Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš III

Tradiční hovězí guláš potřebuje dostatek péče a hlavně času na přípravu a následné proležení, aby se chutě rozvinuly. Ne vždy ale máme tolik času nebo energie, a proto jsme si pro vás připravili úspornější, rychlejší, variantu - v tlakovém hrnci.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min příprava v tlakovém hrnci

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava, příprava v tlakovém hrnci)

25. 7. 2008 13:07

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 868 kJ / 1 402 kcal
Bílkoviny169,96 g
Tuky56,55 g
Vláknina23,80 g
Cholesterol 425 mg
Sodík 3,05 g
Sůl7,60 g
Sacharidy47,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já dělám guláš v" tlakáči", proto těch 20 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

22. 8. 2013 22:23

nedávala jsem gulášové koření ani nezahušťovala, to zahustila cibule... a táhla jsem ho pomalu, tři hoďky na sporáku ;-)výborný byl:-p;-):yes: přidávám bodík a foto, jestli neva:-)

Dáda

7. 2. 2013 21:46

:yes::yes::yes::yes: supeer, jen se po něm zaprášilo :-K;-)

Eliza Eliza

10. 1. 2013 22:28

Dooga:Aaa?? ...Tvoje guláše jsou jistě dobré.

Dooga Dooga

10. 1. 2013 22:26

Eliza: Guláš dělám docela často, ale nikdy s protlakem. A že jsou to guláše. :-p;-)

Eliza Eliza

10. 1. 2013 22:19

Kuchar martin: Tak takového kuchaře, jako jsi ty, bych raději nepotkala. Možná, že "eguleš" se dělá tak, jak píšeš:-)), ovšem takové jídlo nikdo nezná:no:. Ale guláš se dělá z masa, cibule, mleté papriky a k dokonalosti je doveden rajským protlakem. Klidně i lžičku cukru, je-li třeba. Hlavně žádná mouka, maximálně chlebová strouhanka. Guláš není omáčka, ale maso s vypečenou šťávou.;-)

tojejedno

10. 1. 2013 20:13

Kuchar martin: guláš se vaří s protlakem, nevím proč to kritizovat... a bez cibule??? tak to je pak cokoliv jiného, jen ne guláš! I Vaněk (jistě víte kdo to je, když jste kuchař) radí kolik masa tolik cibule. Jíška tam moc nepatří, ale protlak a cibule jistě. Nejlepší je guláš dochutit chlebovou kůrkou.

Kuchar martin

19. 12. 2012 14:11

Gulaš s protlakem :-? no ble nejlíp s eguleš děla tak že maso dusite do měka pak ho vyjmete a tu štavu vydusite na tuk,zaprašíte moukou opražíte zalijete vodou přivedete do varu dochutíte a je to žadny oorotlak žadna cibule a vubec žadna jíška(bobky) :yes:

Dajda Dajda

13. 11. 2012 12:56

Pánové, je vidět, že sice kritizujete a odmítáte, ale sami ani nevíte, co vlastně. Rajský protlak se běžně do guláše dává. A že by ho osladil? Je to vařením zahuštěná rajská šťáva, tak jak by mohl něco osladit?:-//

Martin

13. 11. 2012 12:32

gulášové koření.. to je něco jako vegeta? .. vegeláš :-) jinak já raději hovězí zadní na guláš. Bohužel nezkusim pač věci typu g. koření, protlak apod. mě nesmí přes práh.

lari

7. 11. 2012 22:06

No to je hrůza, guláš s gulášovým kořením a rajským protlakem. To snad tak může vařit jen absolutní neznalec a bezchuťový člověk. Guláš se, pokud vím, vaří vždy se samostatným kořením a nevím proč ho sladit protlakem. Brrrrrrrrrrrrr:-((:-//:-((:-//;-(

Ondra

11. 9. 2012 21:32

Můj první pokus o guláš a povedlo se perfektě! Akorát sem v tlakovym dělal 45min aby se maso hezky rozpadalo, příště zkusim ubrat čas, jestli bude výsledek stejnej :)
díky za recept!

Radek

5. 9. 2012 13:48

Gulášek dobrej. Hledal jsem recept jen pro upřesnění- takhle jsem ho vařil i předtím. Akorát ta jíška tady je myšlená jakože hotová co e prodává v krabičce? Tu nepoužívám, přijde mi dost jednoduchý a lepší udělat si jí sám. Jinak díky :-)

zuzkade zuzkade

30. 8. 2012 14:35

vynikající dávám bodík:yes:akorád to nedělám v tlakovém hrnci takže si na gulašek trošku počkáme;-)uudělám k tomu chlupaté knedlíky a je vymalováno

Petr 30 let

20. 2. 2010 22:47

Dekuji za navod jak na to :-D

Puvodne mela varit pritelkyne ale nejak jsme se pohadali a ja uz mel hlad tak jsem to zkusil a ejhle dobry je to ja se jeste naucim varit ne :-) :yes: diiiik

Eliza Eliza

24. 9. 2009 23:30

Papričko, ta barva...:-p Úžasné... Musím zase "oprášit" klasiku:-!:-!:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí guláš guláš hovězí guláš recept recept hovězí guláš recept na hovězí guláš gulas recept hovězí guláš podle pohlreicha guláš hovězí recept na guláš výborný hovězí guláš hovězí guláš z kližky hovezi gulas s rajskym protlakem jíška do guláše recepty hovezi gulas gulas top recepty gulas z hoveziho guláš recept hovězí recepty na hovězí guláš recept guláš hovězí hovězí guláš recepty

Suroviny: kližka hovězí, cibule, česnek, paprika čerstvá bílá, paprika sušená sladká, koření gulášové, protlak rajčatový, kmín drcený, majoránka, pepř mletý, sůl, sádlo, vývar hovězí, jíška tmavá instantní

TopRecepty.cz

Hovězí guláš III

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpj1