Kvašené pikantní zelí
Kombinace zelí a křenu dává tomuto zelí říz. Perfektně doplní pečené maso, ale je skvělé i samotné jako salát. Zelí je plné vitamínů a díky bakteriím mléčného kvašení má příznivý vliv na naše zažívání.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 439 kJ / 3 690 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 174,98 g |
| Tuky | 26,81 g |
| Vláknina | 317,97 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 62,22 g |
| Sůl | 150,30 g |
| Sacharidy | 536,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí nakrouháme a dáme do dostatečně velké nádoby, ve které budeme vše míchat.
Krok 2: Mrkev nastrouháme na hrubo, křen na jemno a papriku na slabé proužky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na osminky. Kopr posekáme.
Krok 3: Mrkev, cibuli, jablka, křen, kopr, Deko a koření přidáme k zelí a dobře promícháme.
Krok 4: Pěchujeme do vhodné velké nádoby (soudku, zeláku) a řádně mačkáme, aby zelí pustilo co nejvíce šťávy. Zatížíme.
Krok 5: Necháme kvasit asi 4-6 týdnů při pokojové teplotě v tmavé místnosti.
Zveřejněno 11. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kvašené pikantní zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJm6
Moje poznámka
Kvašené pikantní zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJm6
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 6 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 7 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 3 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 6 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 6 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 7 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 7 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 8 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 8 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 8 hodinami
Tématické fráze:
kvašené zelí,
kvašené zelí recept,
domácí kvašené zelí,
recept na domácí kvašené zelí,
recept na kvašené zelí,
kvaseni zeli,
kvašené zeli ve sklenici,
šlapání zelí,
kvašené červené zelí,
kvašené zelí recepty,
zeli kvašene,
recept kvašené zelí,
recepty kvašené zelí,
jak udělat kvašené zelí,
šlapané zelí,
kvašené zelí s křenem,
recepty na kvašené zelí,
kvasene zeli do sklenic,
nádoba na kvašení zelí,
pikantní zelí
Suroviny:
zelí bílé,
cibule,
paprika,
mrkev,
jablko,
křen,
deko,
kmín celý,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření mleté,
kopr
Komentáře (25)
.ja to letos delam poprve,nadusala jsem ho do sklenic se sroubovacimi vicky,dala na tacek v kuchyni,jedna flaska evidentne pracuje,tece z ni stava a zeli bubla,druha nedela vubec nic a ve treti bylo mene zeli,tak jsem ji dolila solnych roztokem a take nedela nic.mam dilema,zdali ty nepracujici sklenice otevrit a eventualne jeste dolit roztokem,nebo to mam tak proste nechat a cekat.zeli je ve sklenicich 4 dny.a pokud nezacne kvasit a zustane bile je potom pozivatelne?
diky moc pokud mi nedkdo bude chtit poradit