Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová okurková polévka

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medmic

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 099 kJ /
263 kcal
Bílkoviny9,55 g
Tuky2,11 g
Vláknina24,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,43 g
Sůl10,74 g
Sacharidy40,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Krok 2: V hrnci rozpálíme trochu oleje, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, mrkev, petržel a celer, krátce za stálého míchání osmahneme, zalijeme přibližně půl druhým litrem vody a vaříme dokud zelenina není poloměkká. Krok 3: Poté přidáme i brambory a když ty jsou skoro měkké, nastrouháme do polévky na hrubém struhadle okurky. Krok 4: Polévku dokořeníme majoránkou, povaříme ještě krátkou chvíli tak, aby se nám pospojovaly všechny chuti, ochutnáme, případně jemně osolíme a pak postupně vmícháme zakysanou smetanu. Krok 5: Přibližně půl kelímku rozmícháme s trochou polévky a vmícháme vše k celku, necháme přejít varem, ochutnáme a pokud vyžadujeme ještě kyselejší chuť dodáme i stejným způsobem zbytek.

Zveřejněno 13. 9. 2012

Poznámka autora medmic

Rychlokvašky se většinou dají koupit celou sezónu v různých tzv. ruských obchodech. Také si je můžeme celkem snadno vyrobit viz https://www.kucharka-recepty.com/rychlokvasky-2813

Je možno zkusit tuto polévku i z normálních kyselých okurek, ale v takovém případě použijte jich velmi málo a strouhejte je na jemném struhadle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová okurková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kX86

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová okurková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kX86

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Ve škole nám dělali okurkovou omáčku, ale z normálních kyselých okurek. Ne, že by se staka naším koníčkem, ale byli jsme hladoví puberťáci, navíc byla s knedlíky a hovězím. Tak jsme se mohli nacpat do sytosti. Moje babička nakládala rychlokvašky s vinnými listy, s koprem a solí a na několika místech je propíchala. Když jsme je jedli, tak nám šťáva z nich tekla do rukávů. Od té doby jsem ale lepší neobjevila. V létě určitě vyzkouším Vaši polévku.:-K

rebeka: nejenže vypadá ale je skvělá
teď jsem ji dělal znova pro návštěvu a úplně odpadávali blahem, že je to nové, originální a výborné (a z mého hlediska strašně jednoduché)

:-O ani nevím, že taková polívka existuje:-O vypadá to doost dobře:-p;-):yes::yes:

Medmic, také chutná polévečka, která stojí za 3.bod:yes:

:yes::yes:

Podobně dělávám ze zavařených okurek a místo zakysanky kefír domácí výroby,někdy ještě přišoupnu syrové vajíčko:-)Tahle verze je také moc fajn:yes:Líbí se mi a já hodnotím prvním bodíkem:-):-p+1:yes:

wdcwed

Tématické fráze:
okurková polévka, recepty okurková polévka, polévka z kyselých okurek, okurková polévka recept, teplá okurkova polévka, polévka z okurek, polévka z rychlokvašek, okurkova polevka z kyselych okurek, okurková polévka teplá, okurková polívka, polevka z kysele okurky, okurková polévka kysela, kysela okurkova polevka, recept okurková polévka, polevka z okurky, recept na okurkovou polevku, polevka z kysanych okurek, polevka okurkova, smetanové polévky, recept kyselá okurková polévka

Suroviny:
mrkev, petržel, celer, brambory, rychlokvašky, majoránka, sůl, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, smetana zakysaná, olej

Přidat fotografie receptu