Suroviny
Porce: plech 30x40cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 628 kJ / 3 974 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,51 g |
| Tuky | 111,38 g |
| Vláknina | 14,18 g |
| Cholesterol | 1,74 g |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,26 g |
| Sacharidy | 633,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh z bílků, přidáváme po částech moučkový cukr, opět zašleháváme. Dále už jen lehce zamícháme postupně žloutky (už ne šlehačem) a nakonec zase po částech už jen lehce mouku.
Krok 2: Pečeme asi 20 minut při 170°C.
Krok 3: Krém:
Uvaříme pudink = 1 l mléka, 3 pudinky + cukr. Do uvařeného ještě horkého vmícháme máslo a necháme za občasného míchání vychladit. Potom do studeného pudinku lehce vmícháme zakysané smetany a ochutíme, kdo má rád sladší, přidá ještě moučkový cukr (zakysaná smetana sladkost sráží). Krok 4: Potřeme vychládlý korpus, poklademe různým ovocem – toto zatlačíme do krému a povrch zarovnáme a dáme do lednice, než budeme mít hotovou polevu. Krok 5: Poleva:
v kastrůlku ponořeném v horké vodě rozehřejeme máslo, přidáme smíchaný cukr ze solamylem a kakaem, promícháme a vše spojíme přidáním horké vody. Mícháme do hladka. Krok 6: (Pozn.: Pokud by se Vám náhodou někdy stalo, že se poleva jakoby srazí – to je jen k dobru, protože přidáním dalších 1-2 lžic horké vody se nic nepokazí a za stálého míchání se směs znovu krásně spojí a je pěkně hebká…- jen míchat a míchat a nebát se toho, výsledek se dostaví). Krok 7: Hotovou polevu vyndáme z horké vody a promícháváme občas, aby trochu vychládla. Krok 8: Polevu lijeme doprostřed moučníku – lépe se roztírá do stran. Krok 9: Posypeme hned jemně strouhanou tatrankou. Krok 10: Piškot dáme ztuhnout do ledničky, klidně až do dalšího dne. Pudink se zakysanou potřebuje delší dobu, ale samozřejmě jej můžete krájet ten den po vychlazení asi za 2 hodiny, jen bude měkčí. Na fotce krájeno 2.den.
Uvaříme pudink = 1 l mléka, 3 pudinky + cukr. Do uvařeného ještě horkého vmícháme máslo a necháme za občasného míchání vychladit. Potom do studeného pudinku lehce vmícháme zakysané smetany a ochutíme, kdo má rád sladší, přidá ještě moučkový cukr (zakysaná smetana sladkost sráží). Krok 4: Potřeme vychládlý korpus, poklademe různým ovocem – toto zatlačíme do krému a povrch zarovnáme a dáme do lednice, než budeme mít hotovou polevu. Krok 5: Poleva:
v kastrůlku ponořeném v horké vodě rozehřejeme máslo, přidáme smíchaný cukr ze solamylem a kakaem, promícháme a vše spojíme přidáním horké vody. Mícháme do hladka. Krok 6: (Pozn.: Pokud by se Vám náhodou někdy stalo, že se poleva jakoby srazí – to je jen k dobru, protože přidáním dalších 1-2 lžic horké vody se nic nepokazí a za stálého míchání se směs znovu krásně spojí a je pěkně hebká…- jen míchat a míchat a nebát se toho, výsledek se dostaví). Krok 7: Hotovou polevu vyndáme z horké vody a promícháváme občas, aby trochu vychládla. Krok 8: Polevu lijeme doprostřed moučníku – lépe se roztírá do stran. Krok 9: Posypeme hned jemně strouhanou tatrankou. Krok 10: Piškot dáme ztuhnout do ledničky, klidně až do dalšího dne. Pudink se zakysanou potřebuje delší dobu, ale samozřejmě jej můžete krájet ten den po vychlazení asi za 2 hodiny, jen bude měkčí. Na fotce krájeno 2.den.
Zveřejněno 18. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudinkové řezy s tatrankovým posypem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oApN
Moje poznámka
Pudinkové řezy s tatrankovým posypem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oApN
Nejnovější recepty
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 1 hodinou
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 6 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 6 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 10 hodinami
Hovězí mleté kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Olejový korpus na dort
Terkinka před 4 minutami
Salát z bílé ředkve s mrkví
Mishmaja před 28 minutami
Karlovarské knedlíky I
mamina3 před 38 minutami
Houbová smaženice
magdalenka před 52 minutami
Rohlíčky ze šlehačkového těsta
iveta.kroul před 54 minutami
Bramborák POHODA
magdalenka před 1 hodinou
Ohavečské brambory
magdalenka před 1 hodinou
Bábovka z cukety
Rosnicka710 před 1 hodinou
Bramboračka č. 3
Mon17 před 1 hodinou
Slepičí polévka s noky
Merylas před 3 hodinami
Tématické fráze:
pudinkové řezy,
luxusní pudinkové řezy,
řezy s tatrankami,
řezy s tatrankou,
pudinkové pracny,
řezy z tatranek,
moučníky a řezy recepty,
moučník s tatrankovým krémem,
buchta s tatrankou,
pudinkové řezy s ovocem a tatrankovým sypáním,
luxusní řezy,
řezy z tatrankami,
poleva z pudinku a vody,
rezy s tatrankovym kremem,
buchta s pudingem a tatrankou,
pudinkové řezy se zakysanou smetanou,
jemna a hebka jahodová bublanina,
řezy s tatranky,
jablečné řezy luxusní,
buchta s tatrankovým posypem
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
smetana zakysaná,
máslo,
ovoce,
kakao,
cukr moučkový,
máslo,
solamyl,
voda,
tatranka čokoládová
Komentáře (39)
Ale tento krém není moc tuhý, takže možná, že jsi měla jen o něco měkčí, než já. Trochu to jistí to máslo, mělo by být takové to tužší...
Díky za vyzkoušení, těší mě to
Magdalenka - plech 30x40cm, mám to uvedeno nahoře u rcptu.
Ešte dotaz - nie je to robené na najväčšom plechu do rúry? Podľa fotiek neviem tipnúť veľkosť plechu. Dík!
Už nemůžu na vzkazy ani svoje recepty
přikládám recept, podle kterého jsem pekla tento piškot http://www.toprecepty.cz/recept/15574-zakladni-pis..., je tam vidět i postup...
Ono je více způsobů, jak našlehat piškotové těsto, např.
a)šlehat žloutky s cukrem, přidat sníh a mouku, nebo
b)šlehat celá vejce s cukrem, přidat mouku... To možná myslíš.
Je to v podstatě jedno, jaký způsob zvolíš, hlavně vždy pořádně šlehat, já jsem spokojená s tímto uvedeným postupem, zdá se mi rychlý a ověřený.
Pokud šlehám s přidáním oleje a prášku do pečiva, volím způsob žloutky s cukrem do pěny, přidat olej,příp. mléko/vodu a nakonec sníh a mouku s pr.do pečiva.
Kdyby Ti to takhle nestačilo, napiš...