Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 31 159 kJ / 7 447 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 186,07 g |
| Tuky | 381,79 g |
| Vláknina | 61,24 g |
| Cholesterol | 2,69 g |
| Sodík | 5,07 g |
| Sůl | 12,88 g |
| Sacharidy | 793,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V pátek odpoledne vyjmul jsem husí díly z mrazáku, mírně posolil a nechal rozmrznout.
Krok 2: V pozdních nočních hodinách pak naskládal na plech, vydatně prosolil, lehce opepřil a posypal kmínem.
Krok 3: Plech zakryl alobalem a uložil k odpočinku do sklepa. Za ranního rozbřesku jsem vyběhl i se všema třema hafanama na procházku, stavil se na tržnici, kde zakoupil kysané zelí... Po návratu domů jsem ještě skočil na kolo a vyrazil pro knedlík... ještě jsem se ho nenaučil, no..
Krok 4: Po příjezdu jsem zapnul troubu, a plech s husíma dílama, které jsem podlil deckem vody, dal - stále zakrytý alobalem - na sporák, na plotýnku, úplně nasporo.
Krok 5: V míse utřel žloutky s práškem do pečiva, cukrem, ořechama a tukem, pak přidal mouku, mléko... Do hotového těsta vmíchal sníh z bílků. Nakydal do vytřené a vysypané formy, a toto šoupnul do trouby...
Krok 6: V kastrolu na oříšku kachního sádla jsem zezlatil na kostičky nakrájené uzené plecko, když chytlo tu krásnou červenou barvu, nasypal jsem tři nakrájené cibule, a zezlatil.
Krok 7: Oškrabal jsem tři větší brambory, nastrouhal na tom hnusném struhadle s hrotama ven, na kašičku. Bramborovou drť jsem vykydal na cibulku s uzeným, posolil, pokmínoval a na mírném ohni a za stálého míchání vařil. Když směs moc houstla, přidával jsem vodu ze zelí.
Krok 8: Na bábovce se mezitím udělala tenoučká krusta, kterou jsem propíchal kouskama čokolády.
Krok 9: V dalším hrnci jsem opět na kousíčku sádla zpěnil další cibuli, a přidal pokrájené kysané zelí. Trošku podlil vodou a dusil... Po deseti minutách jsem vmíchal hotovou bramborovou spojku (pozná se po chuti a konzistenci, nesmí být cítit syrová brambora, a je to strašné lepidlo)... Přidal jsem tři stroužky utřeného česneku a ještě minutku dusil, aby se zelí s bramborama spojilo, a česnek rozptýlil...
Krok 10: Pak jsem vytáhl bábovku z trouby, a vrazil do ní - trouby - husí díly (na plotýnce za skoro dvě hodiny pustily neskutečné množství sádla, ale barva zůstala neesteticky bledá...).
Krok 11: Zelí jsem trošičku přisladil. Nachystal posezení na terase, vyklopil bábovku, napařil knedlíček a servíroval... V troubě stehýnka mezitím chytily krásnou barvu. K pití jsem zvolil Starobrno Medium, 11 ležák. Následně u kávičky jsme se dorazili bábovkou. A v noci jsem zažil svůj první žlučníkový záchvat..
Zveřejněno 9. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GYLr
Moje poznámka
Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GYLr
Nejnovější recepty
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 1 hodinou
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 12 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 13 hodinami
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cikánský řízek
Vasrmanka před 19 minutami
Dort s kysanou smetanou - Zebra
Monkrizova před 27 minutami
Dvoubarevná vláčná bábovka
mk.martinkucera před 33 minutami
Podzimní kotleta
ZdenaUvizlova před 38 minutami
Francouzský hruškový koláč
boomgo před 57 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Blanc@ před 2 hodinami
Bramboračka
JanaPav před 12 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 14 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 14 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 14 hodinami
Tématické fráze:
kachna noční pečení,
husa domácí váha,
husa recepty pomalé pečení,
barva husiho sadla,
husí stehna cena,
noční pečení kachny,
husa na ohni,
kolik vazi kosti z husy,
jakou barvu husí sádlo,
martinská husa videorecept,
kolik za kilo husy,
madarske husy,
jak se dela kysane zeli a husa,
husí stejhna zelí,
polévka z kachních a husích recept,
husi stehna recept,
husa kolik za kilo,
k zitrejsimu obedu,
co k zítřejšímu obědu,
posolil
Suroviny:
stehno husí,
prsa husí,
sůl,
kmín celý,
pepř,
sádlo kachní,
voda,
zelí kysané,
cibule,
brambory,
plecko,
sádlo kachní,
česnek,
sůl,
kmín celý,
cukr,
knedlík houskový,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
mléko,
ořechy mleté,
ovoce kandované,
čokoláda,
prášek do pečiva,
sůl
Komentáře (31)
šmarja, jasně že polohrubou!!! Doplním!!!
a do bábovky mouku ..a jakou