Škvarkové rohlíčky retro
Škvarkové rohlíčky jsou klasikou, která voní dětstvím a tradicí. Retro pochoutka s křupavým těstem a bohatou škvarkovou chutí je ideální pro chvíle pohody. Připravte si tyto rohlíčky podle osvědčeného a jednoduchého receptu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 011 kJ / 1 915 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,93 g |
Tuky | 115,58 g |
Vláknina | 8,75 g |
Cholesterol | 283 mg |
Sodík | 366 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 177,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vále zpracujeme všechny přísady v těsto, které dobře propracujeme, až se nechytá válu. Mléko přidáváme podle potřeby.
Krok 2: Z těsta vyválíme váleček, odkrajujeme malé kousky a tvoříme rohlíčky. Skládáme je na plech, vyložený pečicím papírem.
Krok 3: Pečeme do růžova ve vyhřáté troubě. Horké obalujeme ve vanilkovém cukru.
Zveřejněno 28. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové rohlíčky retro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N5BK
Moje poznámka
Škvarkové rohlíčky retro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N5BK
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 11 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 12 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 minutami
Jahodové muffins
kahus308 před 17 minutami
Meruňkový koláč
Evellinka před 44 minutami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 2 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 8 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 9 hodinami
Tématické fráze:
škvarkové rohlíčky,
škvarkové cukroví,
výborné škvarkové rohlíčky,
skvarkove vanilkove rohlicky,
škvarkove rohlíky,
vánoční cukroví škvarkové,
vanilkové rohlíčky škvarkové,
vanilkové rohlíčky ze škvarků,
škvakové cukroví,
rohlíčky se škvarky,
cukroví škvarkové rohlíčky,
škvarkové rohlíčky recept,
retro recepty,
škvarky na sladkosti,
škvarkové placky retro recepty,
svarkove cukrovinky,
starodavne vanilkove rohlicky,
retro cukrovinky,
skvarkove bez lepku,
recept na retro potraviny
Suroviny:
mouka hrubá,
škvarky,
cukr,
žloutek,
máslo,
vanilka,
oříšky,
mléko,
kůra citronová
Komentáře (6)
Jen bych chtěla k tomu dodat, že by bylo dobré uvádět u receptů na kolik stupňů péct a né jen napsat vyhřátá trouba. Kdo začíná péct, tak se mu může stát to co mi u tohoto receptu a to peču skoro 40 let... První plech jsem pekla na 170°C a rozlily se do větších placek, tak jsem troubu snížila na 150°C, nechala otevřenou, až chvíli vychladne a druhý plech už dopadl lépe ( viz. foto).
Rohlíčky jsou jinak moc dobré, ale obalovat v cukru taky až vychladnou, jinak je na nich hodně cukru. Určitě je ještě budu péct, až budou škvarky, jen zkusím dát místo hrubé mouky hladkou, těsto se trošku drobilo.