Briošky různých tvarů
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 39 661 kJ / 9 479 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 278,64 g |
Tuky | 173,36 g |
Vláknina | 68,75 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 4,62 g |
Sůl | 11,29 g |
Sacharidy | 1 666,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tvary briošku
Stříhané
Ježci – stočené kousky těsta upravíme do podélného tvaru a potíráme vajíčkem. Necháme nakynout a zaschnout. Po nakynutí znova potíráme vajíčkem a stříháme nůžkami ostny. Jako oči připevníme dvě malé rozinky.
Zajíčci – Stočené kousky těsta potíráme vajíčkem a necháme nakynout. Potom nůžkami nastříháme v předu ouška a v zadu kolmo ocásek.
Sůvy – stočené kousky těsta upravíme do podélného tvaru, potíráme vajíčkem a po nakynutí stříháme ouška jako u zajíčka. Žiletkou pak uděláme podélně asi 4 mělké rýhy. Pod ouška dáme jako oči malé rozinky.
Pletené
Provazec- uděláme ze dvou pramínků které dáme k sobě, ohneme uprostřed a všechny 4 konce přisuneme k sobě a 2 cm od konců zaštípneme k sobě.
Hrozen- splétáme ze dvou pramínků. Přeložíme je přes sebe křížem, jeden ohneme a přeložíme opět přes sebe. Dále pak splétáme jako spodní vrstvu skládané vánočky.
Zoubek- upleteme housku a na ni dáme točenku. Oba konce pak ohneme do tvaru „S“
Tvary co nejsou popsané, jsou jako příloha nakresleny.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 3. 2014 15:54
Tak jsem dnes vyzkoušela Vaše briošky, Františku. Zvířátka mi nejdou, ty patvary, co mi vznikly, jsem ani nemohla fotit Ale s různými točenicemi mám zkušenosti leta letoucí, tak posílám fotečku Bodík už ode mne máte dávno. Pekla jsem z poloviční dávky, jsme malá rodina. S těstem se moc hezky pracovalo, bylo jemňoučké
11. 3. 2012 13:49
ó, já se moc omlouvám Františkovi i vám, převáděla jsem dkg na gramy a to "k" jsem už neumazala
11. 3. 2012 13:18
Moonia: do kvásku to bude určitě jen 10 g - "k" se tam asi jen potutelně vloudilo.
11. 3. 2012 09:38
Krásna inšpirácia, určite sa to bude hodiť. Len si tiež myslím, že toho cukru by mohlo byť menej, aj keď samozrejme mi nič nebráni menej ho dať, však ? V každom prípade bod je tvoj
11. 3. 2012 09:33
Moc pěkné, ale 10kg cukru? :D :D
11. 3. 2012 09:23
11. 3. 2012 08:58
Paráda, spoustu těchto tvarů znám a dělám jako lidové pečivo a jidáše na naše školní akce, ale některé vůbec neznám, pokusím se to nastudovat
11. 3. 2012 08:52
skvělá inspirace...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 4 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 15 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 2 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 3 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 3 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 4 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: brioškové těsto pletení různých tvarů z těsta testo na briosky birošky jak plést jidáše různé tvary z kynutého těsta různé výrobky z kynutého těsta recepty velikonoční briosky briosky tvary z kynutého těsta co jsou briosky recept na birošky brioškové housky těsto na briosku pletení briošky pletení briošek pletení jidášů ruzné tvary z těsta peční briošek tvary z těsta
Suroviny: mouka pšeničná, droždí, kvásek, cukr, margarín, sůl, vejce, vejce, mák, voda, mouka,
Briošky různých tvarů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QvRL
8 názorů