Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 067 kJ / 733 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,35 g |
| Tuky | 18,43 g |
| Vláknina | 12,41 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 495 mg |
| Sůl | 0,87 g |
| Sacharidy | 90,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zemiaky oskrabene a nakrajame na cca 1 cm kolecka.
Krok 2: Osusime papierovou utierkou a obalime v trojobale.Ja som ochutil muku ale kazdy podla svojho.
Krok 3: Dame rozohriat olej a vyprazame do zlatista cca 5 minut - nie do makka!
Krok 4: Vyprazene zemiaky odlozime na stranu na papierovu utierku.
Krok 5: Medzi tym na vacsom pekaci rozpalime olivovy olej a dame oprazit do sklovita cibulu a cesnak. Podlejeme vinom, nechame alkohol vyvarit, pridame oprazene zemiaky, petrzlenovu vnat, bobkovy list a zalijeme vyvarom, v ktorom sme rozmiesali trosku safranu. Ochutime podla potreby. Dostaneme do varu, znizime teplotu a dusime cca 20 minut do makka, az sa nam stava zahusti zredukuje. Servirujeme same alebo ako prilohu k masu ci rybam. V nasom pripade to bola svieckova s omackou Mojo.
Zveřejněno 29. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patatas à la Importancia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJpE
Moje poznámka
Patatas à la Importancia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJpE
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 20 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 20 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 21 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 22 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 1 minutou
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 1 hodinou
Tvarohová štola
Petra.J. před 1 hodinou
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 2 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 2 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 3 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 4 hodinami
Tématické fráze:
patatas a la importancia,
la-patatas,
česnek javan,
patatas mojo,
domaci patatas recept,
příprava patatas
Suroviny:
brambory,
mouka,
vejce,
strouhanka,
víno,
vývar masový,
olej,
cibule,
česnek,
bobkový list,
sůl,
šafrán,
olej olivový,
pepř mletý
Komentáře (19)
Kedze tato uzivatelka, bola z toprecepty.cz a toprecepty.sk vylucena, jej prispevky su automaticky vymazuvane.
Hmm:
Ale vazne , ked je dlho clovek vonku tak sposob jeho vyjadrovania je nechtiac neprijemny, kombinacia bol som videl som a ovela horsia slovencina.Dik za upozornenie dam si viac pozor.
Preco viac nickov , neviem na ktorej stranke sa udomacnim.
Ked si si vsimol ja som nikdy nenapadol dakoho za Cesku alebo Slovensku kuchynu... lebo ju neviem.Ale tak ako si stojim za svojim na anglickych strankach ked dakdo vari totalny blivajz a vola to Cina so specifickym menom tak si poviem svoje aj na Ceskych alebo Slovenskych aj ked sa to vela ludom nepaci.
Cheers
Tvoj recept je úžasný, ako aj všetky ostatné.