Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky sv. Vojtěcha - upravené

Jedním z prvních druhů cukroví, které pečeme před Vánoci, jsou perníčky. Svojí medovou a kořeněnou vůní nám provoní bydlení. Perníčky však nemusí být jen k snědku, můžete z nich vyrobit také voňavou výzdobu.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 38 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 8 min

38 min (30 min příprava + 8 min tepelná úprava)

4. 12. 2011 18:39

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

4 plechy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 149 kJ / 3 382 kcal
Bílkoviny96,04 g
Tuky56,94 g
Vláknina16,25 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 454 mg
Sůl0,93 g
Sacharidy613,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původní recept na tyto perníčky pochází ze stránek Chytrá žena a Vánoční sen. Mají se přidat pouze vaječné žloutky. Ovšem protože se při realizaci prostě nedařilo vytvořit těsto - bylo to suché jako strouhanka - přilila jsem oddělené bílky. Výsledek je velmi dobrý, perníčky jsou chutné a měkounké.

Pokud by někdo chtěl tmavé perníčky, přidá do těsta (do tekuté části) 2 lžíce kakaa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

eva hubova eva hubova

5. 12. 2011 00:14

A pak mi říkej, že nepečeš:-))máš je krásné:-p:yes:+5

Eliza Eliza

4. 12. 2011 21:51

Sice nevypadají jako klasické perníčky - to bych musela těsto obarvit kakaem a pro lesk potřít vajíčkem.;-) Ale jsou fakt chuťově skvělé, neříkala bych to, kdyby to tak nebylo. Těsto je možné použít i na menší kousky, i slepované marmeládou, polité čokoládou nebo marcipánem, ozdobené mandlí, oříškem nebo kouskem kandovaného ovoce... Já už to dělat nebudu, ale dovedu si to s úspěchem představit. Je překvapivě tvárné a dobré.

Za body moc děkuji, i když nemám jinou zásluhu, než vlastnoruční úpravu nerealizovatelného receptu, kolujícího bůhví proč po internetu...

Betyna

4. 12. 2011 21:06

:yes: moc se mi líbí!

Eliza Eliza

4. 12. 2011 19:01

Pajaja: Já vím... U prvního plechu jsem na to zapomněla :-8 - je vidět, že moc nepeču...:-8 A pak jsem se na to vybodla záměrně. Ovšem překvapila nás výborná chuť (a to já sladké teda nemusím), tak proto sem dávám. Původní recept zní "bez bílků", ale to se prostě nedalo spojit, tak jsem tam musela vzteky frknout i ty bílky.
Nevím, jestli perníčky neztvrdnou, ale po vychladnutí jsou báječné. Takto upravené těsto doporučuji k vyzkoušení. Dcera už ani nevečeřela, jak se jich přejedla, a návštěva (i když zaměstnaná navazováním mašliček), si také pochvalovala...:-):yes:

Pajaja

4. 12. 2011 18:53

Eli, hezké! :-):yes: + Lesklé je to ale hezčí. . . Toho sobíka Bobíka jsem letos měla půjčeného od kolegyně a dělala jsem je na dětské vánoční trhy tady u nás.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slepované perníčky vánoční perníčky slepované perníčky s kakaem perníčky slepované dají se slepovat perníčky? vánoční perníčy slepované testo na perníčky obarvene perníčky měkké slepované pohlreich perníčky recept recept na původní perníčky pečeme sobík perníčky sobík původní recept na perníčky těsto na perníčky s kakaem a čokoládou pernicek sobik pernicky sv.vojtecha marcipán na perníky původní recept slepovane-pernicky slepované medovníky recept na původní vánoční perníčky

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, vejce, mléko, med, sádlo, prášek do perníku, koření hřebíček, koření nové koření, skořice mletá, vejce

TopRecepty.cz

Perníčky sv. Vojtěcha - upravené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K5ll