Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová marmeláda

Dokážete si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My určitě ne. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není potřeba žádný želírovací přípravek, stačí jen přidat cukr. Snazší recept nenajdete a tento stojí za vyzkoušení.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

7. 7. 2008 07:23

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie16 735 kJ / 4 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

24. 6. 2014 13:57

slatinanka: Ďakujem. :-8 Podľa tohto receptu varíme ríbezľový lekvár už desaťročia. Rýchle a bez veľkej námahy.

slatinanka

24. 6. 2014 13:47

Děkuji za úžasný recept.:yes::yes: Konečně mi odpadá pracné odšťavňování. Pasírování jde krásně. A hlavně dostanu mnohem více šťávy takhle, než z odšťavňovače. Marmeláda ztuhla a bez žádného gelfixu.:yes::yes::yes: Prostě jinak už rybízovou marmeládu dělat nebudu.:-)

Adelaide

10. 8. 2013 22:14

Tento recept u mě získává letošní top letních receptů:-p
právě jsem dodělala menší dávečku bílého rybízu s červ. angreštem (750ml rozvaru+900g cukru(dala jsem víc) = 3x0,3 skleničky:-)) a zafungovalo to stejně jako předtím u čistého červeného. Teda při prvním vaření se stopkami to mělo v hrnci prapodivnou špinavo-růžovou barvu, ale po přepasírování se rozvar nádnerně vybarvil do červena - a na talířku byl růžově průhledný.
Je trochu pikantnější, ale přítel olizoval vařečku a prej to je dobrý :yes:
Marmoša mě faaakt baví:-*

Lojzi

5. 8. 2013 12:15

Misula:já jsem podle tohoto receptu vařila rybízovou marmeládu vloni a byla super no a teď se pouštím do zpracování letošní úrody rybízu a angreštu a polovinu rybízu udělám podle tohoto návodu a zbytek smíchám s angreštem a přidám trochu gel-fixu abych měla jistotu, že to řádně zhoustne:-)

Misula

4. 8. 2013 11:27

Také děkuji za recept, marmeláda už je dnem vzhůru a tuhne. Teším se, že letošní linecké bude s domácí marmeládou a taky do citrónové babety to bude luxusní :-)

tejaja tejaja

1. 8. 2013 18:36

Jitka: Teším sa, že chutí :-8;-);-)

Jitka

1. 8. 2013 15:40

Děkuji za skvělý recept i radu. Marmeláda se mi moc povedla:-).

tejaja tejaja

31. 7. 2013 16:29

kamilcatko: ;-) Ríbezle obsahujú veľa pektínu, lekvár musí stuhnúť, aj keby som nechcela ;-) Aj biele ríbezle sú výborné:yes:;-)

kamilcatko

31. 7. 2013 11:45

Včera jsem zkoušela tuto marmeládu,sice z bílého rybízu ale marmeláda je výborná a krásně ztuhla:-)

tejaja tejaja

22. 7. 2013 20:18

Eva: Evička, určite si pamätáš, koľko l šťavy si mala. Na 1 l si dala 500 g cukru, tak daj do hrnca ten nepodarený lekvár, pridaj na každý liter ešte 400 g cukru a nechak pomaly variť ( bublať ) 35minút. Potom zlej do fľaštičiek, uzavri, otoč hore dnom a nechaj vychladnúť. Pozor, lekvár je po uvarení riedky, zhustne až vychladnutím.;-)

Eva

22. 7. 2013 13:30

Jitkas:Díky moc, vyzkouším, co se dá.

Jitkas

22. 7. 2013 12:55

Ne, ta stava s duzinou je OK. Toz tam chybi cukr. Je-li to dost sladke, rikaji pridat stavu z jednihi citronu (obsahuje pektin) a znovu provarit (1-2min), zase udelat kapku. A nebo pridej trochu gelfixu a znovy provar. Kolik ti nereknu, neb nevim, jakou ma vahu 1 pytlik. Nic jineho s tim neudelas. Tez mi napada, nejprve svarit cukr(chybejici) s trochou vody(malinko) na sirup a pak pavarit s marmeladou( je-li to malo sladke). Pridej nejdrive trochu gelfixu. Neco si vyber a prubni. Horsi to urcite nebude.

Eva

22. 7. 2013 12:14

Jitkas: kilo šťávy, půl kila cukru (dle návodu). Jestli není zádrhel v tom, že jsem rybíz odšťavnila, takže jestli je pektin ve šlupce - tak ten tam nedošel :-//

Jitkas

22. 7. 2013 11:42

Eva: Jsem se docetla, ze se dava (pri pouziti gelfixu 1:2) 400g cukru a 750g stavy z rybizu. Delalas to tak? Kdyz ne, rekni jaky pomer stavy a cukru jsi pouzila.

Eva

22. 7. 2013 10:50

tejaja:Děkujem za radu, příště to určitě vyzkouším. Nebudu experimentovat a uvařím podle osvědčeného receptu.:-p Tato zkušenost mi stačí.:-( Jde nějak vyspravit ta moje letošní "úroda"? např. rozvařit a přidat cukr??

1 3 4 5 6 7 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rybízový džem recept na rybizovou marmeladu marmeláda recepty na marmelády a džemy marmelada recept džem z rybízu ribizova marmelada marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda z domácí pekárny bílý rybíz marmeláda rybízový džem recept jak udělat rybízovou marmeládu rybízová marmeláda z červeného rybízu recept rybízové víno recept džem z bílého rybízu červený rybíz marmeláda domácí marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda v domácí pekárně recept na rybízový džem

Suroviny: rybíz, cukr krystal

TopRecepty.cz

Rybízová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RWV