 
		
Albertovy jidáše
Jidáše patří neodmyslitelně k velikonočním svátkům. Sladké jednoduše tvarované kousky kynutého těsta, upečené dozlatova a posypané na závěr moučkovým cukrem jsou vítanou svačinou nebo pozorností pro koledníky.
Suroviny pro 1 dávka
20 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 992 kJ / 3 822 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 89,39 g | 
| Tuky | 186,64 g | 
| Vláknina | 18,66 g | 
| Cholesterol | 1,18 g | 
| Sodík | 662 mg | 
| Sůl | 1,58 g | 
| Sacharidy | 436,87 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Z lžičky cukru, vlažné smetany a droždí připravíme kvásek. Smícháme se zbytkem surovin.
	Krok 2: Necháme kynout cca 60 minut.
	Krok 3: Z těsta oddělujeme kousky, rozválíme do provázků, v polovině přeložíme a stočíme do spirálek.
	Krok 4: Dáváme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě čtvrt hodinky kynout.
	Krok 5: Včas zapneme troubu na 180 °C.
	Krok 6: Pak potřeme vajíčkem (stačí bílkem).
	Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 25 minut při 180 °C. Hotové posypeme cukrem moučkou.
Zveřejněno 6. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Albertovy jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kmpl
Moje poznámka
					 
				
Albertovy jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kmpl
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 5 minutami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 19 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 20 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 8 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 9 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 10 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 11 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 11 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 11 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 11 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 12 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 12 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 12 hodinami
						Tématické fráze:
						
							časopis albert duben, 
						
						
							jidaše se smetanou, 
						
						
							proč se pekly jidáše, 
						
						
							albert recepty, 
						
						
							kdy se pecou jidase, 
						
						
							velikonoční jidáše albert, 
						
						
							recepty z časopisu albert, 
						
						
							jidáše se smetany, 
						
						
							jidase nekynute, 
						
						
							jidáš, 
						
						
							jidáše smetana, 
						
						
							jidáše ze smetany, 
						
						
							jidase bez kynuti, 
						
						
							nekynuté jidáše, 
						
						
							proč se pečou jidáše, 
						
						
							recepty albert, 
						
						
							casopis albert, 
						
						
							jidáše bez kvasku, 
						
						
							časopis albert medový jidáše, 
						
						
							jidas ze smetanou
						
					
						Suroviny:
						
							cukr krupice, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							smetana, 
						
						
							droždí, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							máslo, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
 
	 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
	 
 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
Komentáře (2)