

Medailonky v krustě s chřestem
Suroviny na 2 porce
- 4-5 medailonků z vepřové panenky (cca 3cm)
- sůl
- pepř
- Na krustu:
- 4 bílé toastové chleby zbavené kůrky
- čerstvá petrželka
- bazalka
- šalvěj
- cca 50 g nastrouhaného parmazánu
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- pomeančový pepř nebo citronový pepř
- sůl
- Na přípravu chřestu:
- bílý chřest oloupaný a zbavený dřevnatých konců
- 2 pomeranče
- sůl
- špetka cukru
Postup přípravy receptu
Nejprve připravíme směs na krustu.
Toastový chleba a bylinky dáme do mixéru a rozmixujeme je na jemnou sypkou směs.
Přidáme parmazán, pomerančový pepř a zakysanou smetanu a smícháme v hustší pastu.
Chřest dáme vařit do vody, kterou osolíme, trošku osladíme a přilijeme do ní přecezenou šťávu ze dvou pomerančů. Vaříme zhruba 15 minut.
Troubu zahřejeme na 250C. Medailonky osolíme, opepříme a opečeme krátce zprudka na rozpáleném oleji.
Z každé strany max. 2 minuty.
Vyjmeme je a dáme do pekáčku, na každý navršíme pastu a trochu přimáčkneme.
Dáme do rozpálené trouby na max. 10 minut, poslední 2 minuty přepneme na gril a opečeme zvrchu krustu.
Pánev s výpekem zahřejeme, přilijeme tekutinu z chřestu ( chřest uchováme v teple), provaříme, můžeme přilít asi 100 ml silného vývaru a nakonec zahustíme studeným máslem utřeným s trouchou mouky.
Dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Medailonky v krustě s chřestem
-
-
tenhle recept mě hned zaujal... o víkendu jsme s vnučkou zkusily a je to perfektní! ona si teda místo masa udělala brokolicové placicky v krustě ale krásně se t os chřestem doplňoalo, lahoda
-
HankaCh:, plotna: Hani, Jani děkuji
-
-
-
rebeka:Díky Nadi
-
páni.. jak mi to jen mohlo uniknout
takový krásný recept
chřest zbožňuju, je takový..
no, je mooc dobrý
a celé to máš moc krásné, jistě jste si pochutnali a ty jsi sbírala jen samou chválu
-
Moc vám všem děkuji za shlédnutí receptu a komentíky
-
Moc hezky připraveno
+16
a krásně naservírováno
-
To je fakt k sežrání!!
-
srettka:Barvou i chutí, jen ho zkus, až bude sezóna, fakt
-
aisha:Dělala jsem podobně i z drůbežího , mrkni
http://www.toprecepty.cz/recept/23311-kruti--kurec...
-
1974andrea:nezkoušela, a hráškovej jako že zelenej a nebo chuťově hráškovej? řekla bych, že tak šmakézní...hele, ty mě do těch asparágusovejch pinďourků ještě ukecáš
-
srettka:A zelenej jsi zkoušela? Ten mi chutná ještě víc, ten je takovej hráškovej
-
Tak toto by mi moc chutnalo, ovsem veprove bych musela nahradit jinym masickem, treba pravou svickovou..a ten chrestik nema chybu..