný obsah lepku a pohltí jiné množství tekutiny.
Motorkabezkol a jehlanko, vám to opravdu šlo?