Albertovy jidáše
Jidáše patří neodmyslitelně k velikonočním svátkům. Sladké jednoduše tvarované kousky kynutého těsta, upečené dozlatova a posypané na závěr moučkovým cukrem jsou vítanou svačinou nebo pozorností pro koledníky.
Suroviny pro 1 dávka
20 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 992 kJ / 3 822 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,39 g |
| Tuky | 186,64 g |
| Vláknina | 18,66 g |
| Cholesterol | 1,18 g |
| Sodík | 662 mg |
| Sůl | 1,58 g |
| Sacharidy | 436,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z lžičky cukru, vlažné smetany a droždí připravíme kvásek. Smícháme se zbytkem surovin.
Krok 2: Necháme kynout cca 60 minut.
Krok 3: Z těsta oddělujeme kousky, rozválíme do provázků, v polovině přeložíme a stočíme do spirálek.
Krok 4: Dáváme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě čtvrt hodinky kynout.
Krok 5: Včas zapneme troubu na 180 °C.
Krok 6: Pak potřeme vajíčkem (stačí bílkem).
Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 25 minut při 180 °C. Hotové posypeme cukrem moučkou.
Zveřejněno 6. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Albertovy jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kmpl
Moje poznámka
Albertovy jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kmpl
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 9 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 12 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 2 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 3 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 3 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 4 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 4 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 4 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 5 hodinami
Celerová pomazánka
Toms1 před 5 hodinami
Tématické fráze:
časopis albert duben,
jidaše se smetanou,
proč se pekly jidáše,
albert recepty,
kdy se pecou jidase,
velikonoční jidáše albert,
recepty z časopisu albert,
jidáše se smetany,
jidase nekynute,
jidáš,
jidáše smetana,
jidáše ze smetany,
jidase bez kynuti,
nekynuté jidáše,
proč se pečou jidáše,
recepty albert,
casopis albert,
jidáše bez kvasku,
časopis albert medový jidáše,
jidas ze smetanou
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
smetana,
droždí,
žloutek,
máslo,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
sůl,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (2)