Opičí sádlo
Připravte se na výlet do kuchyně minulosti, kde každá pochoutka má svůj příběh a každé sousto je milovaným pamětníkem doby. I obyčejné sádlo se dá upravit do podoby mnoha chutí podle přidaného koření a česnek to vždy jistí!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zase jeden recept - nerecept :-)
Kdysi nám to chystávala maminka...proč je sádlo opičí, opravdu nevím. Možná - že se "opičí" (napodobuje) sádlo podpečínkové? :-))
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 4. 2017 08:46
Teď jsem to dosnídala. Ať žije dieta. Výborné opravdu
6. 4. 2017 12:56
Náramná dobrota, taky občas dělám. Zkuste ještě přidat trochu majoránky.
11. 4. 2016 10:27
Gabriela Krausová: doufám, že chutnalo
7. 4. 2016 14:45
Táhne min na 81.rok. Při zmínce o opičím sádle jse ožila a jela po informacích. Když jsem byla malá holka, vím, že se opičí sádlo kupovalo u řezníka. Bylo to omastek chudých lidí. Byly to kusy sádla, které obsahovaly nějaké kousíčky čehosi. Netuším z čeho ten omastek byl,ale byl lev ný a to rozhodovalo. Hned si opičí sádlo podle Vašeho receptu vyrobím a a díkyGabriela Krausová@seznam.cu
26. 3. 2016 21:39
Tak opičí sádlo si pamatují z internátu v letech 1963-1966 to bylo v jídelně každý si mohl namazat kolik chtěl mi chutnalo domů bylo daleko až na Ostravsko na intru jsem byla na Šembachu (Meziboří u Litvínova)
22. 3. 2016 15:58
Tyhle stránky moc nemám ráda,vždy slintám jako pes a pak doma zbodnu cokoliv,cvičení-necvičení a tenhle receptík je zrovna jeden z těch,které chtě-nechtě budu muset vyskoušet. Takže vám pěkně dekuji a dávám mega-bodík,neb sádlo a podobné hříšnosti miluji,protože jsem na tom vyrostla.
14. 3. 2016 12:17
Nabízím ještě jinou variantu k vyzkoušení - do chladnoucího sádla (a míchat, aby přidané ingredience nepadly až ke dnu ale hezky se "vznášely") přidat trochu plnotučné hořčice, smaženou cibulku a rozetřený česnek.... k tomu dobrý chlebík a boule za ušima jsou jistota.
1. 12. 2015 10:12
magdalenka: na lokše s tímto sádlem bych se určitě pozvat nechala moc ráda
1. 12. 2015 09:58
DANUSKA: robím na teflónovej panvici,alebo na "rozptyľovači plynu" - je to taká kovová platňa na plynovom sporáku.
30. 11. 2015 22:05
magdalenka:MILUJU LOKŠE,DĚLÁVALI JSME JE NA KAMNECH.TEĎ UŽ NENÍ KDE...
29. 11. 2015 20:12
Piekla som lokše, potierali sme ich týmto sádlom. Dobrota neskutočná!
8. 3. 2015 11:04
cathleen:no však jsem si to hned představila na čerstvém chlebíku
8. 3. 2015 11:00
A úžasně dobré je na čerstvém kváskovém chlebu
magdalenka: věřím, u nás frčí taky, takže ho nedělávám moc často
magdalenka: věřím, u nás frčí taky, takže ho nedělávám moc často
8. 3. 2015 10:52
Opičí sádlo může být dobrotaškoda,že teď moc tuků nemůžu,ale jistě vyzkouším,protože ve většině domácností se o výpek z pečeného masa perou a toto je super vychytávkamá to super název,slyším to prvně
8. 3. 2015 09:57
Ivi, pravidelne vyrábam, ja aj muž to miujeme, aj teraz mám v chladničke. Len neviem o tom, či vieš, aká je toto vzácnosť? Minulý týždeň som v obchode videla "Nátierková masť s cesnakom". vyzeralo to ako toto, bolo to v malých kelímkoch a -podrž sa-kilo stálo 9,9 euro!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 4 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 14 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 17 minutami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 24 minutami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 1 hodinou
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 3 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 5 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 6 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 7 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 7 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 7 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Místo obligátních chlebíčků a klasických jednohubek můžete připravit originální chuťovky. Překvapíte jimi i potěšíte
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Další recepty
Tématické fráze: česnek v sádle opičí chléb opičí chleba sádlo pění sádlo na chleba opičí chleba recept váha jednoho rohlíku staré sádlo při smažení pění sádlo česnek se sádlem česnek se solí a sadlem na sádle staré sádlo proc peni sadlo sádlo při škvaření pění sádlo škvaření pění opičí maso cesnek v soli a sadle chleba se sadlem česnek v sadle recept
Suroviny: sádlo, kmín drcený, česnek, sůl
Opičí sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQlG
62 názorů