Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opičí sádlo

Připravte se na výlet do kuchyně minulosti, kde každá pochoutka má svůj příběh a každé sousto je milovaným pamětníkem doby. I obyčejné sádlo se dá upravit do podoby mnoha chutí podle přidaného koření a česnek to vždy jistí!

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 7 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 2 min

7 min (5 min příprava + 2 min tepelná úprava)

9. 1. 2012 13:27

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zase jeden recept - nerecept :-)

Kdysi nám to chystávala maminka...proč je sádlo opičí, opravdu nevím. Možná - že se "opičí" (napodobuje) sádlo podpečínkové? :-))

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kacita a Sofinka Kacita a Sofinka

26. 4. 2017 08:46

Teď jsem to dosnídala:-D. Ať žije dieta:-D. Výborné opravdu:yes::-!

gabrusa

6. 4. 2017 12:56

Náramná dobrota, taky občas dělám. Zkuste ještě přidat trochu majoránky.

cathleen cathleen

11. 4. 2016 10:27

Gabriela Krausová: doufám, že chutnalo:-p

Gabriela Krausová

7. 4. 2016 14:45

Táhne min na 81.rok. Při zmínce o opičím sádle jse ožila a jela po informacích. Když jsem byla malá holka, vím, že se opičí sádlo kupovalo u řezníka. Bylo to omastek chudých lidí. Byly to kusy sádla, které obsahovaly nějaké kousíčky čehosi. Netuším z čeho ten omastek byl,ale byl lev ný a to rozhodovalo. Hned si opičí sádlo podle Vašeho receptu vyrobím a a díky:yes::-KGabriela Krausová@seznam.cu

Jiřka

26. 3. 2016 21:39

Tak opičí sádlo si pamatují z internátu v letech 1963-1966 to bylo v jídelně každý si mohl namazat kolik chtěl mi chutnalo domů bylo daleko až na Ostravsko na intru jsem byla na Šembachu (Meziboří u Litvínova)

Karolína

22. 3. 2016 15:58

Tyhle stránky moc nemám ráda,:-Svždy slintám jako pes a pak doma zbodnu cokoliv,cvičení-necvičení a tenhle receptík je zrovna jeden z těch,které chtě-nechtě budu muset vyskoušet. Takže vám pěkně dekuji a dávám mega-bodík,neb sádlo a podobné hříšnosti miluji,protože jsem na tom vyrostla. :-p

gabrusa

14. 3. 2016 12:17

Nabízím ještě jinou variantu k vyzkoušení - do chladnoucího sádla (a míchat, aby přidané ingredience nepadly až ke dnu ale hezky se "vznášely") přidat trochu plnotučné hořčice, smaženou cibulku a rozetřený česnek.... k tomu dobrý chlebík a boule za ušima jsou jistota. :-)

cathleen cathleen

1. 12. 2015 10:12

magdalenka: na lokše s tímto sádlem bych se určitě pozvat nechala moc ráda:-D:yes:

magdalenka magdalenka

1. 12. 2015 09:58

DANUSKA: robím na teflónovej panvici,alebo na "rozptyľovači plynu" - je to taká kovová platňa na plynovom sporáku.

DANUSKA

30. 11. 2015 22:05

magdalenka:MILUJU LOKŠE,DĚLÁVALI JSME JE NA KAMNECH.TEĎ UŽ NENÍ KDE...

magdalenka magdalenka

29. 11. 2015 20:12

Piekla som lokše, potierali sme ich týmto sádlom. Dobrota neskutočná!

Simona Skolakova Simona Skolakova

8. 3. 2015 11:04

cathleen:no však jsem si to hned představila na čerstvém chlebíku;-):-D

cathleen cathleen

8. 3. 2015 11:00

A úžasně dobré je na čerstvém kváskovém chlebu :-8
magdalenka: věřím, u nás frčí taky, takže ho nedělávám moc často :-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

8. 3. 2015 10:52

Opičí sádlo může být dobrota:-pškoda,že teď moc tuků nemůžu,ale jistě vyzkouším,protože ve většině domácností se o výpek z pečeného masa perou a toto je super vychytávka;-):yes:má to super název,slyším to prvně:-8

magdalenka magdalenka

8. 3. 2015 09:57

Ivi, pravidelne vyrábam, ja aj muž to miujeme, aj teraz mám v chladničke. Len neviem o tom, či vieš, aká je toto vzácnosť? Minulý týždeň som v obchode videla "Nátierková masť s cesnakom". vyzeralo to ako toto, bolo to v malých kelímkoch a -podrž sa-kilo stálo 9,9 euro!

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: česnek v sádle opičí chléb opičí chleba sádlo pění sádlo na chleba opičí chleba recept váha jednoho rohlíku staré sádlo při smažení pění sádlo česnek se sádlem česnek se solí a sadlem na sádle staré sádlo proc peni sadlo sádlo při škvaření pění sádlo škvaření pění opičí maso cesnek v soli a sadle chleba se sadlem česnek v sadle recept

Suroviny: sádlo, kmín drcený, česnek, sůl

TopRecepty.cz

Opičí sádlo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQlG