Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hustá polévka se zeleninou a bílými fazolemi

V chladnějších dnech jistě přijde k chuti talíř vydatné fazolové polévky s klobásou. Polévka je pěkně sytá, takže ji můžete podávat i jako hlavní chod oběda. Zahřejte se pořádnou porcí voňavé polévky. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby namáčení

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby namáčení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 070 kJ /
256 kcal
Bílkoviny6,82 g
Tuky0,62 g
Vláknina13,51 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,20 g
Sacharidy50,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole den předem propláchneme a namočíme do vody. Krok 2: Brambory, mrkev, petržel a cibuli oloupeme a umyjeme. Brambory nakrájíme na kostky a cibuli najemno. Mrkev a petržel necháme prozatím v celku. Klobásku podélně rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a nakrájíme na menší kousky. Krok 3: Vodu z namočených fazolí slijeme a zalijeme je čerstvou. Přidáme mrkev, petržel, bujon a nové koření. Vaříme do poloměkka 30–45 minut. Krok 4: Jakmile jsou fazole téměř měkké, vyjmeme z hrnce zeleninu. Mrkev nakrájíme na kolečka a petržel rozmačkáme vidličkou. Prozatím ponecháme bokem. Krok 5: K fazolovému základu přisypeme brambory a na mírném ohni vaříme do měkka. Krok 6: Do pánve nalijeme olej, přidáme klobásu, cibulku a vše restujeme zhruba 5 minut. Krok 7: Poté přidáme prolisované stroužky česneku a gulášové koření. Krok 8: Necháme krátce orestovat a zasypeme 2 lžícemi hladké mouky. Usmažíme jíšku a přesuneme ji do polévky. Vše promícháme a přidáme mrkev a petržel. Krok 9: Přisypeme majoránku, dosolíme, opepříme a necháme provařit dalších 10 minut. Krok 10: Podáváme s čerstvým chlebem.

TIP: 16 oblíbených jídel na zahřátí

Zveřejněno 5. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hustá polévka se zeleninou a bílými fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pRJr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hustá polévka se zeleninou a bílými fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pRJr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělávám skoro stejně,jen dávám fazole z konzervy:-8a pokud nemám klobásku,tak na větší kostičky osmahnu slaninu.Petrželku nerozmačkávám,ale zkusím:-*Za príma chutnou hutnou polévečku další+:yes:

Bez komentáře :-D:-p:yes:
Jo s komentářem - přidávám libeček ;-):-p:-D

Ta určitě nasytí:yes::-))

Hmmm, vypadá hooodně hustě, a ty u nás frčí:yes:

Míscho, takové polévečky u nás vedou, máš jí pěknou, znám jí a tak máš ode mne 1.bod:yes:

Maris opraveno:-D

Hrách nebo fazole ? V surovinách není hrách napsaný;-)

Tématické fráze:
hustá fazolová polévka, polévka s bílou fazolí, husté polévky recepty, husta polevka, zeleninová polévka bíla, polévka z bilých fazolí, zeleninova polévka s fazolí, polevka s bilymi fazolemi, bílá fazolová polévka, zeleninová bila polévka, polévka s fazolkami, hrach na husto, fazolová polévka na husto, husty zeleninovy vyvar ,fazolova polevka, bila zeleninova polevka, polévka s brambory a zeleninou recept, hutná luštěninová polévka, husté polévky, fazolova polevka husta, husté zeleninové polévky

Suroviny:
fazole bílé, mrkev, petržel, brambory, bujón, klobása ostravská, cibule, mouka hladká, olej, koření nové koření, koření gulášové, pepř mletý, sůl, majoránka, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu