Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto trochu jinak

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Svetlana Svetlana

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme cibulku, na ni dáme orestovat maso-syrové, nebo "ze včerejška", opečeme, zasypeme červenou paprikou, osolíme, opepříme. Když máme syrové maso, dusíme delší dobu, když máme "udělané", kratší dobu. Krok 2: Přidáme "co dům dal" - zeleninu, hřiby, hrášek, kukuřici, papriku na proužky....dusíme...až je vše téměř měkké, vsypeme sáček rýže, zalijeme cca l,5 cm vody nad suroviny, přikryjeme pokličkou a doděláme rýži. Až je rýže měkká, postupujeme stejně jako u ostatních rizot. Krok 3: Podle chuti podáváme se strouhaným sýrem, či jen-tak.

Zveřejněno 23. 10. 2008

Poznámka autorky Svetlana

Kouzlo tohoto rizota (alespoň pro mně) je, že rýže přebere chuť koření a všech použitých surovin a ne vody, ve které by byla eventuelně vařena)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERv4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERv4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes uvařeno , výborné , propojené chutě , rýže -maso -zelenina , jeden kastrol ...:-K

Misa: Pokud můžu mluvit za autorku: tohle množství vody by mělo přesně stačit na uvaření rýže, takže by se nic vylévat nemělo;-)

Takže přidám neuvařenou rýži a uvařím ji až s ostatníma dobrotama? Vodu vyvařím, nebo se to nějak sleje?

casino: Zde se ovšem jedná o neuvařenou rýži a maso z vepřové-právě otevřené konzervy;-)

...taky občas potřebuju vyčistit ledničku:-))
Když je v ní dušená rýže a nějaké hotové maso, tak výslednému produktu říkáme "Rýža s masem"
Když je v lednici jenom udušené maso, pak stejně jako zde to zoveme "Rizoto"
Když je v lednici syrové maso, ale hotová rýže ne, tak uvařím "Risotto":-))

Kamarád sbírá poklady a podklady pro knížku "Bludy a obludy v kuchyni"
Můžu mu poslat tuto perlu (nemyslím tu hrubku):
"Kouzlo tohoto rizota (alespoň pro mně) je, že rýže přebere chuť koření a všech použitých surovin a ne vody, ve které by byla eventuelně vařena)"
:-?:-D

Jani máš ho krásné, děkuji za fotečku...:-):-)

Svetlana: Já dělávám rizoto většinou tak. jen pro sebe z kuřecího a tak doufám, že nebude vadit nové foto :-)

Jarko děkuji za vyzkoušení :-8:-K:-K:-K...já tak dělám rizoto už roky, co jsem získala recept a opravdu nám chutná nejvíc....:yes:

Skvělý recept na rizoto, rýže měla perfektní chuť , posílám bod a foto:yes::yes::-K:-p:-p

Výborné a hlavně rychlé rizoto! :yes: :-p

šikovný receptík,opravdu je rýže chutnější :yes:

výborný přítelovi moc chutnalo:yes::yes:

Tématické fráze:
koření do rizota, syrove rizoto, rizota, rizot, koření na rizoto, rizoto, rizoto koření, super rizoto, rýžové rizoto, rizoto recept, babicovy dobroty rizoto, rizoto s červenou paprikou, rizoto co dům dal, jaké koření do rizota, koření rizoto, rizoto z tlakáče, babicovy dobroty-rizoto, recept na rizoto, babicovo rizoto, rizoto ze syrové rýže

Suroviny:
rýže, cibulka, maso vepřové, paprika sušená sladká, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu