Krůtí kebaby
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 993 kJ / 954 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,92 g |
Tuky | 39,14 g |
Vláknina | 32,80 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 383 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 63,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Maso je možno místo mletí připravit i v sekáčku potravin.
Recept mám vystřižený z nějakého časopisu, už nevím z jakého, je mírně poupravený. A doporučuje se podávat s rýží a pečeným česnekem.
Někomu třeba může vadit v tomto jídle chuť máty, tak si z ní udělá Mochito a do kebabů přidá jiné bylinky. Já chtěla vyzkoušet podle předpisu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 6. 2011 19:51
no coment : Jasně, každý má právo napsat svůj názor, s tím souhlasím Teď budu mluvit za sebe - nevím podle čeho a jak hodnotí ostatní uživatelé. Já hodnotím hned, když recept znám nebo mám představu o výsledné chuti a souhlasím s postupem přípravy, nebo pak hodnotím až po vyzkoušení a v obou případech je mi celkem jedno, od koho recept je. Jestli od dlouhodobých uživatelů nebo nováčků. Včera jsem třeba dala bodík ihned k svatebnímu pečení, protože se mi cukroví líbilo a je to v kategorii Zdobení bez receptu jen pro inspiraci.
Nevím, kdo je tady vyvolený a kdo není, já se považuji za běžnou uživatelku, vaření mě baví a snažím se tady přidávat to, co tady třeba ještě není. Snažím se důkladně vyhledávat. Nevkládám tady své výtvory, když třeba potřebuju zpracovat různé zbytky uzenin, sýrů atd z lednice. Máš pravdu, že je tady spousta receptů, nevím, proč zrovna tento tak zaujal. Mně se líbil, taky se mi líbí ty placičky na 2 špejlích a vím, že tady to ještě není. Dobře se to griluje nebo opéká a je to takové jídlo na léto. Je těžké říct a zhodnotit, který recept je lepší. Myslím, že pro každého je "lepší" něco jiného. Někdo má rád ryby, někdo zeleninu, někdo minutkovou přípravu . Každý si tady má možnost vybrat a najít to správné jídlo pro sebe a svou rodinu. Někdy se potřebuje nějaká rychlovka, někdy něco svátečního. Neřekla bych, že nově příchozí mají smůlu. Většinou ale vkládají recepty, které tady už jsou vícekrát, nebo tady taky dávají recepty děti a podle toho taky vypadají. Ale přijdou tady i takoví, kteří ihned od začátku zaujmou tím, co vykouzlí na talíři. Každý se může zaregistrovat a nabídnout své recepty ostatním a zase pro svou potřebu využívat recepty druhých uživatelů. Já to tak beru
Nevím, kdo je tady vyvolený a kdo není, já se považuji za běžnou uživatelku, vaření mě baví a snažím se tady přidávat to, co tady třeba ještě není. Snažím se důkladně vyhledávat. Nevkládám tady své výtvory, když třeba potřebuju zpracovat různé zbytky uzenin, sýrů atd z lednice. Máš pravdu, že je tady spousta receptů, nevím, proč zrovna tento tak zaujal. Mně se líbil, taky se mi líbí ty placičky na 2 špejlích a vím, že tady to ještě není. Dobře se to griluje nebo opéká a je to takové jídlo na léto. Je těžké říct a zhodnotit, který recept je lepší. Myslím, že pro každého je "lepší" něco jiného. Někdo má rád ryby, někdo zeleninu, někdo minutkovou přípravu . Každý si tady má možnost vybrat a najít to správné jídlo pro sebe a svou rodinu. Někdy se potřebuje nějaká rychlovka, někdy něco svátečního. Neřekla bych, že nově příchozí mají smůlu. Většinou ale vkládají recepty, které tady už jsou vícekrát, nebo tady taky dávají recepty děti a podle toho taky vypadají. Ale přijdou tady i takoví, kteří ihned od začátku zaujmou tím, co vykouzlí na talíři. Každý se může zaregistrovat a nabídnout své recepty ostatním a zase pro svou potřebu využívat recepty druhých uživatelů. Já to tak beru
10. 6. 2011 16:31
no coment : veškeré hodnocení je ryze subjektivní, každý má jiné kritérium Všichni nově příchozí mají stejnou šanci, zvláště, pokud přijdou s něčím zajímavým, neotřelým, ale hlavně chutným. Je jasné, že recept, který už tu je víckrát, pochválí jen málo lidí. Je přece ta demokracie, ne? Prosadí se ti dobří
10. 6. 2011 16:28
no coment : Proto tu jsou náhodné recepty, protože opravdu nikdo nemá čas a sílu denně sedět u nových receptů. V těch náhodných se opravdu najdou opomenuté perly,jenže když jste na dovolené, nemocný atd... nemáte ani šanci všechno hned ten den ohodnotit, takže trochu pokory a smířlivosti ano?
