Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 5. 2011 19:08

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie1 071 kJ / 256 kcal
Bílkoviny9,59 g
Tuky1,14 g
Vláknina19,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 222 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy28,89 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

10. 6. 2011 14:56

Nonya, děkuji za krásnou fotku...:-K Je tu už dlouho? :-O Já si jí všimla až teď...to musíš říct ;-)...

mysulka mysulka

28. 5. 2011 15:28

:-p:yes: Eli, to je krása, masíčko vypadá úžasně:-K:-K

Eliza Eliza

28. 5. 2011 11:02

Nonya, tady v naší televizi jde takový pořad o italské kuchyni a také tam kuchař vařil právě osso buco s tou gremoladou, jak píšeš. Dělal to z telecího a bez té zeleniny, kterou jsem přidávala já, ale zato se šafránovým milánským rizotem. Vypadalo to skvěle a také mám v plánu to zkusit, až seženu telecí nožičky. On sice doporučuje kvalitní řeznictví, ale to je ode mě přes půl Prahy...
Díky za komentíky všem...:-K

Nonya

28. 5. 2011 10:40

Robime, vyborny stary Taliansky recept, na koniec ochutime "gremoladou " co je zmes petrzlenova vnat , cesnak, citronova kora a servirovali s polentou.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 5. 2011 09:44

Hezký recept a fakt se bude dobře vyhledávat podobný..."Osso buco"

Eliza Eliza

27. 5. 2011 20:56

Otto, děkuji za komentář...:-) Maso se opravdu úplně rozsýpá a je nebývale šťavnaté. A ten morek z kosti vytvoří lahodnou omáčku v podstatě úplně sám...

Eliza Eliza

27. 5. 2011 20:52

Bibi, maso jsem koupila na farmářském trhu. Mně jako příloha úplně stačila ta zelenina, manžel si ještě zakousnul rohlík...;-) No a naše malá měla buchtičky se šodó - taky je kupuji na trhu, upečené, údajně jsou moc dobré a šodó nějak zhotovím z pudinkového prášku a mléka...
Připadala jsem si dnes, jakoby mi uvařila moje babička...:-p

Colombo65 Colombo65

27. 5. 2011 20:52

Super mňamózní lahůdka a zároveň pokrm z kategorie vyšší školy vaření.:-K
Úplně si dokážu představit tu velice jemnou chuť masa rozpadajícího se pouhým dotykem.;-);-);-)

Bibinka Bibinka

27. 5. 2011 20:39

Elí, tak mladého býčka se ti zachtělo jo:-D Bude to zajisté chutné maso, když je mladej, kde si ho sehnala a co jsi dávala za jako přílohu:-? Jasnej 6.bod:yes:

maris maris

27. 5. 2011 20:09

Eli, paráda:-p:yes:+

rebeka rebeka

27. 5. 2011 19:53

Eliza:no ano,vlastně toho vínka je tam jen decka;-)a ve finále je to asi téměř stejné..bílé nebo červené..to je výraznější chuťově i barvička by byla asi trochu tmavější;-):-)
a když je tam ten květák..tak asi bílé je dobrá volba:yes:;-):-))

Eliza Eliza

27. 5. 2011 19:48

Děkuji za komentíky:-K.
Rebi, přemýšlela jsem nad tím červeným, ale protože jsem tam víno dala jen tak trochu pro aroma a chtěla jsem následně přidat i květák, zvolila jsem bílé. Kdyby to bylo jen s kořenovou zeleninou, tak souhlasím, červené se s hovězím snoubí líp. Dneska jsem usilovala zachování jemné a čisté chuti masa a zeleniny, proto třeba i to máslo jako jediný tuk..

rebeka rebeka

27. 5. 2011 19:38

Eli,parádička;-):-p:yes: víno bílé:-?neslušelo by masku líp červené;-):-?

suslajda suslajda

27. 5. 2011 19:37

:-p:-Onádhera:yes::yes:+3

chocolate chocolate

27. 5. 2011 19:15

Krásný recept Eli:-K, nemám slov...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: osobuko recept osobuko hovězí osobuko osobucco oso buco oso buko osobuco recepty hovězí osobuko recept oso buco recept telecí osobuko osobuko recepty recept na osobuko telecí osobuko recept osobuko telecí oso bucco osobuco osso buko osobucco recept osso bucco recept osobuco recept

Suroviny: osso buco mladého býčka, cibule, česnek, vývar hovězí, máslo, víno bílé, mrkev, petrželka kořenová, celer, květák, bobkový list, koření nové koření, mouka hladká, pepř, sůl, libeček, petrželka, jíška

TopRecepty.cz

Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwZK