Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ratatouille

Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm, jehož základ tvoří rajčata, papriky, cuketa, lilek a cibule. Směs dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Pokrm podáváme buď jako přílohu nebo jako samostatný chod. Je vhodný i jako lehká večeře.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

19. 8. 2008 09:44

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 601 kJ / 383 kcal
Bílkoviny12,11 g
Tuky2,94 g
Vláknina24,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy68,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana

2. 7. 2010 23:42

Ratatouille je úžasné, opět trochu jiné než vegetable curry, ale stejně chutné. Díky za recept. přidávám ještě žampiony nebo jiné houby. Těstovinová rýže jako příloha taky není od věci, i když stačí toustík či česneková bagetka :-K:-p;-):-):-))

maris maris

16. 6. 2010 13:41

Sebeno, díky za krásné fotky:-) jsem moc ráda, že jste si pochutnali, i když tento recept si opravdu nemohu přivlastnit;-):-))

zizala zizala (moderátorka)

16. 6. 2010 12:53

Teda, Sebeno, to masíčko...:-p:yes::yes:
Jinak já tuhle baštu nejraději horkou s křupavou bagetkou :-p:-p

sebena sebena

16. 6. 2010 12:28

Dnes jsem opět připravila k obědu, tentokrát jako přílohu k masu, je to prostě vynikající:yes:, posílám bodík a foto;-)

maris maris

3. 6. 2010 17:52

Amálko, děkuju a tu část roku v jižní Francii Ti z celého srdce závidím:-8:-K;-):-))

amalia amalia

3. 6. 2010 17:45

ratatouille patri k mojim oblubenym, cast roka zijem v juznom francuzsku a mozem potvrdit, ze francuzi ju robia takto, akurat do nej este pridavaju cesnak a cerstvy tymian. a cukor urcite nedavaju:-O posielam ti bodik:yes:

Rattatouile

11. 3. 2010 19:17

nic vezlem ale Ratatouille se vari jinak a chybi tak cukr a paprikas

Kočipatá

14. 11. 2009 21:28

Do Ratatouille patří cukr.

Jindra

14. 11. 2009 16:47

Moje dcera vyděla film Ratatouille a chtěla to jídlo ochutnat. Vyzkoušela jsem tento recept a svelkou radostí ho doporučuji! ;-)

Eliza Eliza

7. 11. 2009 13:12

Francouzi to dusí dokonce hodinu :-O;-). Také dělám jen poloviční dobu - jako Maris...;-)

jarin

7. 11. 2009 13:07

Nemělo by se to dusit kratší dobu ? Přidal jsem rajčata až na konec a šlo to.

bazalka

5. 8. 2009 16:43

Teď je sezona krásných lilků, cuket, papik a rajčat, tak ratatouille na stole nesmí chybět. Hlavně ať to není "ratatulíí" podle "mistra" Babici. To nee...:-D:-D:-D

marie

5. 8. 2009 16:28

Je to skvělé jídlo, už jsem ho dělala podle nějakého receptu a teď vyzkouším tento.:-)

Hanina

30. 4. 2009 06:58

Vypadá to dobře, hned jak bude první zeleninka, hupnu na to.:-8

Svetlana Svetlana

16. 4. 2009 12:43

Jani, jakto, že si nebyla se svýma princeznama na stejnojmenné pohádce?:-O:-OÚžasná, krásná, o vaření...až ji někde uvidíš, neváhej:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zeleninové ratatouille ratatoule recept ratatui ratatoule ratatoullie recept ratatui recept zelenina ratatouille recept na ratatoule ratatoulle francouzské zeleninové ratatouille ratatuille recepty ratatoule ratatoule-recept ratatuile ratatouille recept podle filmu recept na ratatui recept ratatoule rattatouille recept ratatui ratatoulle recept

Suroviny: lilek, cuketa, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, olej olivový, bazalka čerstvá, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Ratatouille

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYz6