Valašská syrnica
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 853 kJ / 1 160 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,78 g |
Tuky | 60,36 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 561 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 71,22 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Lidová strava na Valašsku; www. Dadalova kuchařka
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2018 20:14
20. 6. 2012 19:15
20. 6. 2012 17:27
potřebovala bych na Vás kontakt ohledně Vašich recetů a fotek. Děkuji Andrea Lišková, andrea.liskova@mfdnes.cz
17. 3. 2012 20:45
krásná polévka v neméně krásném porcelánu
17. 3. 2012 10:25
17. 3. 2012 10:10
17. 3. 2012 09:57
Eli, ale ty talířky se mi líbí také, na podobné se pamatuji Loni jsme stěhovali z mamčina bytu věci a dcera si schovala jednu polévkovou mísu, kterou babi dostala jako svatební dar a to jí je dnes 91 let. Já mám ještě svoji, 41 let starou také
Tu Dadalovu kuchařku jsem si ale uložila, možná právě v ní najdu některá jídla, která jsem v mládí měla moc ráda, ale postup neznám
17. 3. 2012 08:13
Jo a ještě máš stejný hluboký talíře, máš i mělký? Mně zbyly jen 2 a hlídám je jak....
17. 3. 2012 07:58
16. 3. 2012 23:38
http://dadala.hyperlinx.cz/pol/polh.html
Je to kategorie valašský domikát.
16. 3. 2012 23:18
Na brouzdání za informacemi o nejrůznějších druzích kuchyní a klasických i regionálních receptech je Dadalova kuchařka bezvadná a listuji v ní často. Vlastně se mi ještě nestalo, abych tam nerozlouskla kdejaký kulinární "oříšek". Navíc se člověk dozví i něco o vývoji vaření apod.
Oproti původnímu receptu jsem v závěru přidala cukr a ocet, protože mi to přopadalo malinko plané. Ale doporučuji zkusit, o tvarohu jako základu polévky jsem také neměla tušení...
16. 3. 2012 22:46
16. 3. 2012 22:41
16. 3. 2012 22:06
16. 3. 2012 22:04
Moc hezky navařeno+9
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 6 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 1 hodinou
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 2 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 3 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 4 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 5 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 5 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 6 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 6 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Chtěli byste své lásce vytvořit sladký moučník ve tvaru srdce, ale nemáte vhodnou formu? Poradíme, jak si ji přizpůsobit.
Uvařte si valašský domikát: Snadnou polévku, jíž dodává pikantní chuť ovčí sýr brynza
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý
Další recepty
Tématické fráze: oklihlý tvaroh uklihlý tvaroh oklihlý tvaroh domácí uklihlý sýr uklihlý tvaroh oklihlý polévka syrnica uklihlý tvaroh recept oklihly syr domikát recept na oklihlý tvaroh dadalova kuchařka jak nechat uklihnout tvaroh recept na oklihli tvaroh uklihly tvaroh jako syr oklihlý tvaroh recept dýnová polévka podle polh recepty dadalova kuchařka oklihlý tvarohový krém oklihlý tvaroh recept
Suroviny: tvaroh měkký, vývar, kmín celý, mouka hladká, smetana, vejce, brambory, cukr, ocet, sůl
Valašská syrnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jL95
25 názorů