Uveďte i konkrétní případ a třeba fakt objevíme něco, co se přehlédlo - o tvůj recept asi nejde,když nejsi registr.... takže???
Uveďte i konkrétní případ a třeba fakt objevíme něco, co se přehlédlo - o tvůj recept asi nejde,když nejsi registr.... takže???
10. 6. 2011 16:15
nic proti nikomu určitě je to výborné ale určitě si někdo všim že hodnocení se tady dostává podle nevím čeho je tady spousta receptů a je jich tu 19000 daleko lepších ale nikdo si jich nevšimne anebo jen tak.Myslete si co chcete každý máme právo na názor.Je přece ta demokracie ne?Je tady tak 30 +- vyvolených a to je stále dokola ti co příjdou nový a nejsou tu 100 let tak mají smůlu
9. 6. 2011 19:59
Ještě jednou všem děkuji
Iljusa: Třeba si ještě mátu oblíbíš, nikdy neříkej - nikdy.
Hanka B.: Maris už odpověděla a souhlasím Pokud se přidá trochu Solamylu, tak není třeba ani vajíčko. Dělávám tak rolády z mletého masa, dávám jen Solamyl a trochu mléka, aby byla dobrá konzistence, nechám vychladit. Vejce nedávám v tomto případě vůbec.
Iljusa: Třeba si ještě mátu oblíbíš, nikdy neříkej - nikdy.
Hanka B.: Maris už odpověděla a souhlasím Pokud se přidá trochu Solamylu, tak není třeba ani vajíčko. Dělávám tak rolády z mletého masa, dávám jen Solamyl a trochu mléka, aby byla dobrá konzistence, nechám vychladit. Vejce nedávám v tomto případě vůbec.
9. 6. 2011 17:58
pěkný a určitě dobrý+20
9. 6. 2011 17:31
No Maruško, to je paráda +
9. 6. 2011 16:46
Maris, děkuju. Máš pravdu. Solamyl- bramborový škrob je dobrý. Nemá tolik KJ jako strouhanka a stačí ho málo.
9. 6. 2011 16:09
Hanka B.: Hanko, maso by mělo být namleté co nejjemněji, hodně ho propracuj / nejlépe to jde rukou / a já přidávám, když se mi zdá moc řídké, trošku Solamylu, to ale nevím, jestli je dietní, ale kebaby krásně drží.
9. 6. 2011 15:56
Musí se do mletého krůtího masa přidávat strouhanka? Bude maso držet pohromadě i bez strouhanky? Držím totiž nízkokalorickou dietu. Co nejméně tuků a sacharidů.
9. 6. 2011 08:34
Recept se mi moc líbí+16a na talíři to vypadá krásně
Ilujsa-nedalo se nezasmát nad komentářem:"plivnul mentolovou žvýkačku do skleničky!"taky mi mentol nedělá moc dobře
Ilujsa-nedalo se nezasmát nad komentářem:"plivnul mentolovou žvýkačku do skleničky!"taky mi mentol nedělá moc dobře
9. 6. 2011 08:19
9. 6. 2011 08:11
1974andrea: Dobrá, přemluvila jsi mne Přinejhorším to podstrčím někomu z rodiny
9. 6. 2011 08:07
Iljusa:Je to zajímavé,taky jsem si myslela,dokud jsem to nevyzkoušela,že mi maso bude vonět jako žvýkačka. Ale vůbec to tak není,zkuste,vyzkoušejte alespoň v jednom z kebabů a uvidíte,že vás to mile překvapí.
9. 6. 2011 07:59
Já prosím bez máty (ani Mojito nemám ráda - připadám mi to, že mi někdo plivnul mentolovou žvýkačku do skleničky) Receptík chválím
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 8 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 20 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 20 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 21 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 9 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 9 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 9 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 9 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 9 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 10 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 10 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tvarování kebabu nebylo nikdy jednodušší. Naše názorné video vás naučí skvělý trik
Šlehačkové koláčky: Nadýchané jako peříčko a krásně vláčné jsou nejen díky šlehačce, pomáhá i další netradiční ingredience
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: kebab jak se dělá kebab z čeho je kebab jak připravit kebab z čeho se dělá kebab jak naložit maso na kebab kebab z krůtího masa kebab recept kebaby jak zpracovat krůtí mleté maso jak naložit kebab recept na kebab krůtí maso recept dietní kebab krůtí recepty z jakeho masa se dela kebab recepty na kebab recept kebab jídlo kebab z jakeho masa se dela kebab
Suroviny: maso krůtí mleté, cibule, česnek, koření oregáno, máta, šťáva citronová, olej olivový, skořice mletá, vejce, sůl, strouhanka, olej
Krůtí kebaby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ8Y
45 názorů