Suroviny
Porce: 12 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 512 kJ / 1 795 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,88 g |
| Tuky | 106,94 g |
| Vláknina | 36,64 g |
| Cholesterol | 778 mg |
| Sodík | 3,96 g |
| Sůl | 9,42 g |
| Sacharidy | 93,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokrájíme si rajčátka, papriky, uzeninu stejně jako na lečo, včetně hlívy ústřičné a vše pak dáme orestovat na pokrájenou cibulku.
Krok 2: Dusíme do měkka, osolíme, opepříme, přidáme pažitku , pepř, kmín a houbové koření a vypneme, když se tekutina vypaří.
Krok 3: Brambory rozšťoucháme do měkka a přidáme jsem k nim směs z leča s hlívou.
Krok 4: K leču vmícháme vejce a sýr, promícháme vše a necháme pak odležet asi 15 minut.
Krok 5: Z hmoty uděláme malé řízečky a vložíme jsem je na vymazaný plech a pečeme je na 180 stupnů asi 25 minut do zlatova.
Podáváme s barevnou anebo nakládanou zeleninkou.
Podáváme s barevnou anebo nakládanou zeleninkou.
Zveřejněno 7. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Malé řízečky z leča, brambor a z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l82g
Moje poznámka
Malé řízečky z leča, brambor a z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l82g
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 11 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 18 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 19 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 20 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 20 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 6 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 6 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 6 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 7 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 8 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 9 hodinami
Uherská pěna
Daami před 10 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 12 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 12 hodinami
Tématické fráze:
lečo s hlívou,
hlíva ústřičná recepty,
nakládaná hlíva,
nakládaná hlíva ústřičná,
recepty z hlívy ústřičné,
zdravé recepty z hlívy ústřičné,
bramborove rizecky,
řízečky s lečem,
co použít z hlívy ustřičné,
leco z hlivy,
co se zbytkem leca,
recept z hlívy ústřičné,
zbytky z lednice s brambory recept,
nakládaná hlíva kapií a cibulí,
hlíva ústřičná nakládaná,
recepty - malé brambory,
hlíva ústričná a brambory,
llečo s hlívou,
leco s hlívou ústřičnou,
hlíva ústřičná zdravé recepty s brambory
Suroviny:
olej,
cibule,
hlíva ústřičná,
rajče,
paprika čerstvá zelená,
salám točený,
brambory,
sýr nastrouhaný,
vejce,
sůl,
kmín celý,
pažitka,
pepř,
koření houbová variace
Komentáře (11)
Ohledně těch"zbytků"stačí např.v poznámce připsat-zbylo mi...tak jsem použila
Na toto téma už tady byla několikrát diskuze. Já samozřejmě se taky snažím využít i to, co zbyde, ale můj názor je, že by se to do receptů nemělo psát. Když někdo přidá někam zbytek šunky, tak si myslím, že v receptu by mělo být napsáno např. 50 g šunky / nebo 3 plátky šunky apod. / a ne " zbytek šunky z lednice ". Nic ve zlém, já nechci kritizovat, je to můj názor, a každý může psát recepty tak, jak uzná za vhodné