Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašská syrnica

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 3. 2012 18:16

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 853 kJ / 1 160 kcal
Bílkoviny79,78 g
Tuky60,36 g
Vláknina6,40 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 561 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy71,22 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Lidová strava na Valašsku; www. Dadalova kuchařka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kamila S.

2. 2. 2018 20:14

V týdnu jsem zkoušela a je vynikající :-):yes:

Eliza Eliza

20. 6. 2012 19:15

Andrea Lišková/MfDnes Ona Dnes: Takhle to asi nepůjde, kontakt na sebe nezveřejňuji. Jediná možnost je, že se zaregistrujete (třeba jen z tohoto důvodu) a napíšete mi soukromě. Eliza

Andrea Lišková/MfDnes Ona Dnes

20. 6. 2012 17:27

Dobrý den, Elizo,
potřebovala bych na Vás kontakt ohledně Vašich recetů a fotek. Děkuji Andrea Lišková, andrea.liskova@mfdnes.cz

rebeka rebeka

17. 3. 2012 20:45

jsem Valach jak poleno a tuto polévku jsem nikdy nevařila.. jak trestuhodné:-8
krásná polévka v neméně krásném porcelánu:-K:-K:-K

spagetka spagetka

17. 3. 2012 10:25

yanull:možná dobře, to by ty babky seděly u PC a nevařily :-D:-D:-D:-D:-D, mamka u mě sedí u počítače, kouká na rodnou vísku a rodný barák a je jak u vytržení ;-);-);-)

yanull yanull

17. 3. 2012 10:10

Eli, fotka jako ze žurnálu, škoda, že naše babičky neměly dnešní techniku, ty by šířily mezi lidmi samé dobrůtky, jsem ráda, že v době rychlého jídla i žití se aspoň takto vracíme ke kořenům ;-):-):-p:-K +13:yes:

pipre pipre

17. 3. 2012 09:57

Tak ta polévka vypadá velmi dobře. Přiznám se, že ač pocházím z Valašska, nevzpomínám si na tuto polévku, ikdyž je možné, že jsem ji jedla. Je to už hodně let, co jsem z domu. Maminka podobná jednoduchá jídla uměla chutně uvařit. Škoda, že jsem tehdy měla jiné zájmy:-) a neodkoukala víc z jejího kulinářského umění. Žádné její záznamy nebo kuchařka z té doby se nedochovaly. Škoda.
Eli, ale ty talířky se mi líbí také, na podobné se pamatuji :-) Loni jsme stěhovali z mamčina bytu věci a dcera si schovala jednu polévkovou mísu, kterou babi dostala jako svatební dar a to jí je dnes 91 let. Já mám ještě svoji, 41 let starou také :-)
Tu Dadalovu kuchařku jsem si ale uložila, možná právě v ní najdu některá jídla, která jsem v mládí měla moc ráda, ale postup neznám :-)

spagetka spagetka

17. 3. 2012 08:13

Eli, dyk já ji znám, :-O:-O:-O, já sama ji už nevařila, ale babka jo, no díííky za připomenutí a udělám :-p:-p:-p:yes::yes:
Jo a ještě máš stejný hluboký talíře, máš i mělký? Mně zbyly jen 2 a hlídám je jak....:-D:-D:-D:-D

maris maris

17. 3. 2012 07:58

Eliza: to je hodně zajímavá polévka, z takto upraveného tvarohu by mě nenapadlo udělat polévku. Doma tak dělala babička a maminka " oklihlý " tvaroh, ale to se muselo nechat odležet určitě delší dobu.;-):-). Teď ale nevím, asi se tam přidalo ještě trochu piva.

Eliza Eliza

16. 3. 2012 23:38

Pro ty, kteří by si chtěli počíst...
http://dadala.hyperlinx.cz/pol/polh.html

Je to kategorie valašský domikát.

Eliza Eliza

16. 3. 2012 23:18

Vidím s potěšením, že recept vzbudil stejný zájem, jako ve mně, když jsem ho objevila... Zrovna byl doma skoro celý tvaroh, protože do krému na moučník byly zapotřebí jen dvě lžíce. Tak jsem ho pokmínovala, posolila a těšila se, jak to dopadne. No, výborně, prostě...
Na brouzdání za informacemi o nejrůznějších druzích kuchyní a klasických i regionálních receptech je Dadalova kuchařka bezvadná a listuji v ní často. Vlastně se mi ještě nestalo, abych tam nerozlouskla kdejaký kulinární "oříšek". Navíc se člověk dozví i něco o vývoji vaření apod.

Oproti původnímu receptu jsem v závěru přidala cukr a ocet, protože mi to přopadalo malinko plané. Ale doporučuji zkusit, o tvarohu jako základu polévky jsem také neměla tušení...

Reny2

16. 3. 2012 22:46

Eliza opet nezklamala a ja uz mam hroznou chut vyzkouset....asi taky brzo vyzkousim...;-):-p:-*:yes::-K

Oskeruska

16. 3. 2012 22:41

Neznam,nevidela jsem..ale mam na ni taaakovou chut..mnam...:-p ale je to problem..tvaroh by doma byl..ale slintat a cekat na polevecku 3-4dny,nez si tvaroh odpocine?, No neni to tyrani??:-D:-D:-K:yes::yes:

zizala zizala (moderátorka)

16. 3. 2012 22:06

Staročeskou kuchyni mám ráda, něco jsem o ní i načetla, ale o téhle polévce jsem nevěděla. Vypadá moc dobře :-p:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 3. 2012 22:04

Já dělám takovou polévke z kefíru:-)Z tvarohu by mě to vůbec nenapadlo:-OA to máme z tátovy strany kořeny a hodně rodiny na Valašsku:-))(Vidče,Valmez,Rožnov,Valašská Polanka)
Moc hezky navařeno:-p+9:yes::-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: oklihlý tvaroh uklihlý tvaroh oklihlý tvaroh domácí uklihlý sýr uklihlý tvaroh oklihlý polévka syrnica uklihlý tvaroh recept oklihly syr domikát recept na oklihlý tvaroh dadalova kuchařka jak nechat uklihnout tvaroh recept na oklihli tvaroh uklihly tvaroh jako syr oklihlý tvaroh recept dýnová polévka podle polh recepty dadalova kuchařka oklihlý tvarohový krém oklihlý tvaroh recept

Suroviny: tvaroh měkký, vývar, kmín celý, mouka hladká, smetana, vejce, brambory, cukr, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Valašská syrnica

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jL95