Suroviny
Porce: 17 padesátigramových krajíčků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 930 kJ / 2 612 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,18 g |
Tuky | 68,24 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 4,91 g |
Sůl | 12,21 g |
Sacharidy | 411,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb s pěti druhy semínek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pyJ
Moje poznámka
Chléb s pěti druhy semínek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pyJ
Nejnovější recepty
Kuřecí sendvič
Přidáno před 2 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 2 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 12 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 12 hodinami
Jahodový mixík
Přidáno před 12 hodinami
Jemné kynuté jahodové knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová omáčka od babičky
curling3v před 1 minutou
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
Leni1970 před 37 minutami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Pavla P. před 45 minutami
Kuře na paprice
kneblovaemma1 před 49 minutami
Borůvkový koláč s tvarohem
Veronika_1 před 1 hodinou
Bublanina z kefíru
Beruna před 1 hodinou
Sýrové placičky s pórkem a brokolicí
Kacenecka před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Kacenecka před 2 hodinami
Langoše z jogurtu
Kacenecka před 2 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
martiline před 2 hodinami
Tématické fráze:
seminka do chleba,
semínka na chleba,
hořký mák,
"hořký mák",
semínka na pečivo,
jaká semínka do chleba,
semínka k jídlu,
semena do chleba,
jaká semínka přidat do chleba,
semínka druhy,
semínka v chlebu,
semínka na chléb,
seminka chleba,
slaný chléb s rozinkami,
seminka do na chleba,
chléb ze semínka,
od seminka chlebu,
výtěžnost těsta,
druhy chleba v prášku,
dýňová semínka chléb
Suroviny:
droždí instantní,
mouka pšeničná,
cukr,
máslo,
mléko sušené,
sůl,
voda,
kmín celý,
semínka sezamová,
semínka dýňová,
semínka maková,
semínka slunečnicová,
Komentáře (31)
Ale beze srandy. V podstatě jde o to, aby byl zachován poměr sypkých a tekutých hmot! To je fakt důležité. Jinak může vykazovat chlebík vady - příliž volné nebo naopak tuhé těsto.
Takže vyzkoušej, nafoť, sněz a podej zprávu...
ani Sunar u nás není,ani u sousedů
Jo jo maková semínka je normální nemletý mák. Jen ho napřed ochutnej, jestli není hořký - stává se to
Sušené mléko nemá technologický význam, jen zvyšuje nutriční - výživovou hodnotu pokrmu. Nahradit se dá např. sunarem. Zkus vypůjčit od sousedky.
jen ještě dotaz( jsem už asi fak zblblá
a ještě jeden..dá se sušené mléko něčím nahradit nebo proč tam vlastně je
K jídlu rozhodně je! Budu rád, když ho někdo upeče a podá reference a přidá mi fotky. Díky moc.
Clumpi, co to je výtěžnost těsta a výtěžnost hotového výrobku? Taky něco pro učně prvních ročníků?
http://miric.unas.cz/2011/03/Chleb-s-peti-druhy-se...
a doufám, že vám to bude hned jasnější (když to pochopí i učni 1. ročníku?)
clupmi: Jinak recept je fajn, jen já a takové skratky..to nejde moc dokupy.
No, neviem, pokiaľ nie som profesionálny pekár, tak uvedené údaje sú pre človeka zbytočné. A recept sa stáva dosť neprehľadným.
Např. je li obsah droždí v těstě 12% je to určitě špatně. Podobně např. 22 % soli je také určitě chyba.
Stejně tak mají velkou, okamžitou vypovídací schopnost o výtěžnosti. viz: http://miric.unas.cz
Clupmi, trochu mi to připomíná šifrovanou zprávu kontrarozvědky